dinsdag 19 mei 2015

Fijne lakjes


Mijn Hemnes-lade met nagellakjes was tot zondagochtend een behoorlijke mess. Je verzamelt behoorlijk wat foute kleurtjes, konad plaatjes en andere nail art troep als je ooit door een periode van nagel- en nailartfanatisme bent heengegaan. Enfin. Ik heb het allemaal even uitgezocht en kon de helft van de collectie wel wegdoen. Dat fanatisme stamde uit vier jaar terug en de meerderheid van de lakjes was inmiddels opgedroogd. Het was geen droevig afscheid, mede dankzij die foeilelijke kleuren die ik in de desbetreffende (smaakloze?) periode kocht. Ook beperkte ik me de laatste paar jaar tot alleen een aantal fijne lakjes en mooie kleuren. Puur uit opgebouwde afkeer aan die nare, stroperige potjes met zo'n ielig kwastje, je kent het wel. Nou ja, to the point Myrt. Ik zocht ze uit, herontdekte een aantal en kwam uit op vier favoriete lakjes. 
Lakjes starring mijn rechterringvinger

De genomineerden. Essie Sand Tropez is een fijn, nude-kleurig lakje die met twee laagjes al voldoende dekking heeft voor zo'n 5 dagen zittenblijven. Als ik dan niet aan mijn haar zit, niet mijn veters strik en niet mijn telefoon gebruik zelfs zonder chips!! Echt een toppertje. Rimmel 400 Blue Vogue is één van de herontdekten. Een donker kleurtje, wat ik niet heel vaak draag, maar wat wel fijn lakt met zijn brede kwastje. Zijn belofte van 10 dagen komt hij niet geheel na, maar ook deze houdt het behoorlijk lang vol. En nog een Essie, A list is de naam. Dezelfde topkwaliteit als alle Essie-lakjes met zijn brede kwasten en langdurige zit-blijf-vermogens (klinkt professioneel hè). Ik denk dat ik langzaamaan mijn hele nagellakcollectie ga ver-Essie-ën, het is gewoon het fijnste merk op het gebied van nagellakjes. En allerlaatst nog een herontdekking: Miss Helen. Was ooit onderdeel van Hema in een ver verleden. Des te knapper dat hij al die jaren nog steeds heeft overleefd zonder de textuur van appelstroop te hebben aangenomen! Het kwastje is naar, maar dat weegt niet op tegen de fab kleur. Dit wordt denk ik mijn vaste zomer nagel kleur, fijn hoor. 

fijne lakjes op rechts, de afvallers op links

Bescheiden, maar geordende collectie. Fijn!! 

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig