donderdag 7 mei 2015

Examenafleiding part I De zoektocht naar de galajurk

Foto

Terwijl mijn vriend inmiddels al een pak heeft gekocht en tussen neus en lippen door 'Heb jij al iets?' vraagt, wordt de druk van het vinden van een galajurk langzaam opgevoerd. Het is echt niet dat ik nog helemaal geen idee heb wat voor exemplaar het moet worden, of dat ik nog nooit tijdens het leren ben afgeleid door ads om vervolgens een half uur te besteden aan het afspeuren en doorspitten van heel Asos (oeps). Ik heb de ware jurk alleen helaas nog niet gevonden.

Want volgende week gaat het beginnen. De examens, het begin van het jaren-naar-toe-gekeken einde, het hoogtepunt en het dieptepunt van zes jaar school. Ik ben inmiddels al druk aan de studie, alleen soms is het wel even lekker om even wat afleiding te zoeken. Ik neem geregeld even pauze of een (mid)dagje vrij, want je wordt gewoon spontaan moedeloos van 10 uur achter elkaar met niets anders dan schoolboeken en proefexamens door te brengen. Ook al is de bovenstaand genoemde afleiding vaak een grote onderbreking van mijn oh zo fantasiche examenvoorbereiding * Even opzoeken wat generalisatie precies betekent, oh héé een advertentie van dat jurkje waar ik gisteren naar keek, even kijken of hij in mijn maat is hoor, oh kijk ze hebben hem ook in het rood, zou de rest van het assortiment ook zo leuk zijn? Even kijken *, soms is het gewoon even fijn om aan andere dingen te denken dan het ontstaan van de plooiingsgebergten in de Alpen of de anatomische verhoudingen van de Romaanse architectuur. Daarom heb ik een aantal blogjes bedacht voor de examenweken die de nodige afleiding bieden, om even alle stress te ontzien.


En nu ben ik dus op zoek naar de perfecte galajurk. Al heb ik deze nog niet gevonden, ik weet wel precies wat ik wil.

1. Lengte
Ik ben er inmiddels al uit, het wordt een in between. Waar ik een half jaar geleden nog dacht aan een lange voor de diploma-uitreiking en een korte voor in de avond, ben ik nu overtuigd van een tussenmodel. Het lijkt mij gewoon de perfecte lengte om én lekker vrij in te kunnen bewegen/dansen én chic te ogen zonder er ordinair uit te zien.

2. Kleur 
Qua kleur sta ik voor van alles open, zolang het maar geen zwart of wit is. Ik weet niet wat het precies is, maar ik vind felle, wat gedurfde kleurtjes zo mooi! Het is tenslotte een feestelijke dag/avond en geen zwarte, grauwe begrafenis. Met een patroontje erin of een aparte stof is het helemaal wauw.

3. Accenten 
Alleen maar een jurk is ook maar een jurk, zeg ik altijd maar zo (nooit). Nou ja. Ik bedoel dat het heel mooi is om iets een jurk met iets extra's te hebben. Aangezien ik niet ben gezegend met een volle boezem, ga ik niet voor de diepe decoloté. Ik ben mijn zoektocht meer aan het focussen op een mooi accent op de rug. Een split vind ik ook altijd mooi, met name aan de achterkant. Wat is dat toch met die achterkand haha...

4. Geen jurk?! 
Ik heb even getwijfeld: zal ik op zoek gaan naar een mooie top met pencil rok? Of misschien een elegante jumpsuit? Maar daar ben ik vanaf gestapt. Ik hou van jurkjes en als ik maar één keer eindexamengala heb (hoop ik tenminste) dan wil ik toch echt een jurkje aantrekken. Toch blijf ik dit zo mooi vinden, en ook getuigd het van lef!

5.  Accessoires en make-up
Wanneer ik over een jaar of drie eindelijk de perfecte jurk heb gevonden (grapje) ga ik pas op zoek naar accessoires. Ook al zie ik mooie muiltjes, ik ben als de dood dat het vloekt bij de aanstaande jurk. Wel heb ik al een beetje een idee in mijn hoofd. Te veel verschillende printjes en kleuren is mooi, maar het moet gaan regenboog outfit worden. Wanneer de schoenen combineren bij de tas of misschien de lipstick is het helemaal mooi.SHARE:

1 opmerking

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig