zaterdag 8 augustus 2015

Tanzania kiekjes week #2


Ik hoop dat de kiekjes van mijn eerste week in Tanzania een beetje in de smaak vielen, want ik heb nog een hele lading voor je. Week nummer twee in Africa bestond uit chillen, tannen en hier en daar nog wat zwemmen en iets ondernemen. Dit alles op het paradijselijke Zanzibar. 

Ik kan er van alles over zeggen. Maar als je een lichte vliegangst hebt: gewoon. Niet. Doen. We vlogen van Arusha, Tanzania naar Zanzibar in een vliegtuig met 12 passagiers. De piloot stapte in, draaide zich om en vroeg of we er een beetje zin in hadden. Da's even wat anders dan een grote Boeing 777 met 500 stoelen. 
Uiteindelijk viel het allemaal wel mee hoor, op mijn dichtzittende oren de rest van de middag na dan. 


Nou die vlucht hadden we in ieder geval overleefd! Mijn oorpijn van het landen trok ook meteen weg bij het zien van dit paradijsje. Wauw! Bleven we hier echt 4 dagen? 


Het strand lag vlak aan het hotel en zowel het zwembadwater als het zeewater was heerlijk warm. 

  


  


We hebben heerlijk gechilld en uitgerust, genoten. Van het strand, het zwembad, de zon, de zonsopgang. 


  
    


Om niet helemaal neer te vallen van luiheid en 'ontspannenheid' bezochten we een specerijen farm, waar je verschillende specerijen/vruchten kon zien, ruiken en proeven. Heel leuk om te doen! Je kon ook raden welke specerij/vrucht het was, wat nog vrij pittig bleek te zijn. Een paar dopjes aan een boom bleken koffiebonen te zijn en de parasietentakken met hier en daar een bruine stengel was vanille. Na de kokosnotenman te hebben bewonderd die zo op z'n blote voetjes de palmboom in klom dronken we nog een verse kokosnoot na. 

   

  

Die middag brachten we nog een bezoekje aan Stone Town, hoofdstad van het eiland. Waar we verschillende dingen zagen en over de markt liepen. De koeienkoppen hingen in hutjes aan de haken en gedroogde inktvissen werden omringd door vliegen. Even andere koek dan de Hollandse markt. 


Ik heb zó genoten van het eiland, van het land. Het was heerlijk, een paradijsje. Het was leuk je te leren kennen Afrika, misschien tot de volgende.  

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig