maandag 7 december 2015

Onder de Radar | Capsule Wardrobe Edit


Na een maand (bijna) niets kopen is december aangebroken waarbij ik weer lekker los mag gaan en mijn geld over de toonbank kan smijten. Soort van dan. Vind het altijd gek hoe het lijkt alsof je jaren geen kleding meer hebt gekocht, terwijl het in feite maar een maandje is geweest. Nou ja, ik heb in ieder geval weer een aantal dingetjes nodig en op het oog. Met in mijn achterhoofd het lijstje wat ik vorige week plaatste met mijn meest gedragen kledingstukken van een maand 25 favoriete items dragen.


Ik heb best wat geleerd over dit lijstje: namelijk dat mijn favoriete kledingstukken vaak basic items zijn, die goed te combineren zijn met de rest van m'n garderobe. Een basic jeans, een paar witte sneakers of een zwarte top die overal bij kan. Qua kleur kom ik vaak niet veel verder dan wit, zwart, grijs, donkerblauw en bruin. Maar dat wisten we al. Met dit in mijn achterhoofd heb ik weer wat online winkels afgestruind op zoek naar een perfecte winter garderobe.

Reebok trainers // Selected Femme jurk // Dr Denim plenty jeans // Topshop spijkerjack // H&M top // Mint&Berry tas // Rut&Circle poncho // Monki mom jeans

 • Nog een paar witte trainers
  Ik ben al onafscheidelijk verbonden met mijn geliefde Stan Smiths. Maar een relatie met schoenen houdt niet voor eeuwig stand (vooral als je ze meeneemt naar tentfeesten en sociëteiten...), dus mijn oog is gevallen op deze nieuwe hottie.
 • Een grijze lange jurk die al tien jaar op mijn verlanglijstje staatIk denk dat ik al wel een jaar een zo'n jurkje wil, maar ik vind telkens niet het perfecte exemplaar. Deze van Selected Femme komt aardig in de buurt, maar mijn perfecte jurk heeft lange mouwen en komt net boven de knieën.
 • Zwarte jeans
  Sinds ik de Plenty van Dr. Denim in een zaakje in Zwolle pastte ben ik verliefd. Hij zat zo goed en mooi dat ik mezelf de regel heb voorgelegd de eerst volgende skinny jeans van het merk Dr. Denim te kopen. En zo geschiedde. Nou nog niet helemaal. Hij staat in ieder geval op het lijstje. (Zwart omdat het eigenlijk een beetje vreemd/onhandig/irritant/vulzelfin is om geen zwarte jeans te hebben)
 • Een spijkerjack
  Eigenlijk ben ik al heel lang onbewust op zoek naar een spijkerjack! Ik heb een beetje een oversized van de Zara die ik erg leuk vind en een mouwloze voor in de zomer, maar ik mis toch een nauwsluitend model met lange mouwen. Een witte vind ik heel vet, maar toen ik laatst deze met een schapenvacht kraagje spotte bij de topshop werd ik er hebberig van. Hij kost een paar centen, daarom ben ik nog even op zoek naar een wat goedkoper exemplaar. 
 • Een grijs exemplaar van mijn nieuwe favoriete zwarte top
  Het nieuwe juweeltje in budget variant van mijn garderobe: deze offshoulder top van de H&M. Kocht ik destijds een zwarte variant in de uitverkoop, nu ben ik hevig op zoek naar een grijze versie.
 • Een tussen niet te groot en niet te klein tasje
  Ik mis dit echt zo erg! Mijn bescheiden tassencollectie bestaat uit een redelijk grote, die ik meeneem naar school of echte dagjes weg en een paar kleine 'clutches' die ik eigenlijk nooit draag omdat de gelegenheden zich niet echt voordoen. Als ik echt eventjes wegga, een dagje ga shoppen of ergens wat ga eten, heb ik toch vaak meer nodig dan in die kleine tassies past, maar is die grote weer te groot. Daarom wil ik graag een tussenin variant, het liefst een beetje bruin, zodat ik hem overal bij om kan doen.
 • Een poncho?
  Ja, sorry jongens, maar ik vind dit zo'n lelijk woord. Misschien omdat ik hem associeer met zo'n  vijftig cent plastic versie van de Action waarmee je altijd in de knoop zit op het moment dat je hem nodig hebt. Toch vind ik het best wel een mooi item. Al een poosje geleden zag ik een hele mooie sjaal bij de Vero Moda die je ook als een soort poncho kon dragen, in de per-fecte kleur. Destijds niet gekocht wegens geldgebrek en omdat ik het eigenlijk niet heel hard nodig had. Helaas nu niet meer gevonden op de webshop, dus als ik deze nog ergens tegenkom is 'ie van mij!
 • Mom jeans van de Monki
  Ik aas eigenlijk al een aantal maanden op dit product, maar telkens laat ik hem hangen omdat ik mijn geld toch aan andere dingen wil besteden. Maar ik weet dat, als ik hem al zo lang wil hebben, ik heb uiteindelijk wel een keer ga kopen. Misschien over een half jaar, maar het liefst gewoon nu!
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig