donderdag 23 juni 2016

3 Originele Pizza Receptjes met de Pizzarette


Naast het ietwat saaie bbq'-en en gourmetten, waar ik overigens gek op ben (vlees!!!), halen we nu nog vaker de pizzarette uit de doos. De meesten kennen hem wel, maar deze halfronde knakker maakt heerlijke pizza's zoals alleen echte steenovens die maken en kun je op tafel neerzetten zodat het 'pizzaretten', net als gourmetten, een echt feestmaaltje wordt. Het verschil is alleen nu dat het geen slavinken, omeletjes of pannenkoekjes zijn, maar mini-pizza's! Heel leuk om verschillende varianten uit te proberen, wat ik inmiddels al vaak gedaan heb. Ik deel vandaag drie favoriete en originele pizza-receptjes. En als je geen pizzarette hebt kun je deze overigens heel goed maken in de grote vorm! 

Na menig pizzarette-ervaring heb ik ondervonden dat het zelf maken van pizzadeeg héérlijk is, maar wel heel veel werk en gedoe. Als je hele lekkere wil, dan zou ik dit doen. Maar als je hele lekkere pizza's wil én geen gedoe (lees: aan elkaar plakkende bodems, niet gare bodems, deeg wat niet meewerkt), dan zou ik kiezen voor pitabroodjes!Pizza I. Vier Kazen 
men neme voor vier pizza'tjes (of één grote)
 4 pitabroodjes
 75 gram gram gorgonzola
 1 bol mozzarella
 40 gram parmezaanse kaas
 25 gram ricotta
Mijn ultieme favoriete pizza die ik zowat in elke pizzeria bestel. Nu heb ik hem zelf gemaakt door eerst de pitabroodjes te besmeren met ricotta. Hem vervolgens te beleggen met plakjes mozzarella, gorgonzola over verkruimelen en als laatste van de vier kazen bestrooien met parmezaanse kaas. Geen idee of dit de originele is, maar hij komt aardig in de buurt!

Pizza II. Garnalen  
men neme voor vier pizza'tjes (of één grote)
 4 pitabroodjes
 25 gram ricotta of witte saus (zie beschrijving)
100 gram knoflookgarnaaltjes
 30 gram parmezaanse kaas
 handje rucola
Dit recept kwam ik ooit tegen op Ohmyfoodness en sinds ik hem gemaakt behoort hij tot één van mijn favorieten. Volgens het oorspronkelijke recept hoort hij met een witte saus van roux, knoflook en melk. Ik heb dit wel eens gemaakt wat heerlijk is, maar koos dit keer voor de eenvoudige versie en gebruikte ricotta in plaats van de witte saus. Wil je die toch proberen? Klik dan hier voor het recept hiervan. Na het besmeren van de pizza met ricotta (of witte saus), beleg je hem met knoflookgarnaaltjes, parmezaan. Strooi nog wat rucola erover nadat hij uit de oven is gekomen!

Pizza III. Carbonara 
men neme voor vier pizza'tjes (of één grote)
 4 pitabroodjes
 rode ui
 25 gram ricotta
 1 ei
 75 gram gebakken spekreepjes
 30 parmezaanse kaas
Dit receptje is puur zelf verzonnen.  Geïnspireerd op de heerlijke pasta carbonara en op vroeger. Toen we vroeger ook nog veel pizza maakten belegden we hem vaak met ei. Bij deze pizza geldt dat eigenlijk ook. Beleg hem eerst met een saus naar keuze (ik koos voor weer voor ricotta, maar een tomatensaus kan ook: zie hieronder voor het recept daarvan) en dan met wat rode uienringen. Bak wat spekjes in de pan die je vervolgens op de pitabroodjes strooit en giet dan héél voorzichtig wat ei op de pizza. Niet een hele ei per pitabroodje, want anders verzuipt je hele pizza. Strooi als laatste nog wat, hoe kan het ook anders, parmezaanse kaas op je pizza et voìla.

Overige pizzarette tips
 Voor de bovenstaande pizza'tjes gebruikte ik alleen maar witte saus, maar als je andere pizza's maakt of eens eentje uitprobeert met rode saus kan dat natuurlijk ook. Ik maak hem lekker makkelijk: een uitje en knoflook in de pan, twee blikjes tomatenpuree erbij, wat olijfolie, kruiden (oregano!) en klaar is je sausje.
 salade Het is altijd lekker om er nog iets (kouds) bij te hebben, voor als je bijvoorbeeld moet wachten totdat je pizza klaar is. Een salade is hier perfect voor. Ik maak er graag een simpele met rucola, zongedroogde tomaatjes, dressing van de olie van de tomaatjes en eventueel nog wat feta of geitenkaas.
 Wat ik ook wel eens doe bij pizzaretten is de rand van de pizza's met knoflookolie besmeren. Dit doe je heel makkelijk door bakjes met geperste knoflook in olijfolie op tafel te zetten. Geeft net wat meer smaak aan de bodem.
SHARE:

8 opmerkingen

 1. Mijn ouders keken laast nog voor zo'n pizzerette. Echt een leuk ding! Het is echt een soort van gourmetten, maar dan met pizza, haha. Nice! Ziet er allemaal ook heerlijk uit trouwens. Jum!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me zo lekker en vooral zo leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, ik had nog nooit gehoord van een pizzarette, oeps. Maar nu ik dit zo lees, lijkt het me zó leuk! Ik maak ook best wel vaak zelf pizza, maar dan gewoon uit de oven. Deze receptjes klinken allemaal heel goed, dus ga ik zeker eens proberen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah leuk om te horen Klaske! Zeker doen. En ze zijn prima in een oven te maken hoor! Al is van een pizzarette natuurlijk wel veel leuker ;)

   Verwijderen
 4. Lekkere combinaties! Vrienden van ons hebben ook zo'n ding dus de volgende keer dat die weer op tafel komt zal ik zeker eens wat proberen. Wel met een deeg bodem want dat vind ik toch het lekkerst :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh gezellig! Ja dat is helemaal waar, iets meer werk maar je proeft het wel!

   Verwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig