dinsdag 19 april 2016

Recept | Quesadilla's met gorgonzola en gekarameliseerde ui


Eén van de makkelijkste, lekkerste en snelste eenpersoonsmaaltijden die ik ken zijn quesadilla's. Dubbelgevouwen wraps met een vulling die je helemaal naar eigen smaak kunt maken. Niet alleen voor snelle avondmaaltijden, maar ook voor een lekkere lunch of als borrelhapje doen de quesadilla's het goed. Ultiem studentenvoer dus. Ik maak ze vaak met kip en guacamole, tonijn en kaas of met rode ui, spinazie en gorgonzola. Die laatste is een favoriet. En daarom deel ik vandaag met jullie het recept! 

Men neme voor 2 personen

 4 tortilla wraps 
100 gram gorgonzola
200 gram verse spinazie
 1 rode ui 
 1 eetlepel balsamico-azijn 
 1 eetlepel honing

Bereiding

Karameliseer eerst de rode ui met de honing en de azijn door ze zachtjes te laten garen op een laag vuur met een deksel op de pan. Dit kan zo'n 20 minuten tot een half uur duren. Voeg hierna de spinaziebladeren toe en laat het slinken. Neem dit mengsel uit de pan en verwarm wat olijfolie. Het is het makkelijkst om één tortilla in de pan te leggen en het spinazie-ui mengsel op één helft van de tortillawrap te scheppen. Verkruimel hier de helft van de gorgonzola over en klap de andere (lege) helft van de wrap dubbel. Laat zo'n vijf minuten op middelhoog vuur bakken, totdat de wrap een beetje lichtbruin en knapperig wordt. Neem uit de pan en snijd hem in mooie puntjes.  


SHARE:

3 opmerkingen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig