woensdag 21 oktober 2015

Ultieme pompoensoep recept


Als schraal studentje wil ik tegenwoordig een zo lekker, makkelijk en gezond mogelijk maaltje in elkaar flansen voor zo min mogelijk geld. En dat is nog niet heel makkelijk kan ik je vertellen. In mijn zoektocht naar een gezonde, lekkere en goedkope lunch kwam ik deze goudmijl tegen: de pompoensoep. Na hem meteen te hebben uitgeprobeerd was ik zo enthousiast, dat ik hem snel nog een keer heb gemaakt en het soepje even op de gevoelige plaat heb vastgelegd, om hem hier te delen met jullie! 

Zelfgemaakte soep heeft sowieso erg veel voordelen. Naast dat het erg gezond is (zolang je er genoeg groenten ingooit natuurlijk) is het invriesbaar. En dit toverwoord zorgt ervoor dat je het van tevoren kan maken (bijvoorbeeld in het weekend als je thuis bent en je ouders de boodschappen betalen) (kassa!) en het in handige porties kunt invriezen. Wanneer je zin hebt in een goed-vullende, lekkere, maar ook gezonde lunch ontdooi je gewoon je soepje en smullen maar. 

Tot zover mijn betoog, nu over naar het recept! 

Wat heb je nodig? 
400 gram pompoenstukjes
1 grote zoete aardappel
olijfolie
2 uien
2 teentjes knoflook
1 liter water
1 groentebouillonblokje
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels kurkuma
1 laurierblaadje
koriander
peper en zout naar smaak
crème fraîche voor de liefhebber

Rooster als eerste de pompoenstukjes 20 min. in een op 180°voorverwarmde oven. Doe er wat olijfolie en peper over en schep ze na 10 minuutjes eventjes om. • Snijd ondertussen de rest van de groenten: uien, zoete aardappel en knoflook. • Kook alvast 1 liter water met een bouillonblokje. • Fruit de ui en knoflook in een hoge soeppan. • Voeg de zoete aardappel en geroosterde pompoenstukjes toe met wat gember en kurkuma.  • Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en breng aan de kook.  Laat dit zachtjes koken/sudderen voor ongeveer 30 minuten. • Mix de soep met een staafmixer wanneer de tijd is verstreken en de groenten voldoende zacht zijn glad totdat er een gladde soep ontstaat. • Als de soep klaar is, kun je natuurlijk eerst even een kommetje proeven. Wanneer de soep redelijk is afgekoeld vries je deze in (bijvoorbeeld in handige muffinvormpjes), zodat je ze kunt ontdooien als je weer zin krijgt in een lekker vullend soepje!



SHARE:

2 opmerkingen

  1. Wauw, mooie foto! Pompoen soep is mijn favoriet, lekker receptje lijkt me dit!

    BeantwoordenVerwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig