woensdag 17 februari 2016

Recept | Brocollisoep met blauwe kaas


Dag mensen!! Ik heb weer een fijn receptje voor jullie in petto. Ontdekte hem op de site van Misslipgloss en maakte hem afgelopen week voor het eerst, maar ik kan vertellen dit dit een blijvertje is hoor! Poh! Het afgelopen jaar heb ik een soort liefde voor soep ontwikkelt die ik probeer te blijven koesteren. Bij mijn eerste soeprecept besprak ik al de vele voordelen van een lekker kommetje vloeibare groente, dus die zal ik jullie besparen. Maar ik kan je één ding wel vertellen, maak deze ontzettend makkelijke maar overheerlijke soep!! Oké, genoeg uitroeptekens. Over tot het recept. 

Bereiding
Smelt een klontje roomboter in een grote soeppan. • Voeg 2 gesnipperde uien en 2 stengels bleekselderij toe en bak zacht op laag vuur. • Voeg 500 gram gesneden broccoli, 250 gram aardappels in blokjes, 1,2 liter bouillon en zout en peper toe. • Laat dit voor een kwartiertje zacht gaar koken. • Scheur 1/2 oudgebakken ciabatta in stukjes en meng dit met 50 gram walnoten, een scheutje olijfolie, paprikapoeder, 2 el gemengde zaden (bijvoorbeeld pompoenpitten, of zonnebloemenpitten) en wat zout en peper. • Rooster dit mengseltje goudgeel in een droge koekenpan. • Kruimel de 200 gram blauwe kaas (ik gebruik stilton) door de soep (maar hou nog wat over voor de topping!) en mix glad met een staafmixer. • Roer 2 el crème fraîche erdoor. •  Serveer de soep en bestrooi met de noten-zadentopping en de restjes van de Blauwe kaas. Smul-len. 


SHARE:

6 opmerkingen

 1. Dit lijkt me zo heerlijk, ga het zeker proberen binnenkort! I love broccoli en blauwe kaas :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Als je van die twee ingrediënten houd moet je dat zeker doen!!

   Verwijderen
 2. Poeh dit ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op zelfgemaakte soepen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oehh, dit lijkt me zo lekker! Ik heb nog nooit soep van broccoli gegeten, maar het ziet er onwijs chill uit. Ik vind je blog trouwens echt leuk en ga je zeker volgen via Bloglovin'. Ik hoop dat je ook nog eens een kijkje op mijn blog neemt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks voor je reactie Janna! Hij is heerlijk, zeker een keertje uitproberen! En dankjewel ook, ik wordt echt blij van dit soort reacties :) Ik heb je terug gevolgd, hele mooie foto's en leuke plekjes maak/bezoek je! Liefs

   Verwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig