vrijdag 18 september 2015

Popcorn en filmtips!


Toen lang, lang geleden mijn standaard zaterdagavond niet bestond uit stappen en feestjes, bracht ik deze avond vaak bankhangend door. Film kijkend en een flinke bak popcorn. Tegenwoordig gebeurt dat eigenlijk nog maar zelden. Super jammer, want ik kan er zo van genieten! Films kijk ik nog wel, en popcorn lust ik ook nog, maar die combinatie is juist zo heerlijk. En daarom heb ik dit magische duo verwerkt in een post. 
Ik heb afgelopen weekend eens lekker mijn mouwen opgestroopt en vijf soorten popcorn gemaakt. Deed ik eigenlijk nooit, bijzondere popcorn maken, maar het maakt zo'n saaie magnetronzak wel even net wat specialer. Ook geef ik bij elk smaakje een filmtip. Deed ik ook nooit hier op mijn site, maar aangezien ik toch wel een aantal toffe films heb gezien leek het mij leuk om ze hier ook in te plakken.

1. Knoflook-parmezaan en rozemarijn ft. Chef
Mijn favoriete kook/eetfilm mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Bij deze heerlijke feelgood loopt het water je gewoon in de mond (check deze overheerlijke tosti-scène). Daarom ook een watertandend popcornsmaakje: knoflook-parmezaan. Veel liefde voor deze combinatie. En honderd procent dat je ook bij het smelten van de parmezaan loopt te watertanden.
Smelt 1 eetlepel boter met 1 eetlepel olijfolie in een pannetje en voeg daar een handje parmezaanse kaas aan toe. Giet dit mengseltje over een portie zoute popcorn en strooi er nog zo'n theelepel knoflookpoeder toe en een halve theelepel rozemarijn voor wat extra smaak. 

2. Karamel bacon ft. Grown Ups
Eén van de leukere komedies is Grown ups. Inmiddels al een paar jaar oud, maar daarom niet minder leuk. Na een aantal jaren houden 5 ex-teamgenootjes een reünie inclusief vrouw en kinderen. Gewoon niet nadenken en lekker lachen bij zo'n film. En smullen van de karamel bacon natuurlijk! Super combinatie van zoet en hartig. Zolang hij niet aanbrandt natuurlijk... 
Breng 100 gram suiker met 4 eetlepels water aan de kook, tot het borrelt. Roer het tussentijds nog even om en bak ondertussen wat stukjes bacon knapperig. Voeg de bacon toe aan de karamel wanneer het een bruine kleur heeft. (Kijk uit dat het niet aanbrandt, dat gebeurde bij mij...) Leg wat zoute popcorn op een bakplaat en giet de karamel met baconstukjes erover en meng het door elkaar. 

3. Spicy popcorn ft. Before I Go To Sleep
Nadat ik het mega spannende boek las, kon ik het niet weerstaan deze film aan te klikken in het vliegtuig naar Tanzania. Het verhaal zat nog iets te goed in mijn hoofd, waardoor ik de engste scènes al kon voorspellen, maar was daarom zeker niet minder spannend. Het verhaal draait om Christine die elke dag opstaat met geheugenverlies en haar man niet herkend. Maar wanneer ze verdachte dingen opmerkt om haar heen, begint ze een dagboek. Zenuwslopend spannend. Daarom past een lekker pittig smaakje popcorn hier perfect bij.
Meng 1 eetlepel olijfolie met een halve theelepel chilipoeder, een halve theelepel cayennepeper, een halve theelepel paprikapoeder en pers/rasp een halve limoen uit over een portie zoute popcorn

4. Marshmallow popcorn ft. Monsters Universiteit
Marshmallows en animatiefilms: om nog even in mijn kindertijd te hangen. Monsters, Inc. heb ik tig keer gezien als klein meisje (met een lekkere bak popcorn erbij natuurlijk). Bekentenis, Monsters Universiteit heb ik nog helemaal niet gezien. Maar als 'ie net zo leuk is als zijn voorganger, dan smaakt een flinke bak marshmallow popcorn daar vast goed bij. Voor de snoepkontjes onder ons; hij is lekker zoet! 
Smelt 5 marshmallows met 500 gram bruine suiker en 50 gram boter in een pannetje en roer een portie zoete popcorn erdoor als alles gesmolten is. 

5. Kaneelsuiker popcorn ft. Safe Haven
En we sluiten af met de lekkerste smaak, naar mijn mening: kaneelsuiker. Hier kun je echt wel een hele bak van leegsnoepen! Mijn tip bij deze: een romantische film à la Safe Haven. Ik ben niet zo heel erg van de romantische films, maar deze heeft een heel spannend tintje. Zo'n film waarbij op het laatste moment alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Ik kon het niet minder cliché verwoorden, maar ik hou ervan!
Smelt 25 gram boter met 25 gram suiker, een halve eetlepel water, een grote theelepel kaneel, een snufje zout en eventueel wat vanillesuiker (aanrader!!!). Giet dit over wat zoete popcorn op een bakplaat en meng alles door elkaar. 

karamel bacon op links, parmezaan-knoflook bovenin, marshmallow minden onder, kaneelsuiker midden, spicy rechtsonder  SHARE:

4 opmerkingen

 1. Leuke tips! Ik ga vanmiddag na de film :-) Heb nu echt zin in popcorn haha..

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is zo'n super leuke en origineel artikel! Ik wil er zeker eens een popcorn van testen!

  N- Naomi in Wonderland

  BeantwoordenVerwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig