zaterdag 16 mei 2015

Absolute Favoriete Series | Examenafleiding part II

Met het besef dat ik ongeveer twee weken en 3 dagen van mijn leven heb besteed aan het kijken van series kan ik toch wel stellen dat ik de enige ervaring heb op dit gebied. Het leek me dan ook leuk om eens mijn favorieten te delen. Ik stel dan misschien vaak hoge eisen aan een leuke serie die ik kijk (Breaking Bad vond ik bijvoorbeeld helemaal niks en ik gaf het na 6 aflevering doorzetten toch op), maar heb wel een aantal favorieten verzameld. (Ik heb die twee weken trouwens serieus uitgerekend, dat gaat *hier* heel makkelijk)


Volgende week gaat het beginnen: de examens. Het begin van het jaren-naar-toe-gekeken einde, het hoogtepunt en het dieptepunt van zes jaar school. Ik ben inmiddels al druk aan de studie, alleen soms is het wel even lekker om even wat afleiding te zoeken. Ik neem geregeld even pauze of een (mid)dagje vrij, want je wordt gewoon spontaan moedeloos van 10 uur achter elkaar met niets anders dan schoolboeken en proefexamens door te brengen. Ook al is de bovenstaand genoemde afleiding vaak een grote onderbreking van mijn oh zo fantasiche examenvoorbereiding, soms is het gewoon even fijn om aan andere dingen te denken dan het ontstaan van de plooiingsgebergten in de Alpen of de anatomische verhoudingen van de Romaanse architectuur. Daarom heb ik een aantal blogjes bedacht voor de examenweken die de nodige afleiding bieden, om even alle stress te ontzien. Misschien dat ik hiermee nog andere moedeloze examenkandidaten onder ons help, je weet maar nooit. 


Due to a political conspiracy an innocent man is sent to death row and his only hope is his brother who makes it his mission to deliberately get himself sent to the same prison in order to break the both of them out from the inside out.
Mag ik je voorstellen aan: mijn absolute, favoriete, nummer één serie van alles. Prison Break. Die geweldig intelligente en knappe crimineel gaat dus de gevangenis in om zijn ter dood veroordeelde broer te laten ontsnappen. De hele serie blijft dat ontsnappen en achtervolgen een soort hoofdbestanddeel van het verhaal, maar daarnaast gebeuren er ook veel grappige/leuke/romantische dingen. Ik heb gehuild om deze serie en gelachen om deze serie. Wilde elke aflevering tenminste één keer van spanning zo ver mogelijk onder de bank kruipen. Ik heb van alle vier seizoenen genoten en ben van plan om ze snel voor de derde keer te kijken. Ik heb met een tien hem gerankt op imdb en ik kan hem iedereen die van een beetje actie, spanning en drama houdt absoluut aanraden. 

Twee. Homeland 
When Marine Nicolas Brody is hailed as a hero after he returns home from eight years of captivity in Iraq, intelligence officer Carrie Mathison is the only one who suspects that he may have been "turned".
Nog zo'n spannende. Ik begon ooit bij seizoen 1 die ik op tv zag en sindsdien ben ik verknocht. In het eerste seizoen gaat hoofdpersonage Carrie op zoek naar de verdachte komst van Brody, en riskeert vrijwel alles voor de waarheid. Na elk seizoen ben ik weer verbaasd dat het verhaal nog beter kon. Super goede acteurs en een mega spannend verhaal met veel actie! Volgens mij is het nu wel duidelijk dat ik daar van hou.  Inmiddels wordt er al gewerkt aan seizoen 5, ik kan niet wachten! 

Drie. Penoza
After her husband is assassinated, housewife Carmen reluctantly has to take charge of the criminal business of her family.
Een Nederlandse! Ik weet niet wat het is, maar op de één of andere manier vind ik de personages in Nederlandse series altijd leuker. Misschien omdat je ze kent. Daarnaast kun je vaak beter inleven in Nederlandse series. In Penoza gaat dit ook erg gemakkelijk. Het inlevingsvermogen ligt vooral erg hoog omdat het een hele gewone familie is met een heel ongewoon verleden. Vooral dat aspect van familie en jonge kinderen maakt deze drugscrime niet zomaar een drugscrime maar een geweldig verslavende dramaserie. 

Vier. Masterchef Holland
Ondertussen tijdens mijn exams kan ik altijd nog wel een gaatje vinden om de geweldige talentvolle gerechten en kookkunsten van de masterchefs te bekijken. Omdat ik koken heel leuk vind, stopte ik altijd wel even met zappen wanneer Masterchef voorbijkwam. Maar nu ik Masterchef Holland volg, is het echt een favoriet geworden! Veel uitleg heeft het niet nodig, maar elke aflevering wordt er gekookt volgens een opdracht en elke week gaan er één of twee koks naar huis. Het is heerlijk om zo'n serie tussen alle drama, oorlogswonden en liquidaties te kijken en met name nu de finale in zicht is, wordt het niveau van het koken steeds beter. 

Vijf. House of Cards 
A Congressman works with his equally conniving wife to exact revenge on the people who betrayed him.
Een snelle binnenkomer in de top 5, de vast wel bekende House of Cards. Ik was vooral heel benieuwd omdat hij zo onwijs populair is. Samen met le vriend, begon ik aan seizoen 1 en ik moet toegeven dat ik even moest inkomen. Het is dan ook wat minder actie en spanning dan ik gewend ben, maar nu begint het echt steeds leuker te worden. En ik denk dat het alleen nog maar leuker wordt! 

Series die de Absolute Favorieten helaas nét niet hebben gehaald maar wel een ereplekje verdienen: The Honourable Woman, Hollands Hoop, Wie is de Mol?, Divorce en extreem fout but not minder leuk om naar te kijken Geordie Shore. 
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig