woensdag 2 december 2015

Heel veel cadeau ideeën


Uren in de multimade staan om de juiste rolmaat te vinden, mijn hersenen kraken over een goed gedicht en bol.com afstruinen op zoek naar het perfecte cadeau. Dat is mijn leven ongeveer op dit moment. Het is december en Sinterklaas en kerst staan vlak voor de deur, wat cadeautjes krijgen en cadeautjes geven betekent. Vooral dat laatste vind ik heel erg leuk, misschien nog wel leuker dan een cadeautje krijgen. Goed nadenken met wat je iemand heel erg blij kunt maken, om dit vervolgens ook te doen, vind ik zo leuk! Maar dat betekent natuurlijk niet dat het altijd even makkelijk is. Daarom heb ik wat tips en ideetjes opgesomd, die ook jullie wellicht nog van pas kunnen komen.

 1. Ik bedacht dit cadeautje een tijdje geleden voor mijn mentor en inmiddels heb ik het al vaker cadeau gedaan: een selfmade porseleinen schaaltje of ander servies. Met speciale porseleinstiften kun je zelfbedachte patroontjes of teksten stiften en op deze manier een heel persoonlijk en limited cadeau geven. Het is ook nog eens heel leuk om te maken, en echt niet heel moeilijk!
 2. Je kunt natuurlijk ook gaan voor de klassiekers: zoals kerstversiering met Sinterklaas, handschoenen, mutsen, sjaals, pantoffels, lekkere dikke sokken, of andere echte typische winterdingen.
 3. Als je voor iets minder origineels kiest, is het wel zo leuk om aandacht te besteden aan de verpakking. Kun je mensen ook heel blij mee maken! Struin Pinterest af en je vindt meteen tal aan ideeën om je verrassing in te pakken. Je kunt je eigen labels maken, inpakpapier customizen, losgaan met touw en linten, of andere gekke ideeën.
 4. Doen jullie het dobbelspel met Sinterklaas? Of allerlei kleine cadeautjes? Dan zijn deze sites nog wel een aanrader (gegarandeerd dat je hier leuke dingen vindt): Dille & Kamille, Hema, Urban Outfitters, Sissy boy, Lush.
 5. Ook altijd leuk als je niks weet is om iets te ondernemen als cadeautje. Zo kookte ik laatst een driegangenmenu als bedankje voor het kookboek wat ik kreeg (met recepten uit dat boek natuurlijk!). Maar je kunt ook een verhaal schrijven, een schilderij maken of een ander kunstwerk, een mooie sjaal breien, etc. Heel leuk om te doen en te geven.
 6. Als ik voor iemand een cadeautje moet kopen denk ik altijd na over waar je diegene echt blij mee kunt maken, zonder dat diegene het misschien expliciet op zijn verlanglijstje heeft gezet. Denk bijvoorbeeld aan een neef die binnenkort op kamers gaat, die je een bestekset kan geven, of een tante die fanatiek aan het hardlopen is en je telefoon armband cadeau kan doen.
 7. Altijd leuk: een pakketje samenstellen. Voor vriendinnen doen wij dit ook erg vaak. Allerlei kleine hebbedingetjes samenstellen en die in een leuk mandje doen. Extra leuk om dit in een thema te doen als winter, koken, verzorging of sport.  
 8. DownloadKoop de favoriete nummers van je lootje en brandt deze op een cd. Een iets meer afgezaagde kerstversie kan natuurlijk ook nog steeds leuk zijn!
 9. Nog een persoonlijk cadeau is om iets met foto's te doen. Je kunt je moeder denk ik niet gelukkiger maken dan met een telefoonhoesje met foto van je familie, of een jaarkalender vol vakantiefoto's. Bij de hema nog meer inspiratie.
 10. Bespaar je geld en check je kamer of je nog veel leuke dingetjes heb staan die je eigenlijk nooit meer gebruikt. Niemand die het merkt dat het al tien jaar op je kamer heeft gelegen.
 11. De meeste mensen zijn ook blij met kookboeken! Ik vind Simple Dinners van Donna Hay heel leuk, maar voor de mensen die op zoek zijn naar meer inspiratie kun je ook Culy raadplegen die per budget een aantal fancy kookboeken heeft verzameld. 
 12. Als je het echt niet meer weet kun je natuurlijk voor cliché, maar altijd handige dingen kiezen als een treindagkaart, bioscoopbon, proefabonnement op een tijdschrift of andere tegoedbonnen.
 

Schaaltje | Dille & Kamille, porseleinstift | Edding (in de kleur blauw 003)SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig