zaterdag 16 januari 2016

Een poging tot een eetdagboekje


Ooit in een ver verleden, toen ik nog een gezond eetritme had en nog geen bier lustte, hield ik vaak een eetdagboek bij. Eerst ouderwets in een schriftje, later via de handige app MyFitnessPal, maar tegenwoordig doe ik dit eigenlijk nooit meer. Ik vind het altijd leuk om bezig te zijn met gezonde (maar ook lekkere!) voeding, maar als beginnend studente is dit soms nog wel lastig. Aangezien je niet altijd kan plannen wat je eet, is het soms moeilijk om last minute zware (verantwoorde) beslissingen te maken. Toch lukt het nu wel aardig en ik laat je zien hoe! Ik heb alles wat ik afgelopen donderdag naar binnen werkte bijgehouden (en kwam erachter dat ik ooit nog eens verkalk door het aantal koppen thee dat ik drink) en dit is wat ik nuttigde:8.00 AM // Ik begin de dag met een lekker kopje thee. Heerlijk verwarmend in de ochtend. Ik ben sinds kort fan van de appeltaartsmaak, vooral in combinatie met mijn allerlievelingste appelhavermoutje (klik hier voor het recept!) .

10.30 AM // Half 11! Mijn eerst college kan beginnen. Ik nuttig wat gezonde miniworteltjes en vanuit skirre overwegingen koop ik geen thee, maar heet water en neem ik een theezakje mee naar de uni. Tja, je bent een student of je bent het niet he.

1.00 PM // Ik lunch lekker thuis met een kommetje warme pompoensoep, die ik vaak in het weekend thuisthuis al maak en invries, om ze op te warmen wanneer ik klaar ben met dat gebibber en snak naar wat warmte. En daarbij nuttig ik weer, verrassing, een koppie thee.

4.30 PM // Ultiem studentenvoedsel is toch wel oprecht noodles. Ik hou van alle smaakjes, maar koos deze keer voor kerrie en bedacht me pas toen mijn kommetje bijna leeg was dat ik er nog een foto van wou maken. Beginnersfoutje.

7.00 PM // Het komt zelden voor dat ik alleen eet, meestal eet ik met mijn huisgenootjes. Zo ook donderdagavond! Een huisgenootje had heerlijke venkelsoep gemaakt met kabeljauw, en daarbij aten we aardig goed gelukte zoete aardappelfrietjes. Mijn lievelingsgroente!

10.00 PM // Nadat ik had getraind gooide ik er nog een, je kunt het inmiddels waarschijnlijk al raden, theetje tegen aan en voor de extra vitamientjes een banaan. Bij mijn ouders thuis eet ik nog bijna elke avond een fruithapje (en daar schaam ik mij niet voor!!). We doen dat al zolang ik mij kan herinneren en ik kan nu niet meer zonder, zo lekker!

11.00 PM // Donderdagavond is soms om te chillen, soms om te stappen of soms allebei. Er kwamen wat vriendinnetjes over de vloer waar we een wijntje mee nuttigden en, hoe studentikozer kan het ook anders, biertjes dronken.
SHARE:

2 opmerkingen

  1. Hallo! Wow! Thanks for all the tips, sounds healthy and funny as well! I'll copy some of your routines ;)

    Best,

    Isabel
    m a r i q u i t i n a

    BeantwoordenVerwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig