vrijdag 4 december 2015

Waar ik naar uit kijk in decemberHet is DECEMBER! Wat ongeveer gelijk staat aan feestjes, cadeautjes en gezelligheid. Ik heb al leuke plannen in mijn agenda staan, en ik wou graag mijn enthousiasme met jullie delen.

Sinterklaas
Morgen is het zover. Bijne heel Nederland viert pakjesavond en ik ben daar ook één van. Dit jaar doen we bij mijn schoonfamilie lootjes en een gedicht. En vooral dat laatste was voor mij een behoorlijke opgave. Ik maak zeg maar nog liever 10 surprises dan 1 gedicht. Alleen niemand wil ooit surprises met mij doen (wie biedt zich aan???). Dan maar zo! Ik heb het kreng gelukkig bijna af en ik ben er nog best een beetje trots op. Maar het gaat natuurlijk vooral om een gezellig avondje!

Feestjes
Aangezien de maand december ongeveer gelijk staat aan ‘feest vieren’, mag dit puntje niet ontbreken in de lijst. Wat gaat er voornamelijk gevierd worden deze maand? Natuurlijk kerst en oud & nieuw, maar met vriendinnen gaan we 19 december nog naar een feest waar een aantal vette dj’s draaien en met oud & nieuw gaan we naar ons vaste oud & nieuw adresje in het dorp waar we het nieuwe jaar in gaan luiden met veel champagne en dansjes.

Vriendinnen
Aangezien we met vriendinnen altijd 10 jaar van te voren een datum moeten prikken om af te spreken, hebben we dat ook maar alvast gedaan voor de kerstvakantie. Wat we gaan doen weten we nog niet precies, maar we moeten nog wel ringen bestellen (we gaan trouwen met z’n vieren) (grapje, een collectief verjaardagscadeautje) (die we eigenlijk ook een half jaar geleden moesten kopen, maar dat terzijde), de Hungergames kijken in de bioscoop, een tour doen langs onze nieuwe studentenstekkies, Sinterkerst en nieuw en pasen en misschien ook maar alvast die van volgend jaar vieren en gewoon lekker wijntjes drinken met heel veel lekker eten erbij.

Kerst
De kerstdagen breng ik vooral door met vrienden en familie. Mijn plan is om kerstavond lekker kneuterig met mijn vriend door te brengen. Leek mij wel wat (goed idee toch schat?). Eerste kerstdag krijgen wij vaak nog visite om mooie herinneringen op te halen en ’s avonds wordt het waarschijnlijk gourmetten of iets anders lekkers. Tweede kerstdag ga ik naar mijn schoonfamilie toe om ook daar lekker te eten! Eten eten eten.

Amsterdam
Aangezien wij met kerst elkaar nog wat cadeautjes geven, moeten er nog wat inkopen worden gedaan. En welke dag is dan beter dan de dag voor kerstavond?! Nou. Elke dag dus zo'n beetje. Samen met der Freund gaan we op stap naar zijn huidige woonplaats (lees: mooi slaapadresje) om lekker door de stad te slenteren. Mocht het nou zo druk zijn dat we ons niet meer door de Kalverstraat kunnen bewegen, kunnen we onszelf altijd nog verplaatsen naar mijn tweede woonplaats: Wageningen, waar de rust weer is wedegekeerd a.k.a. uitgestorven omdat alle studenten naar thuisthuis zijn gevlucht.

Kersttoernooi
Net als vorig jaar mogen wij dit jaar ook weer deelnemen aan het jaarlijkse Kersttoernooi! Tussen kerst en oud & nieuw wordt er drie dagen gevolleybald en gestreden om de eerste plek. Het worden niet alleen drie intensieve en sportieve dagen, maar vooral ook drie hele gezellige dagen. Ezelen aan de teamtafel, dansen op gekke muziekjes en heel veel lachen.

SHARE:

2 opmerkingen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig