maandag 9 mei 2016

6 Leuke eettentjes in Amsterdam

Bar Spek, via www.tessted.com

Als je ergens leuk kunt eten in Nederland is het wel in Amsterdam. Mijn vriend en ik zijn hier dan ook vaak al etend te vinden. Lekkere restaurantjes en goeie eettentjes in overvloed, daarom presenteer ik hier vijf van mijn favorieten en meest goed bevallen zaakjes.
  |  |   | ❺ 

 Bij Hutspot kun je niet alleen eten, je kunt hier ook je haar laten knippen, zowel kleding als interieuraccessoires kopen en wanneer je je hier zo goed vermaakt kun je zelfs overstappen naar de bar naast de store. Maar eten kun je er dus ook. En niet zo’n beetje ook! Geen hutspot zoals de naam doet vernoemen, maar gezonde broodjes en gerechten in de bar die ook nog eens erg lekker zijn. SITE | FACEBOOK Van Woustraat 4 

❷ Mijn favoriet is denk ik Bar Spek in de Baarsjes. Ze hebben hier veel lekkere, niet al te dure dingen op het menu en het smaakt gewoon goed. Zo zijn de pizza's hier heerlijk, als ik mijn vriend moet geloven. Ook het interieur doet niet af aan de kaart. En met de voorspelde zwoele zomeravonden zal het fijne terras ook vast goed te doen zijn. SITE | FACEBOOK Admiraal de Ruyterweg 1 

Metropolitain is een recente topper. Ik zocht in eerste instantie een fijne plek om even rustig op m’n laptop te werken en kwam hier terecht. Hij zit dicht op de Kalverstraat, waardoor hij perfect is voor een middagje shoppen of negen straatjes doorslenteren. Wegens de extreem zonnige dag zat het terras helemaal vol, maar was er daarentegen nog genoeg plek binnen. Mij lekker genesteld bij het open raam, onder het genot van een fris Amsterdams briesje, zat ik hier heerlijk te chillen. Helemaal vergeten mijn laptop open te klappen. Misschien waren het de lekkere crèpes die mij dit deden vergeten. Ook het met fruit op smaak gebrachtte water wat je zelf kunt tappen vond ik een groot pluspunt. Ik kom zeker vaker terug hier! SITE | FACEBOOK Rokin 81 

 Een nog niet heel bekend lunchzaakje is At Gallery3. Ik snap eigenlijk niet waarom hij niet zo populair is, waarschijnlijk omdat hij er nog niet zo lang zit, maar deze is zeker de moeite waard om even te melden. Het personeel is er vriendelijk en je kunt hier gewoon heel chill en rustig zitten. Dat het interieur helemaal spierwit is, mag er ook wel wezen.
FACEBOOK Bilderdijkstraat 175h

❺ Ook bij Bulls and Dogs hebben we recent gegeten. Niet uitgebreid om iets bijzonders te vieren, maar gewoon even snel en toch gezellig een hapje eten. En dan is dit precies de juiste plek! We kwamen Bulls and Dogs tegen als foodtruck bij een festival en genoten onwijs van een broodje hotdog met chips (ja, echt!). Het was dus geen moeilijke beslissing om te kiezen waar we vorige week gingen eten. En ook in het restaurant zelf bevielen de hotdogs erg goed (al was de Texas mij een tikkie te pittig). Je kunt uit een aantal verschillende, erg originele hotdogs kiezen voor een zacht prijsje. Wij bestelden er drie met z'n tweeën, al had ik ze allemaal best op willen eten. Neem een goddelijke gekrulde friet erbij en je hebt meer dan genoeg. Aanrader! SITE | FACEBOOK Van Woustraat 58 en Bellamyplein 53 (Foodhallen) 

 In Noord, aan het Ij, is Hanger gevestigd. Een stoere lunch-, borrel- en dinerzaak met een - schijnt - heerlijk terras. 'Schijnt' want ik ben er nog nooit geweest, toch wil ik even smokkelen en hem vermelden want hij staat hoog op mijn lijstje. Een goed excuus om het noorden van de stad eens te gaan ontdekken!  SITE | FACEBOOK Aambeeldstraat 36 

SHARE:

2 opmerkingen

  1. Ik woon niet dichtbij Amsterdam, dus ik ken deze hotspots nog niet! Maar ik ga ze zeker onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig