vrijdag 1 januari 2016

GELUKKIG NIEUWJAAR!


Allereerst, gelukkig nieuwjaar iedereen! Dat iedereen er maar een mooi 2016 van gaat maken. Het is 1 januari 2016, ik ben al een tijdje wakker en heb mezelf al lekker in een badje geweekt na een geweldig nieuwjaarsfeestje waarvan ik de gevolgen nog wel een beetje na kan voelen. Blij dat ik gister al keurig een verhaaltje heb getypt wat ik vandaag wou gaan plaatsen, want echt heel veel helderder nadenken lukt mij nog niet helemaal. Ik heb er flink van genoten. Hebben jullie ook genoten?Zal ik maar beginnen met te zeggen wat iedereen altijd roept op oudjaarsdag? Wat is de tijd toch snel gegaan!!! Zo, hebben we dat ook weer gehad.

Nee, even zonder grappen, 2015 was een jaar dat er behoorlijk wat dingen veranderde. Zo deed ik examen en haalde ik mijn vwo-diploma waar ik nog steeds zo blij om ben, dit was namelijk ook wel één van de hoogtepunten van dit jaar. Een ander hoogtepunt was dat ik met mijn ouders op vakantie ging naar Tanzania, een plek waar ik ben geweest die (tot nu toe) het verst van mijn oude vertrouwde huisje af zit maar wel een plek waar we heel veel hebben genoten. Maar misschien de grootste verandering was dat ik ging studeren. Ik vertrok met al mijn spulletjes naar city of all places Wageningen, waar ik met veel zin begon met de studie Bedrijfs- en consumentenwetenschappen en waar ik het nog steeds erg naar mijn zin heb.

Toch was dit soms wel even pittig, allemaal nieuwe dingen en veranderingen. Zoveel beslissingen die je opeens zelf moet maken. Zo koos ik in het begin voor een studentenvereniging, omdat vrijwel iedereen hiervoor keus. Ik trotseerde een ontgroening, kreeg een jaarclub, leerde heel veel mensen kennen en kreeg hierbij ook veel verplichtingen. Iets wat bij nader inzien misschien niet helemaal bij mij paste. Ondanks al die leuke mensen die ik leerde kennen had ik toch mijn twijfels bij dat corporale en prominente gedoe en na lang twijfelen en lijstjes maken heb ik toch de knoop doorgehakt en ben hiermee gestopt. Een beslissing die best moeilijk was maar waar ik eigenlijk nog steeds blij mee ben en stiekem ook wel een beetje trots op ben. Ik heb voor mij zelf gekozen en heb gedaan wat ik zelf graag wil doen en wat ik zelf leuk vind.

Als ik dit soort beslissingen een jaar geleden had moeten maken, was het misschien anders afgelopen, Hoewel het iedereen naar zijn zin maken ook nog steeds dicht bij mij staat, heb ik dit jaar wel geleerd om soms wat meer voor mijzelf te kiezen. Het is tenslotte je eigen leven, dus waarom zou je dingen doen waar je zelf niet achterstaat of die je niet leuk vindt?

Zo begon ik op 22 januari begin dit jaar met deze blog. Iets wat ik een klein beetje voor mijn bescheiden groepje lezers doe, maar vooral voor mezelf. omdat ik het leuk vind. Ik ben nog steeds blij dat ik op die 22 januari dacht: fuck it, ik ga het gewoon doen.

Om dit best wel persoonlijke bericht (eng!!!) af te sluiten met, hoe kan het ook anders, goede voornemens: iets waar ik eigenlijk liever niet aan doe. Ik heb er dan ook maar ééntje en die is gebaseerd op een extreem clichématige quote 'do what you love and love what you do' (deze woorden zijn met erg veel moeite getypt). Het eerste deel van deze quote heb ik het afgelopen jaar al in werking gezet, maar ook het laatste deel, wat vooral slaat op genieten, wil ik volgend jaar heel graag meer doen. Zoals ik al zei gaat de tijd zo snel, voor je het weet is er alweer een jaar voorbij en heb je zoveel leuke dingen gedaan maar hier niet altijd bij stilgestaan. Dit wil ik in 2016 nou wel gaan doen. Doen wat ik leuk vind en hiervan gaan genieten.SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig