vrijdag 27 mei 2016

Nog meer kleding, schoenen en accessoire trends voor de zomer


Ik moet eerlijk toegeven bij het schrijven van deze post, ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met trends. Vaak vind ik ze in het begin stadium spuuglelijk, begin ik het langzaamaan te waarderen, belandt het desbetreffende item op de een of andere manier toch in mijn garderobe en zie ik de een naar de ander met exact hetzelfde item rondlopen, waarnaar ik er weer zo op uitgekeken ben. Zo gaat dat vaak met dat soort dingen. Desondanks blijf ik het toch wel ergens interessant vinden. Ik waag mij heus niet aan elke trend, maar als ik iets heel erg mooi vind dan koop ik dat gewoon. Of het nou een trend is of niet. De trends die ik de laatste tijd veel voorbij zag komen en ik ook nog aardig kon waarderen heb ik vandaag even op een rijtje gezet.

Kleding
⟡ Eigenlijk is dit altijd wel een mooi item gewest, maar de slip dress zie ik de laatste tijd steeds vaker voorbij komen. Laatst las ik de tip om er een t-shirt onder te doen als het weer nog wat tegen zit, wat ik geen eens zo'n gek idee vond!
 Een trend die ik zowel offline als online steeds vaker tegenkom is de pinstripe, ook wel de krijtstreep. We kennen dit printje voornamelijk van chique mannen in maatpakken, wat hem een chic imago geeft. Maar dit maakt het juist leuk om er een jogging van te kopen, losse top, te combineren met sneakers of hem gewoon daadwerkelijk te dragen als maatpak, maar er een stoere twist aan te geven. Mogelijkheden alom!
 Eerlijk gezegd weet ik nog niet helemaal wat ik precies van de Off Shoulder tops vind. Als ik ze ergens tegenkom vind ik ze bij iedereen altijd erg mooi staan. Op zich kan ik hem wel hebben (al ben ik momenteel wel aan het roeien geslagen, niet te fanatiek doen wil ik dit nog fatsoenlijk kunnen dragen). maar persoonlijk past het misschien toch niet helemaal bij mijn stijl.
⟡ Ik wist niet zo goed hoe ik deze 'trend' moest noemen, maar ik kwam niet verder dan pyjama-kleding. Het doet de mooie pakken met print en zachte stof weinig eer aan, want wat staat dit altijd mooi. Maak hem wat chiquer door hem te combineren met hakken.
Schoenen
 EĆ©ntje die mij doet denken aan de eerste hakken die ik ooit droeg (de oude van oma die in onze verkleedkist belandde) zijn dit soort muiltjes ook wel glove shoes genoemd. Hakken met een ronde neus en een erg lage blokhak. Ik heb het ook niet bedacht, maar mooi vind ik ze dan weer wel. Vooral de suede varianten zijn over het algemeen prachtig. Dus kijk je oma lief aan en wie weet heb je zo een paar gratis en voor niets in de pocket.
⟡ Hakken met touwtjes heb ik ook al in menig winkel gespot. Ook deze hak is vaak niet heel hoog, dus vrij makkelijk om op te lopen. (Is dit overigens niet het geval? Kijk dan eens hier voor tips!). Met de touwtjes die je zo om je enkel bindt zijn ze daarmee ook nog eens helemaal zomerproof.

Accessoires
⟡ Ik weet nog toen ik voor het eerst gaatjes liet schieten in en m'n eerste knopjes kreeg. Toen waren deze oorbellen helemaal in: grote oorringen. Tegen de tijd dat ik echte oorbelletjes ging dragen was deze trend alweer over (lees: alleen asociale tokkies droegen dit nog, in mijn verbeelding in ieder geval0 en liet ik hem ook maar aan me voorbij gaan. Maar momenteel kwam ik ze weer tegen, de grote ringen in vele varianten. Het is dat mijn gaatjes alweer zijn dichtgegroeid en dat ik het tokkie-verhaal nog enigszins moet verwerken, maar anders zou ik zeker een paar bemachtigen!
 De bandana is ook weer helemaal terug van weggeweest. Ik vind dit zo'n leuke accessoire. Niet alleen omdat hij mij doet denken aan vroeger toen mama dit soort sjaaltjes altijd om haar nek had of omdat hij zo schattig oogt, want dat doet 'ie, maar vooral omdat hij zo veelzijdig is. Je kunt hem dus dragen als sjaaltje, in je haar doen, hem om je tas binden of hem laten fungeren als riem.
SHARE:

1 opmerking

  1. De bandana en de off the sholder items zou ik nog graag aan mijn collectie willen toevoegen.

    BeantwoordenVerwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig