woensdag 13 mei 2015

Karamel croissant-pudding van Nigella


Misschien heb je hem op mijn intagram al voorbij zijn komen, maar ik vierde afgelopen week feest. Waarom? Geen idee, zomaar. Waarmee weet ik wel, de heerlijke croissant-pudding van suikerkoningin Nigella Lawson. Wanneer ik deze naam in de mond neem kun je geen healthy lowcarb no sugar dingen verwachten, nee dit zijn behoorlijk wat crunches of blokjes om. Hij is wel verdomd lekker. En daarom deel ik dit heerlijke ontbijtrecept. 

Het recept is hier te vinden. 

Wat handige tips
- Zet de oven een tikkie lager, krijg je niet zo'n mooie zwarte touch op je pudding, zie foto 1.
- Ik maakte de croissantjes de dag van tevoren met Danerolle (zo'n blikje wat openpoeft als je eraan trekt weetjewel).
- Bij het maken van de karamel is het UITERST belangrijk niet te roeren, ik zeg NIET ROEREN! Gewoon een beetje draaien met je pannetje, aldus Nigella Lawson. 
- Die Bourbon is whiskey, ik heb hem weggelaten anders werd het me iets te feestelijk.
- De sinaasappelsap en druiven zijn ook optioneel, maar wel essentieel voor een goeie instagramfoto ;) 
- Vergeet niet te genieten! Hij is zo op namelijk. 


SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig