maandag 16 maart 2015

De grote garderobe uitmesting


Vorige week was de week dat ik mijn record aantal zakken met kleding de deur uit deed. Het waren vier vuilniszakken vol. VIER. Benieuwd naar hoe ik dit heb gedaan? Ik deel mijn tips vandaag!Hoop houden. Ruimte (!!!!)
Stap één. Alles eruit. 
Ja mensen echt, alles moet eruit. Niet alleen om geen één kledingstuk over te slaan voor stap twee, maar ook om even mooi die kast een grondige schoonmaak te geven. Want dat is echt even nodig.

Stap twee. Alles verdelen. 
Nu denk je misschien, ik heb het zwaarste werk gehad, maar ik moet je teleurstellen: dat is stap twee. Als je je rommel hebt verplaatst van kast naar kamer is het tijd om uit te zoeken welke kleding blijft en welke kleding weg kan. Ik verdeelde mijn kleding in JA, ja maar niet dit seizoen, NEE en twijfel. Bij de laatste twee keek ik goed naar of ik het het afgelopen jaar überhaupt heb gedragen en, het belangrijkste, of ik het nog ga dragen. Verban hierbij de gedachte "misschien komt dit ooit nog een keer in" en "ik vond dit altijd zo mooi". 

Stap drie. Alles organiseren. 
Dit houdt in de Nee-stapel in vuilniszakken doen en de Ja-stapel netjes opvouwen en weer in je kast doen. Probeer hierbij meteen een handige indeling te maken. Dus die basic shirts niet helemaal achterin en de broeken niet helemaal bovenin, want dat is gewoon niet zo praktisch.

Stap vier. Lijstje maken. 
Dan komt denk ik de leukste stap. Een lijstje maken. Nu je de halve kast  naar het Leger des Heils hebt geloosd heb je weer ruimte voor nieuwe dingen!!! Niet te veel natuurlijk, want zo'n lege kast is juist genieten. Maak een lijstje van de dingen die je echt nodig hebt en vul je kast zo weer aan!

Overige tips 
- Hang alle kledinghangers met kleding verkeerd om, bij de volgende keer dat je iets uit je kast pakt of er in doet en gedragen hebt hang je de kledinghanger weer de goede kant op. Hanger er na 3 maanden bepaalde kledinghangers nog steeds verkeerd om? >>> Afdeling weggooien.
- Begin bij stap twee met oud kleding die achter in de kast ligt. Deze ga je waarschijnlijk toch wel weggooien en zo kom je sneller in die weggooi-vibe in plaats van dat je al je kleding meteen op de JA hoop gooit.


SHARE:

2 opmerkingen

  1. Ik moet ook echt weer beginnen met mijn kledingkast uit te ruimen zeg haha, ik vind je tips handig <3

    BeantwoordenVerwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig