zondag 27 december 2015

Films om deze vakantie te kijken


Het is vakantie! En na een week een beetje te hebben gefrutseld en de meeste dingen van je vakantie-to-do-lijstje te hebben afgewerkt, is het nu tijd om te chillen. Hoe kan dat beter dan met een goeie (of juist een heerlijke slechte) film? Ik heb een paar favorieten op een rijtje gezet. En verwacht hier geen kerstfilms, want hoe leuk ze ook zijn, kerst is alweer bijna voorbij en daar moeten we ook maar aan geloven. Ik hoop wel dat je een beetje van spanning en actie houdt, want zonder dat ik het doorhad heb ik bijna allemaal bloedstollende actiefilms getipt...Mijn aanraders

Ik zal beginnen met de films die ik al heb gezien en best de moeite waard vind om nog een keer te bekijken. Zo zag ik een aantal maanden geleden Kingsman The Secret Service. Wat een geweldige film was dit! De goeie actie en vechtscènes van James Bond vermengt met een flinke dosis Britse humor. Soms een beetje overdreven, wat het juist zo grappig maakt. Perfecte film om met vrienden te zien of gedurfde familieleden. Een film die je beter ook niet alleen kan kijken is Before I go to sleep. Ik keek hem een soort van alleen, maar ook niet helemaal: in het vliegtuig naar Tanzania. Ik had het boek al gelezen, iets te recent vond ik zelf, waardoor ik de spannende scènes en de afloop nog net iets te goed wist. Maar als je het boek niet hebt gelezen of dit al een poosje geleden is, dan is het zeker een nagelbijter! Wat een spanning en een origineel plot. Als laatste tip wil ik Crash aanraden. Ik denk, en ik zeg het heel zachtjes, mijn favoriete film aller tijden.  Ik hou altijd van films waarbij verschillende verhaallijnen langzaam in elkaar worden verweven, en hier gebeurd dat op zo'n bijzondere manier. Wát een mooi verhaal en wat een mooie boodschap. Crash is misschien geen kerstfilm, maar hij brengt toch een soort van kerstgedachte met zich mee. Een film die je wel een tijdje, misschien wel jaren, bij blijft.

Films die ik nog wil zien

Een film die ik nog niet heb gezien, maar die wel een hoog plekje in mijn Imdb watchlist inneemt is Everest. Gebaseerd op een waargebeurd en tragisch verhaal, met het prachtige decor van de hoogste berg van de wereld. Disconnect is een film die ik laatst ergens voorbij zag komen en ik was meteen verkocht. Een drama die gaat over menselijke relaties in de digitale wereld. Vooral de hoge imdb rating en goeie recensies stimuleren me om deze film snel te gaan kijken! Ook The Lady zou ik graag nog een keer willen zien, een biografie die het verhaal van Aung San Suu Kyi vertelt, die de nobelprijs voor de vrede won omdat ze onder andere streed voor de mensenrechten en democratie in haar land Birma, en hiervoor meer dan zes jaar huisarrest had. Een misschien wat luchtigere film is Magic Mike XXL. Ondanks dat ik deel 1 niet heel denderend vond, moet ik deze toch nog eens kijken. En daarbij is het de perfecte vakantiefilm om nog even niet aan school en werk te denken.

Films die nu draaien in de bioscoop

Als laatste wil ik nog even wat films tippen die nu in de bioscoop draaien. Want of de film nou leuk is of niet, hij kijkt altijd lekkerder in een bioscoopstoel en met een flinke bak popcorn op schoot, kijkend naar een veel te groot scherm. Hoewel ik er niet vaak te vinden ben, maar het wel super leuk vind (maar ook superduur #armoedigestudent), keek ik afgelopen week nog naar de The hungergames (mockingjay part 2). Een heerlijke actie en tevens finale van de spannende trilogie. En oja, ik heb voor het eerst in mijn leven hardop gegild in de bioscoopzaal. Dat zegt vast genoeg over het spanningsgehalte. Daarnaast draait de nieuwste Bondfilm Spectre ook nog. Hij schijnt iets slechter te zijn dan zijn voorgangers, wat mij er een beetje van weerhoudt. Maar het blijft natuurlijk een heerlijke actiefilm. Ik ga deze maand misschien nog wel naar Bridge of Spies, nog een spannende film (hoe kan het ook anders) over de Koude Oorlog en spionages en ik wil Burnt, een echte chef- en kookfilm, ook nog graag een keer zien. 
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig