woensdag 13 januari 2016

Mijn favoriete blogs


Als fanatiek bloglezer heb ik geloof ik nog nooit mijn favoriete blogs gedeeld. Zonde! Want in de loop der jaren heb ik een aantal beste sites verzameld die ik trouw blijf volgen. Zelf vind ik het altijd erg leuk om nieuwe blogs te ontdekken en dit soort rubriekjes bij anderen te lezen, dus waarom zou ik het zelf niet eens een keer doen? Het leek mij leuk om het wel anders te doen dan een gewoon random lijstje, maar de beste blog te tippen per categorie. Bij deze!Favoriete beauty blog | Vivianne Does Makeup 
Laat ik maar beginnen met één van mijn meest inspirerendste blogsters en één van de meest perfect in elkaar zittende sites. Vivianna Does Makeup is de naam. Voornamelijk post Vivianna over beauty, maar ze heeft ook leuke artikels over mode, lifestyle en eten (en laat dat toevallig ook de onderwerpen zijn die ik het liefst lees). Waarom ik zo van haar hou? Ze heeft ontzettend veel spontaniteit en humor, wat je terugziet in haar video's en schrijfstijl, heeft altijd perfecte foto's en ze is erg origineel (vooral in het bedenken van blogposttitels wint ze de hoofdprijs wat mij betreft).
Mijn favoriete posts: haar weekly vlogs waarin je het overweldigende enthousiasme van Vivianna tegenkomt, het artikel waarin ze haar drugstore lipstick toppers deelt en het filmpje over hoe je een capsule wardrobe maakt waar ik altijd op terug blijf vallen.

Favoriete fashion blog |  Glitter Everywhere 
Een Duitse fashionblog die ik nog niet zo lang ken is Glitter Everywhere. Toen ik haar ontdekte was ik meteen fan: wat een mooie foto's en outfits! Naast outfits schrijft ze ook over beauty en deelt ze recepten.
Mijn favoriete posts: mijn favoriete outfitpost, haar tips voor perfect gekleurde lippen inclusief mooie foto's en de post waarin ze drie outfits deelt met drie levi's jeans.

Favoriete food blog | Our Hangry Kitchen
De keuze voor mijn favoriete food blog was eigenlijk helemaal niet zo lastig: Our Hangry Kitchen heeft onwijs mooie foto's van nog mooiere gerechten. Vaak hebben ze iets speciaals door ingrediënten of originele smaakcombinaties, wat deze blog anders maakt dan al die anderen. Het duo achter deze blog is nog niet zolang begonnen, maar weet mij nu al ontzettend te inspireren.
Mijn favoriete posts: Het eerste en (tot nu toe nog) enige gerecht wat ik (met kerst!) van de blog maakte: de kweepeercrumble, onwijs lekker en tikkie speciaal, de recente trio van amandelhummus die ik zéér snel ga maken en een absolute must in dit rijtje: de hou-je-wafel-woensdag-rubriek (naam!) die de meest bijzondere smaakcombinaties in een wafel stopt. Het proberen waard.

Favoriete lifestyle blog | Last days of spring  
De categorie lifestyle was daarentegen wel iets pittiger. Er zijn tegenwoordig ook zoveel leuke lifestylebloggers, wat het niet makkelijker maakte. Toch is mijn keus gevallen op Marlous, een blogster die ik nog nooit heb ontmoet of gesproken maar mij zo'n leuke en aardige meid lijkt! Elke keer als er een nieuwe post van haar verschijnt maakt mijn hart een klein sprongetje, gewoon omdat ik weet dat elk artikel een bron van inspiratie is. Ze schrijft over allerlei leuke dingen: hotspots, recepten, diy's, reizen, boeken en lifestyle en mind tips.
Mijn favoriete posts: mijn absolute favoriet op de maandagmiddag: de wekelijkse diary, haar heerlijke uitgebreide cityguides vol praktische zaken, hotspots en tips (deze van Kopenhagen bijvoorbeeld!), een post waar ik ook heel veel aan heb gehad en nog steeds heb is deze DIY om gewoon alles op een rijtje te zetten en je hoofd even leeg te maken en omdat deze blog veels te veel leuke blogs bevat en ik eigenlijk niet snap waarom ik niet meer dan drie favoriete posts van mezelf mag noemen nog een bonustip: een mooi artikel vol blogtips over hoe je je eigen stijl ontwikkelt.

Favoriete travel blog | Grab your bags 
En als laatste categorie de travel blogs. Hoewel ik zelf nog niet zo'n wereldreiziger ben, vind ik het wel heerlijk om inspiratie op te doen voor toekomstige tripjes en gewoon een kijkje te nemen in het wilde reisleven van andere inspiratiebronnen. Mijn nummer één? Zeker weten Grab Your Bags. Niet alleen omdat ze de mooiste reizen maakt, maar ook omdat ze goeie tips geeft en heerlijk schrijft.
Mijn favoriete posts: waar ik normaal altijd de lange lappen tekst oversla smul ik juist van die van Liselore, zo ook het reisverhaal over haar scooterervaring op de Etna, ook maakt ze nog niet heel lang betoverende reisvideo's: deze van Jordanië is zeker het bekijken waard, haar uitgebreide verslag over haar rondreis in Marokko vond ik ook erg leuk om te lezen en omdat ik toch al over mijn door mijzelf opgelegde limiet heen ben nog twee toppers: 1) 10 toffe hotspots in Berlijn (omdat ik hier zelf over een maand ook te vinden ben) (woehoe!) en 2) eigenlijk het allerleukste om van een reisblogger te lezen: een verslag van al haar gemaakte reizen in een gehele zomer.


SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig