vrijdag 26 juni 2015

Boekentips voor in de vakantie


Mijn vakantie is al enige tijd aan de gang en ik heb ondertussen mijn biebpas al afgestofd en een nieuw leven ingeblazen. Ja mensen, ik ben weer fanatiek aan het lezen. Daarbij helpt het heerlijke zomerweer (dit is sarcastisch) en de eeuwig durende treinreisjes naar Wageningen waarbij mijn telefoon al leeg is voordat ik in Zwolle ben ook niet echt. Even off topic, gister was mijn laastste wereldreis naar Wageningen (voorlopig, ik zal er nog vélen maken) want ik heb de sleutel van mijn nieuwe kamer opgehaald!!! En het contract getekend. En bijgekletst met mijn lieve aanstaande huisgenootjes. Hoera, nu kan het studentenleven echt beginnen! Terug naar de boeken. Aangezien de vakantie voor de meesten nu wel zo'n beetje is aangebroken en ik al een aantal boeken heb verslonden leek het me wel handig om wat tips te delen. 

THRILLER
De enige boeken die ik echt in één adem uit kan lezen zijn keiharde thrillers. De langdradige detectives skip ik hier even, wat die zijn niet zo voor mij weggelegd. Nee, geef mij maar het retespannende werk. Van het kaliber Lars Kepler bijvoorbeeld. Och jongens en meisjes ik ben me er nu toch ééntje aan het lezen. In Stalker, zijn meest recente boek, wordt het verhaal vertelt van een seriemoordernaar die telkens zijn slachtoffers stalkt en een filmpje hiervan op youtube zet. Een hypnotiseur en tevens hoofdpersoon gaat achter het monster aan. Ik ben nog maar net beginnen maar kan hem nu al aanraden. Dit is het vijfde boek in de reeks van de hypnotiseur, dus genoeg scandinavisch leesvoer. Naast Kepler is Dan Brown ook een favoriet, elke zomer verslind ik wel één van zijn meesterwerkjes. Dit is niet alleen spannend, maar Brown zet ook geweldige, bijna complexe, mysteries op papier. Vaak een dikke knoepert, maar eentje van Dan Brown kan niet dik genoeg zijn.
Als laatste thrillertip: Het meisje in de trein. Ik zag hem al een paar keer voorbijkomen als bestseller etc. en het had me helemaal toen er een vergelijking werd gemaakt met de spanning van de film Gone Girl. Nu moet ik hem lezen!!! Ik ben er nog niet in begonnen, want ik bewaar deze voor mijn vakantie naar Tanzania en Zanzibar. Lust hem rauwwww.

ROMAN
Alleen maar spanning wordt je soms ook niet goed van, af en toe wil je ook iets meer diepgang. En diepgang, dat krijg je wel in In het licht van wat wij weten. Het boek omvat een gesprek, maar dat gesprek omvat veel meer dan alleen woorden. Het omvat bijna alles wat onze tijd definieert. Ja, dit is wel even andere koek dan een seriemoordernaar. Misschien niet iets voor een dagje aan het zwembad, maar wel een must-read.
Momenteel ben ik ook bezig in Wij leugenaars van E. Lockard. Iets minder diepgang, maar gewoon een luchtig boek. Het verhaal gaat over de zomers van de rijke familie Sinclair op hun privé-eiland en over de leugens die zich hierop afspelen. Wel iets voor aan het zwembad dus!
En dan nog een erotisch getint boekje voor de liefhebbers. Geen vijftig tinten, maar één van Hollandse bodem: Muren van Glas van Marique Maas (pseudoniem voor Esther Verhoef). Hoewel ik Vijftig tinten grijs niet heb gelezen, hebben de romans van Marique Maas hier geloof ik wel wat van weg. Hoe dan ook. Het is een prettig boek om te lezen, naast de pittige seksscènes bevat het namelijk ook wel emoties en situaties om van te dromen. Dit jaar komt deel 3 uit, ook genoeg leesvoer dus!

NON-FICTIE
Ik lees vooral om lekker te relaxen, maar soms is het ook leerzaam. Een aantal van die inspirerende boeken zijn On top en #Girlboss. Allebei geschreven door een inspirerende dame die al heel wat heeft bereikt op jonge leefijd. Ik heb ze beiden nog niet kunnen lezen, maar ze staan op mijn to read lijst. Een ander boek die ik wel heb gelezen is A work in progress. Een "Memoir", autobiografie, geschreven door een 20-jarige. Ja, erg jong voor een biografie dus. Schrijver Connor Franta maakt filmpjes op youtube en is zo bekend geworden. In zijn boek gaat het echter niet alleen over succes, maar ook over het leven zelf en wat Connor hiervan tot nu toe heeft geleerd. Hij schrijft leuk, het leest lekker vlot en er staan mooie, leerzame dingen in.

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig