zondag 13 december 2015

Hoe je kamer kerstproof te maken


Net zoals iedereen langzaam zijn kerstboom in huis haalt, heb ik gister ook mijn kamer weer gevuld met behoorlijk wat kerstversieringen. Voor mij kan het niet vroeg genoeg beginnen, want ik vind het maar gezellig al die lichtjes en kaarsjes! Dit is hoe ik mijn kamer klaarstoom voor de kerstdagen:

Een kerstboom
Misschien wel het belangrijkste: de kerstboom. Niet te ontbreken. Ik heb zoals elk jaar weer een mini-nep-boompje. Lichtjes en versiering erin en hij is ready to breng de kerstsfeer in je kamer.

Origami boompje
Geen boom? Dan kun je ook één van papier in elkaar flantsen. Ik ben zelf niet zo heel erg van de DIY's, maar deze do it yourself was toch wel heel simpel om yourself to do dat ik ook maar een poging heb gewaagd. Geeft toch een grappig effect zo'n papieren boompje!

Lichtjes
Ik kocht vorig jaar met kerst een leuke lichtjesslinger bij het walhalla voor kerstversiering, de Xenos. Eigenlijk is hij het hele jaar door wel leuk, maar met name met kerst vind ik het leuk om hem op een plank te leggen of gewoon in mijn mini-boompje te hangen.

Kleedje
Eigenlijk slaap ik al een maand onder mijn winterdekbed inclusief lekker warme kleedje - bekentenis, maar rondom kerst gebruik ik hem optimaal. Om nog even extra op te warmen!

Foto's
Misschien niet per se in de kerstsferen, maar deze mag toch niet ontbreken in het lijstje. Kerst draait namelijk ook om vrienden, familie en daarom leuk om hier nog wel wat aandacht aan te besteden.

Kaarsjes
Ja het mag weer! Ik mag mijn hele kamer volbranden met kaarsjes! Mijn la licht vol met waxinelichtjes, dus ik ga in de kerstperiode helemaal los.

Geur
Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar een lekkere warme kerstgeur draagt ook bij aan dat echte kerstgevoel. Zo vind ik de geur van dennenaalden al heerlijk, maar om nou een bakje met naalden naast mijn bed te leggen vond ik ook weer zo vreemd. Dan maar wierrookstokjes (waar een houder ontbreekt) (ik kan ze dus niet branden) (dus geen geur in huis). Ook kun je een pannetje met allemaal kerstige ingrediënten (cranberries, sinaasappel, kruidnagel, kaneel, etc.) op het vuur zetten.  


SHARE:

4 opmerkingen

  1. Zelf heb ik zo'n slinger met lichtjes en veeeel geurkaarsen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zie je kamer er leuk en gezellig uit met al die versieringen! Die origami boompjes zijn leuk zeg. Echt heel tof! Ik klik zo even op de site waar de uitleg staat. Mijn kamer is ook al kerstproof met kerstboom, lichtjes en geurkaarsjes!

    BeantwoordenVerwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig