maandag 12 oktober 2015

Lijstje met favorieten #3


Het is alweer 100 jaar geleden dat ik een lijstje met favorieten postte. Vandaar dat ik ook weer een flink aantal lievelingsdingen heb verzameld. 

Favoriete mega goedkope herfstaankopen
Bij een beginnend student hoort natuurlijk ook een beperkt budget voor kledingaankopen. En wat een toeval dat ik nou net vorige week de Primark binnenliep. Normaal is dit niet echt mijn winkel. Ik raak een beetje claustrofobisch van al die net iets te goedkope kleding die bijna op je af komt. Toch waagden we een poging en liep ik tegen een prachtige winterjas aan. Voor nog geen dertig euro sloot ik dit manteltje in mijn armen en ook mijn nieuwe sjaal (zes euro maar!!!) die aanvoelt als mijn zachte slaapdoekjes van vroeger doe ik nooit meer af.

Favoriete studentenvoer 
Met stip op één is de couscoussalade mijn favoriete lunch (deze pompoensoep staat met stip op twee). Aangezien ik nu thuis kan lunchen, maak ik graag iets gezonds (ik heb brood licht verbannen uit mijn eetpatroon, alleen een tosti gaat er af en toe nog graag in). Deze salade voldoet prima aan die eis! En je kunt er ook lekker mee variëren. Komkommer, paprika, uitje, kruiden, maar mijn ultieme tip: maïs en de saladeblokjes van de Appie. Dat laatste zit in een super handig uitlekbakje die je daarmee extra lang kunt bewaren. 

Favoriete kookboek
Ik had nog ergens een cadeaubon liggen waar een fijn bedragje opstond en omdat ik al zó lang een kookboek van Jamie Oliver wou hebben greep ik mijn kans. Ik kocht ook meteen eentje erbij: van Donna Hay. Wat ook meteen een nieuwe favoriet is. Hoewel de recepten van Jamie wel vrij 'groot' zijn (lees: 20 ingrediënten per gerecht en minimaal 1 uur bereidingstijd), vind ik het alleen al leuk om erdoorheen te bladeren :) 

Favoriete ding om kapot te maken 
Als deze maand een andere naam moest krijgen heette dat zeker weten de-maand-dat-alles-kapot-gaat. Een tas, een nieuw horloge wat ik nog geen maand heb, een laptop midden in mijn tentamens en het ding waar ik nog het hardst om zal huilen: mijn nieuwe iPhone. Misschien moet ik maar gewoon weer overstappen op een antieke Nokia 215 die niet direct kapot gaat als je hem een keer kan vallen. Serieus, bestaan die dingen nog? Nou ja, iedereen kent zo'n maand wel. Het wordt duur en prijzig, zal wellicht wat gevolgen hebben voor de outfitposts wegens beperkte kledingaankopen, maaaar hopelijk zit ik straks wel met een nieuwe laptop op schoot. Oja, doneren mag op giro 555. 

Favoriete huisaankoop 
Laatst liet ik al mijn nieuwe crib in Wageningen zien. Ik onderhuur deze kamer voor een half jaartje en gebruik ook meubels etc. van mijn onderverhuurster. Hoewel dit heel fijn is, probeer ik er nog een klein beetje mijn eigen stekkie van te maken. En dat is zo leuk!! Ik heb al een aantal favoriete items waar ik echt niet zonder kan, zoals mijn koffie- en theekopjes met bijbehorende onderzetter van de Ikea, mijn schattige serviesset van de Xenos en - vers van de post - mijn nieuwe twee wasmandjes van de H&M. Mag ik zeggen dat deze super schattig en leuk zijn of klink ik dan echt als zo'n vreselijke huismoeder? 

(psssst kleine sneak peak van deze week's outfitpost)
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig