donderdag 21 mei 2015

Reislijstjes | Examenafleiding part III


Na bijna 17 jaar alive te zijn, heb ik de nodige reiservaringen opgebouwd. Ik heb als kind jaren gekampeerd op kleine campings in Frankrijk, stond vanaf mijn derde al op de ski's en vloog de afgelopen tien jaar naar Tenerfie, Rhodos en Portugal. Komende zomer ga ik eindelijk de Europese grens over om een stapje op de Afrikaanse bodem te zetten. Twaalf uur vliegen, dat wel, maar dan heb je ook wel twee weken vol avontuur, ervaringen en nieuwe herinneringen. Ja, ik hou van reizen. Ik weet dat er mensen zijn die niet verder komen dan de Duitse grens en daar hartstikke tevreden mee zijn. Ik weet ook dat ik niet de meest geweldige en meest verre en bijzondere reizen heb gemaakt. Nog niet. Want ik heb grootse plannen en een lange bucketlist. Vandaag zal ik mijn top 5 met jullie delen.Vandaag zijn mijn twee laatste examens. Het is bijna het jaren-naar-toe-gekeken einde, het hoogtepunt en het dieptepunt van zes jaar school. Ik ben nog steeds even druk aan de studie, maar heb de afgelopen weken ook de nodige afleiding genomen. Ik had nooit gedacht dat ik tijdens deze periode toch nog zoveel  pauze of een (mid)dagjes vrij zou nemen. Maar ja, je wordt gewoon spontaan moedeloos van 10 uur achter elkaar met niets anders dan schoolboeken en proefexamens door te brengen. Ook al is de bovenstaand genoemde afleiding vaak een grote onderbreking van mijn oh zo fantasiche examenvoorbereiding, soms is het gewoon even fijn om aan andere dingen te denken dan het ontstaan van de plooiingsgebergten in de Alpen of de anatomische verhoudingen van de Romaanse architectuur. Daarom heb ik een aantal blogjes bedacht voor de examenweken die de nodige afleiding bieden, om even alle stress te ontzien. Misschien dat ik hiermee nog andere moedeloze examenkandidaten onder ons help, je weet maar nooit. 

Studeren in Australië 

Ik denk dat deze droom al jaren bovenaan staat. Een deel van mijn studie slijten in Australië. En het liefst aan een universiteit, om echt onder de bevolking te zijn in plaats van voor toerist te spelen. Waarom precies dit land? Geen idee. Ik denk dat het een soort gevoel is, want na al die jaren staat deze droom nog steeds op nummer één. 

Zeilen rondom Kroatië tijdens de Yachtweek 
Toen ik een aantal jaren voor het eerst hoorde wat Yachtweek inhield, was ik al meteen om. Een week lang zeilen, feesten en chillen. Het kan gewoon bijna niet beter (die zeven dagen hadden er meer mogen zijn misschien). Ik heb misschien nog nooit het roer van een schip aangeraakt, maar dat zeilen lijkt mij wel wat! En met name het aspect fissa spreekt mij wel aan. (Filmpjes van Yachtweek kijken is een extreem verleidelijke afleiding tijdens het leren)

Stedentrip naar Berlijn
Ik heb een aantal steden waar ik in ieder geval nog naartoe wil gaan, maar Berlijn staat bovenaan. Het lijkt mij een hele vette stad qua geschiedenis, architectuur, clubs, maar vooral sfeer. Die schijnt dus heel erg chill te zijn, niet alsof je in een stad met 3,5 miljoen inwoners verblijft. 

Roadtrip door Zuid-Afrika 

Een goeie roadtrip mag natuurlijk niet ontbreken op de bucketlist. In combinatie met dit droomland verdient deze vakantie ook een plekje in de top 5. Waarom Zuid-Afrika? Al zou ik alleen al voor de geweldige taal 10.000 km naar dit land afleggen (drank = drankies, hoofdpijn = kopsfeer, scooter = bromponie, ik bedoel maar), zou ik ook heel graag de Tafelberg willen beklimmen, veel Zuid-Afrikaanse wijn drinken, safari's doen in het binnenland, meer leren over het verhaal van Nelson Mandela en de golven van Kaapstad trotseren. 


Marathon lopen in New York 
Wacht waaaat. Myrthe hardlopen? Jep. In een ver verleden liep ik ooit drie keer in de week al gauw een kilometer of 5 (wat niks is vergeleken met 42,5 km maar toch). Ik weet niet precies waarom ik het toen deed, want eigenlijk vind ik er geen bal aan, dat gehol. Maar toch zit er ergens in mij een drang om ooit in mijn leven een marathon moet leven. En wat is nou een betere plek dan NYC?! Daarnaast zal ik ook wat bagels nuttigen en shopsessies houden na de eindsprint. Als ik die haal. 

Solo backpack Indonesië 

Wanneer er nog wat geld over is zou ik er nog graag even een backpack door Indonesië tegenaan willen gooien. Lijkt me heel bijzonder. Mijn opa en oma (en mama) hebben een tijdje in Nieuw-Guinea gewoond en van daaruit ben ik gewoon al heel erg nieuwsgierig. Maar ook omdat er zo'n andere cultuur heerst. En het lijkt mij ook heel vet om gewoon een keer in mijn eentje op pad te gaan in een onbekend land. 

Nog even een greep uit mijn reis- en vakantiefoto's: 
Ik durfde nog niet te zwemmen, dan maar met emmertjes spelen, Frankrijk 2002
pizzaaapunt, Oostenrijk 2003 
'Doe even een modellenpose' 'oké', Tenerife 2008

Zwitserland 2011

Camping life, Frankrijk 2003

Rhodos 2014
Zeemeerminnenpose, Rhodos 2014
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig