dinsdag 9 februari 2016

Waarom Bloglovin'?


Misschien is 'ie je al opgevallen of zat je al te denken 'wat is dat nou weer voor gek ding?', maar rechts van deze post zit een knopje +bloglovin' onder het zoekbalkje en ik wil je er vandaag graag wat meer over vertellen! Voordat ik deze blog begon was ik namelijk al fanatiek bloglezer. Waar ik eerst alle tips van Beautygloss overnam, lees ik nu steevast elke blog van Last days of Spring. Toen een jaar geleden het gekke idee in mij op kwam om zelf eens wat stukjes te gaan schrijven en mooie plaatjes te schieten, bekeek ik die blogwereld opeens van de andere kant en werd ik zelf een heuze blogger. Maar wat ik, bloglezer of blogschrijfster, nog steeds gebruik is Bloglovin'. En het verbaasd mij dat veel mensen dit platform helemaal niet kennen of gebruiken, terwijl het zo ontzettend fijn en handig is! Ik vertel waarom Bloglovin' jou misschien ook wel van pas kan komen.

Wat is Bloglovin' nou precies? 
Voor de mensen die nu nog steeds geen idee hebben waar ik het over heb: Bloglovin' is een site waar heel veel (eigenlijk alle relevante) blogs aan zijn toegevoegd. Dit betekent dat er een profiel is van een blog zoals die van mij en hier alle blogposts van de blog aan zijn toegevoegd. Als je erop klikt dan wordt je automatisch doorgelinkt naar de weblog, waarbij je de post kan lezen.

En wat kan ik daar dan mee? 
Nou, dat zal ik je vertellen. Als je een account aanmaakt op Bloglovin', kun je een aantal blogs volgen. Eigenlijk als een soort facebook tijdlijn waarbij ook je vrienden telkens wat uploaden. Wanneer een blog een blogpost heeft geüpload, dan krijg je deze automatisch te zien op de tijdlijn en - dit is het handige!!! - als je hierop klikt onthoud Bloglovin' dat je de post hebt gelezen, waardoor hij verdwijnt uit je tijdlijn. Op deze manier lees je precies wat je nog niet hebt gelezen en kun je à la minute zien wanneer je favoriete blog een nieuw stukje heeft geschreven. Zo hoef je niet elke keer op een site te kijken of er nog iets is geplaatst of vergeet je nooit die leuke blog die die leuke stukjes online zet. De handige site heeft zelfs een app voor op je telefoon, waarbij je een melding kan krijgen wanneer een blog wat heeft geüpload. Mis je nooit meer iets!

Ok. Dus het bespaart mij veel tijd? 
Ja!!! En eigenlijk ook weer niet. Naast dat Bloglovin' als een soort krant on demand werkt, waarbij je persoonlijke favoriete blogs kan volgen en de berichten kan lezen, bied Bloglovin' nog wat leuke extra dingen. Zo kun je op 'Explore' klikken, waarbij Bloglovin' de populairste berichten van dat moment laat zien. Je kunt per categorie kijken: food, beauty, fashion, lifestyle, etc. Hetzelfde geldt voor blogs zelf. Daarnaast kun je ook berichten bewaren als ze je inspireren of je ze nog een keer wilt lezen. (klik hier om mijn bewaarde berichten te lezen). Wanneer je ook nog eens anderen volgt die dit ook doen, zal je nog meer blogs ontdekken en kun je je uren vermaken met het lezen van alleen maar blogs.

Goed, ik maak het aan! En nu? 
Mij volgen!!! Als eerste natuurlijk. Want ik als 'blogger' (poeh) heb er veel aan als je mij volgt. Ik kan via mijn statistieken zien hoeveel mensen ongeveer mijn blog lezen, maar met Bloglovin' zie ik nog beter hoeveel volgers ik heb en kom ik er achter welke berichten het meest worden bewaard etc., waardoor ik ook vaker dit soort berichten kan plaatsen en jullie ook meer berichten krijgen te lezen die jullie zelf leuk vinden. Meer volgers zorgen ook voor meer bekendheid, dus je support mij er ook weer mee! Win-win-WIN!

Nou, ik hoop dat ik je voldoende heb kunnen overtuigen! Je kunt je hier heel snel en makkelijk inschrijven en hier kun je mij volgen. Dan wil ik je tenslotte nog voor één ding waarschuwen: het is heeel verslavend dus weet waar je aan begint ;)


SHARE:

3 opmerkingen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig