donderdag 15 oktober 2015

7 Redenen waarom je nu (deze) Docs zou moeten kopen


Nu we niet meer met Stan smiths en blote enkeltjes 's ochtends vroeg naar school kunnen fietsen zonder onze voeten te verlammen, wordt het tijd om er serieus aan toe te geven. We moeten nu echt die laarzen uit de kast halen. En stiekem heeft dat ook wel wat leuks, want dat betekent nieuwe outfitcombinaties en - natuurlijk - fijne dikke sokken inclusief lekker warme voetjes. Heb je nou nog niet die perfecte schoenen gevonden? Misschien zijn deze vette Docs wat voor jou! Nog niet overtuigd na de plaatjes? Dan hier nog 7 redenen.

1. Ze zijn de perfecte schoenen voor komend seizoen
Zoals ik al zei moeten de enkelsokjes en de sneakers weer terug in de kast. Die zijn namelijk niet zo bestendig tegen regen, nattigheid, wind, kou en andere herfstige droefenis. Dr. Martens daarentegen kunnen hier heel goed tegen. Doordat ze van stevig leer zijn gemaakt zijn ze perfecte windafstoters en ook tegen regen doen ze het goed. 

2. Ze zijn eeuwig in de mode
Een kleine zoektocht leerde mij dat de schoen al vijftig jaar bestaat. Hij werd misschien niet meteen gedragen door de meest trendy personen uit die tijd, maar de laatste tien jaar bleven Dr. Martens voortdurend in de mode. Betere garantie dat je een hippe schoen aan de haak slaat (voor nu, maar ook voor de komende twee, drie, vier jaar) is er geloof ik niet.

3. Ze geven een stoere edge aan je outfit
Zoek één keer op Dr. Martens op Pinterest en je bent het met mij eens dat Docs met van alles te combineren is en ook meteen een stoere edge geeft aan je outfit. Ik droeg ze graag met een jurkje, om het net iets minder netjes te maken en wat stoerder, maar ook doen ze een simpele spijkerbroek wonderen. 

4. Ze lopen erg lekker 
Toegegeven, je moet deze schoenen eventjes inlopen. Dat weet elke Docs-drager (mag ik het zo noemen?). Maar eenmaal ingelopen dragen ze heerlijk en kun je er prima een hele dag mee wandelen. 

5. Ze gaan jaren mee
Niet alleen blijven deze schoenen eeuwig hip, maar ook de kwaliteit is zo goed dat ze echt jaren meegaan. Het verschilt natuurlijk wel hoe vaak je de Dr. Martens draagt en hoe je ze behandeld. Elke week een festival afstruinen op Docs doet ze misschien weer wat sneller slijten. 

6. Ze zijn echte festivalstappers
Over festivals gesproken. Er bestaan geen Dr. Martens loze festivals meer geloof ik. Het zijn echte festivalsstappers. En misschien is dit niet helemaal het festivalseizoen, maar zodra de eerste feestjes weer plaatsvinden en de run op deze schoen weer van start gaat, heb jij al een mooi exemplaar in de kast staan. Ingelopen en wel. 

7. Ze zijn spotgoedkoop
En als laatste, misschien wel belangrijkste, de prijs. Ik begrijp dat je €145 voor een paar laarzen nog best aan de dure kant vindt, maar ik heb besloten mijn zo goed als nieuwe Docs - met een klein beetje moeite - te verkopen voor maar liefst €100,- (voor als je dit nog niet hebt uitgerekend: €45 winst!!!). Die kans krijg je niet twee keer voor schoenen die nog maar een aantal keer zijn gedragen!  


Waarom wil ik er toch van af als ik ze zo tof vind? Ze passen gewoon niet zo bij mij denk ik. Ook al valt er eindeloos mee te combineren en hou ik wel van een beetje stoere/nonchalante outfits, ik heb ze in dat jaar dat ik ze heb nog maar een paar keer gedragen en dat vind ik gewoon een beetje zonde. Daarom hoop ik iemand anders er blij mee te maken voor een schappelijk prijsje! 

Interesse? Ik ben actief op Marktplaats en United Wardrobe (toffe site trouwens!), waar ik deze zo goed als nieuwe  en beschadigingsvrije Dr. Martens 1460, maat 39, voor €100,- verkoop. 
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig