dinsdag 15 december 2015

Bietjesrisotto met geitenkaas


Omdat het al een poosje geleden is dat ik voor het laatst een recept heb geplaatst, vond ik het wel weer eens tijd voor wat lekkers! Ditmaal een hoofdgerecht, en een héle lekkere kan ik vertellen. Eén van mijn favoriete gerechten, risotto, met een vleugje winter (bietjes) en heel veel smaak (geitenkaas, spekjes, ui en vrij veel knoflook). Probeer dit dan ook liever niet vlak voor (of tijdens) een date, of laat die stinkende maar heerlijke teentjes knoflook gewoon weg!


Men neme voor vier personen
  • 300 gram à 4 gekookte bietjes
  • 4 knoflooktenen
  • oregano
  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml witte wijn (of meer)
  • 1 ui
  • champignons
  • geitenkaas
  • spekjes
  • rozemarijn

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 graden 
  • Snijd de bietjes in stukjes en rooster ze voor 40 minuutjes in de oven met stukjes knoflook, wat olijfolie en rozemarijn 
  • Breng de bouillon met de wijn alvast aan de kook en snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in stukjes
  • Fruit de ui in de pan en voeg de spekjes en champignons toe als de ui glazig is 
  • Voeg na 5 minuten de risotto toe en laat even meebakken 
  • Voeg daarna telkens een flinke lepel van de bouillon toe aan de risotto en laat de rijst het vocht intrekken, voeg weer een nieuwe lepel toe als het volledig is ingetrokken. Herhaal tot de bouillon op is (duurt ongeveer een half uur) 
  • Wanneer de bietjes klaar zijn voeg je deze toe, samen met de knoflook (voor de liefhebber) (de minder liefhebber kan ze nog even fijnpersen of helemaal weglaten) 
  • Roer goed door zodat de risotto mooi roze kleurt en voeg nog wat extra rozemarijn en peper toe voor de smaak 
  • Maak het af met wat verbrokkelde geitenkaas naar smaak 





SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie plaatsen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig