zondag 1 mei 2016

4 Gouden tips voor het pijnloos dragen van hakken


Oh jongens wat heb ik genoten vandaag. Ondanks dat mij morgen een afschuwelijk tentamen te wachten staat, ben ik nog even lekker buiten geweest. En ik ben vast niet de enige. Van wat ik heb gehoord wordt het alleen maar beter. Goed nieuws! En beter weer betekent ook meer feestjes wat in mijn woordenboek weer betekent dat ik mijn hakken weer uit de kast kan trekken! Alleen is het toch altijd even wennen. Het loopt simpelweg niet zoals mijn stan smiths. Toch kun je al met een paar simpele tips de pijn verzachten.
(Dan zonder panty natuurlijk!!!)
1. Kies voor een dik plateau
Wat mij betreft kunnen hakken niet hoog genoeg zijn (Lady Gaga's schoenenstash daargelaten) en zou ik niet zo snel vanuit comfort-overwegingen voor lage hakken kiezen. Toch kun je bij het kiezen van hakken wel een kleine aantekening maken. Er bestaan namelijk ook veel hoge hakken die op een flink plateau zool steunen, ook wel een platform genoemd. In werkelijkheid is de hak dan misschien 12 cm, maar voelt hij aan als 7 cm. Scheelt toch weer 5 cm pijn en leed.

2. De juiste maat
Een andere tip bij het uitzoeken van de juiste hak is om een net iets kleinere maat te nemen dan dat je in normale schoenen altijd hebt. Je staat tenslotte op je tenen, waardoor de lengte van je voet eigenlijk wat verkleind. Als je je eigen schoenmaat zou kiezen, zou je waarschijnlijk te veel 'schuiven' in de hak. Komt het comfortabelheidsgehalte niet bepaald ten goede.

3. Inlopen!!!
Eenmaal gekocht is het niet extreem slim om ze direct erna naar een feestje te dragen. Elke hak die je draagt is anders, dus het is verstandig om even uit te testen en je voet te laten wennen aan de hak. Inlopen is dusook geen overbodige luxe.

4. Tape
De laatste pijnstiller, misschien al een bekende, is de tape. Het schijnt dat wanneer je je derde en vierde teen vanaf je grote teen intaped, je veel minder last hebt van de bal van je voet. Ik heb hier nog geen ervaring mee, maar ik heb wel altijd na een dag hakken dragen zo'n zeurend gevoel op de bal van mijn voet. Dit ga ik dus zeker een keer proberen!


SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig