zondag 6 maart 2016

Recept | Zoete Aardappel Hummus


Al een tijdje geleden besloot ik na wat mislukte pogingen, mij toch weer te wagen aan het maken van een #fitgirlverantwoord potje hummus. Nadat ik het al een paar keer probeerde (met en zonder tahin, met sesamzaadjes, kikkererwten vergeten, je kent het wel), voelde ik al aan dat dit hem misschien wel zou worden. En inderdaad! Hij was overheerlijk. Als ik bovenstaande foto zie dan moet ik mijzelf tegenhouden niet naar de winkel te rennen om de ingrediënten te halen en de keuken in te duiken. Nou, misschien is dat geen eens zo'n slecht idee. Lees meer om erachter te komen hoe je dit heerlijke, makkelijke recept in elkaar flanst!


Men neme 

150 à 200 gram kikkererwten (naar smaak) 
1 grote zoete aardappel (zo'n 300 gram) 
2 teentjes knoflook, geperst 
2 à 3 eetlepels olijfolie 
citroensap
1 flinke hand peterselie  
1 snuf paprikapoeder 
1 snuf zeezout 
1 snuf gemberpoeder 

en mag ik een roffel voor het geheime ingrediënt wat deze hummus zo goddelijk maakt.......

1 snuf komijnpoeder Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Kook deze in een aantal minuten gaar en laat na het uitlekken vijf minuten uitwasemen.  
Laat alle ingrediënten draaien in de keukenmachine met uitzondering van peterselie. Ik kwam erachter dat een keukenmachine je grootste vriend is bij het maken van hummus, maar als je deze niet tot je beschikking hebt is een blender een prima tweede optie! 
Hak de peterselie fijn en voeg toe. Laat de keukenmachine zijn werk doen tot de hummus lekker smeuïg is. En proef vooral even of er nog wat extra kikkererwten bij moeten, zout, eventueel peper, olijfolie, citroensap of extra komijn (!!!). 


Deze hummus is een heerlijke snack voor de vrijdagavond met wat chips of als andere dip. Ik heb mijn dipje meegenomen naar Wageningen waar ik hem zo'n beetje op elk broodje en rijstwafel smeerde. Ook een aanrader! 
SHARE:

5 opmerkingen

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmmmm, dit ziet er echt heel erg goddelijk uit!! Echt zo iets wat je op een fijne zondagavond kunt eten (of gewoon bij de lunch al). Deze sla ik op!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oohh dit lijkt me zo lekker! Ik hou echt onwijs van humus én van zoete aardappel, dus dit is echt de perfecte combinatie :)

    BeantwoordenVerwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig