donderdag 24 maart 2016

DIY | Gouden kledinghangers


Misschien dat je ze al eens hebt gespot bij Hay of de Zara: gouden kledinghangers. Ik was al een tijdje verliefd op deze gouden hangertjes. Toch vond ik ze wat aan de prijzige kant, dus heb ik de mouwen maar opgestroopt en zelf wat mooie hangers goud gespoten! Ik laat je in deze post zien hoe ik dat heb gedaan. En wees niet bang, ik heb twee linkerhanden dus als ik het kan, kan iedereen het.Ik schreef een poosje geleden al dat ik aan het diy'en ben geslagen en de innerlijke handige harry in mij naar boven heb gehaald. Dat in combinatie met mijn lichte obsessie voor goud én papa die zo lief was een bus goudspray te halen - en nog eentje toen hij op was (ik was erg enthousiast) - zorgde ervoor dat ik nu in het bezit ben van hele leuke, zelf gefabriceerde (!), kledinghangers. Dit is hoe ik het deed:

 Ik kocht deze geweldige hangers bij de Hangershop. Deze waren maar €0,30 (!!!) per stuk, waardoor ik zo'n twaalf euro neertelde voor twintig hangers, inclusief verzendkosten. Even ter verhouding: de Zara hangers zijn al €40 voor twintig stuks en die van de Hay zijn €54 exclusief verzendkosten.

❷ Ik Papa kocht een vrij goedkope gouden spuitbus van 500 ml bij de bouwwinkel. Uiteindelijk heb ik er twee gebruikt, dit was toch wel nodig om ze helemaal mooi goud te krijgen. Wellicht als je een wat duurdere koopt dat hij wat langer mee kan.

❸ De belangrijkste stap: het spuiten van de hangers. Vrij simpel, maar hou rekening met een paar dingen:
  Ik gebruikte karton als ondergrond, zodat de hangers niet blijven plakken (krant werkt bijvoorbeeld niet, kwam ik na wat mislukte pogingen achter...).
  Ook hing ik ze aan een stang om te drogen. Ik spoot telkens één dun laagje en liet de hanger dan drogen, dan de volgende, etc.
 Uiteindelijk gebruikte ik zo'n drie laagjes. Hoe dunner hoe beter, hoe meer hoe gouder. Maar misschien is te veel niet altijd mooi, dan zou het waarschijnlijk sneller gaan 'brokkelen' en zou hij minder lang mee gaan.
  Als laatste iets om even rekening mee te houden: ga niet enthousiast lopen spuiten in je net geverfde woonkamer en al helemaal niet in je slaapkamer. Tenzij je graag stoned wakker wilt worden. Buiten is daarom het makkelijkst, let wel dat de hangers het best op een niet te lage temperatuur drogen. Een fancy mondkapje is ook geen overbodige luxe.Zo, dat was 'm! Mijn eerste en de meest makkelijke DIY ooit. Ik ben benieuwd hoe lang de hangers het volhouden, ze gaan natuurlijk niet oneindelijk lang mee. Zodra ze meer dan een jaar mooi goud blijven, zul ik een update plaatsen!
SHARE:

3 opmerkingen

  1. Ze zijn zo pretty (hearteyes)! En wat een supergoed idee, misschien dat ik dit ook ga doen als ik volgend jaar in m'n nieuwe kamer (op kamers) ga. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Myrthe, weet je welk merk en welke bouwmarkt de goud spuitbus vandaan komt?

    BeantwoordenVerwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig