donderdag 6 augustus 2015

Tanzania kiekjes week #1


Na een aantal dagen thuis te zijn - weer volledig geacclimatiseerd enzo - heb ik toch maar even de moeite genomen om alle foto's van de afgelopen twee weken in een post te zetten. Als ik ze zie verlang ik weer terug naar dat fantastische land. De natuur, de dieren, het sfeertje. Het is zo raar om opeens naast een olifant te rijden. En nog gekker dat dat na 10 dagen 'normaal' werd, je daar niet meer van opkeek. Goed, ik heb een behoorlijke lading foto's verzameld... De tweede safari was het meteen raak: olifanten! Allemaal spelend en spetterend in het water. Het was denk ik het leukste wat ik in die 10 dagen safari gezien heb, kon er wel uren naar kijken. 

Elke middag kregen we een lunchpakketje mee wat... Nou ja... Behoorlijk veelzijdig was. Het was telkens weer een verrassing hoe ver het eitje was doorgekookt en hoe klef de patatjes waren. 

   

   

We kwamen de derde dag aan in de paradijselijke lodge Maromboi. Wat omgeven was door zebra's en gazelles. We sliepen weliswaar in een tent, maar het voelde als een luxe hotelkamer. De campsite was ook heerlijk. Met een zwembad wat 24/7 open was en elke dag tussen 6 en 7 een happy hour. Dat betekende natuurlijk gins en popcorn. Ook het eten was heerlijk. De nacht ging wat moeizamer aangezien ik de hele tijd iets op het doek hoorde krabben. Ieh. 

 


De volgende dag verlieten we het paradijsje weer en gingen we naar een echt Afrikaans dorpje. Hier kregen we een mountainbike tour langs de bananenplantage en de woonwijken, die je nauwelijks zo kan noemen aangezien het vaak gewoon houten hutjes met wat cement en golfplaten zijn. Heel bijzonder dat iedereen, met name alle kindjes, zo vrolijk zijn. Er was geen één kindje wat niet hard op ons afrende en 'jambooo!' riep.  

 


 


We fietsten door naar de plaatselijke pub, waar we het lokale bananenbier voorgeschoteld kregen. Niet te hakken, maar leuk om even te proberen. Ook zagen we prachtige houtsnijwerken en schilderijen. Hierna kregen we een echte lokale lunch, met heerlijke rijst, groentes en kip. Ongelofelijk calorierijk, die Tanzaniaanse keuken, maar de gefrituurde banaan met sweet potatoes was toch wel om je vingers bij af te likken.
 


De volgende lodge was ook niet mis. We gingen nog even langs een markt, maar ik vond daar niks aan. Alleen maar verkopers die naar je toe hollen. Ik heb ontdekt dat je gewoon niks terug moet zeggen en ze moet negeren. Zelfs als je in de auto zit en ze zowat hun armbandjes in je neus drukken. 
Maar we hadden dus een heerlijk zwembad met uitzicht op een vlakte. 

Na weer lekker te zijn uitgerust vervolgden we de tocht naar het Serengeti park. Het beroemdste nationale park van Tanzania wat zo groot is als Nederland en België. Chaffeur Edric kende elk weggetje in het park. Doe het hem niet na. We reden ook nog langs een masaï-dorp waar we echte krijgers zagen dansen en in hun hutjes mochten kijken. De kinderen kregen les in een rieten schooltje. Wat kiekjes van de Serengeti, waar we weer veel gezien hebben. Leeuwen. Heel veel leeuwen. Buffels, gnoe's, olifanten, zebra's, nijlpaarden, apen, gazelles, jagende leeuwen, slapende leeuwen, zeldzame cheeta's en luipaarden waarbij zich steeds meer landcruisers verzamelden. Belevenissen! 
We sliepen 's nachts midden in het park. Letterlijk tussen het wild. Na het diner werden we door de bewakers geëscorteerd waarbij we op 10 meter afstand een buffel troffen. 'Very Dangerous', zei de bewaker nog nadat hij hem wegjoeg met een steen..... De nacht erna zat er een giraffe een boom te nuttigen naast onze tent. Zo zie je nog eens wat hè. 


Na een aantal dagen in de Serengeti te hebben gezeten gingen we de migratie bekijken in het noorden. Honderden gnoe's en zebra's zagen we, allemaal op zoek naar water. Oh! En we zagen echte krokodillen. Beetje spannend wel. 


Aan elk avontuur komt een eind. Nadat we nog een game drive in een krater hadden gemaakt en lekker hadden uitgerust bij een verse lodge was het alweer tijd om te vertrekken naar het vliegveld. Op naar het volgende avontuur, Zanzibar. 


SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig