woensdag 4 november 2015

Een Capsule Wardrobe Experiment


Hoeveel nieuwe kleren ik ook koop, ik blijft vaak toch terugvallen op de oude gouden items die al maanden in mijn kast hangen. En er komen ook heus wel nieuwe favorietjes bij, maar sommige items die ik koop trek ik gewoon nooit aan. Ik vind dit best zonde eigenlijk, want het geld groeit mij ook niet op de rug en ondertussen verzamelen zich wel steeds meer weggegooide centjes in de kast. Toen ik een poosje geleden iets las over de Capsule Wardrobe dacht ik dan ook meteen: dit moet ik gaan doen. En sinds maandag 2 november ben ik begonnen. Myrthe goes experimenteel.


Voordat ik hier aan begon raakte ik al geïnspireerd door de blog van Un-Fancy. Ik geloof dat deze godin in minimalisme dit project 24/7 van haar leven toepast (chapeau).  Ze legt op haar site uit wat een Capsule Wardrobe precies inhoudt (link), maar ik zal het hier ook nog even nader vertellen.

Tijdens de Capsule Wardrobe  die mestaal drie maanden duurt draag je 37 meest gedragen, geliefde, favoriete en basic items. Ik pak het iets kleiner aan en ga proberen het een maand vol te houden met 25 items. Dit zijn simpelweg de kledingstukken die ik het vaakst draag. Het lijkt misschien nog veel, maar dit is ook inclusief accessoires, schoenen, tassen, sieraden, eigenlijk alles. Je begrijpt dat je dus niet heel veel verschillende outfits en combinaties overhoudt. En dat is nou juist precies de bedoeling van de Capsule Wardrobe. Drie maanden (of één maand) lang moet je garderobe alleen uit je capsule items bestaan, waarbij je helemaal teruggaat naar de basis en alleen je meest geliefde kleding draagt. Op deze manier zou je er goed achter komen waar jouw stijl ligt en wat je in het vervolg beter kan kopen dan al die shirtjes die toch maar in je kast blijven hangen. Oja, klein dingetje, je mag ook niks aan kleding kopen in gedurende de hele periode. Niks....

Maaaar ik doe het dus een klein beetje anders. Aangezien ik nog niet zo gewaagd ben om dit experiment drie maanden vol te houden, heb ik de regels een klein beetje aangepast.

Aangepaste regels

  •  Ik hou het 3 maanden 1 maand vol
  •  Ik kom deze maand door met 37 25 items
  • Ik koop de gehele periode geen nieuwe kleding (voor mijzelf)
  • Aangezien de moeilijkheidsgraad toch aardig hoog lag, sla ik het experiment even over als ik werk/sport/naar de kroeg ga/ga stappen/heel diep in de chillmodus zit met joggingbroek en al. Alleen tijdens college en gewoon als ik thuis ben dus.
  • Outfitfoto's blijf ik wel gewoon maken van nieuwe, leuke items

Dit zijn dus de vijf hoofdregels waar ik mij de komende maand aan ga (proberen te) houden. Ik heb van tevoren ook een werkboek/planner ingevuld van Un-Fancy die mij heeft geholpen met de loodzware keus van 25 items. Ik ben heel benieuwd wat dit projectje mij gaat opleveren en gaat brengen. Keep you posted.

  SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig