woensdag 15 juni 2016

Guide: Hoe je de perfecte Gallery (poster) Wall samenstelt


Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn semi-nieuwe kamer aan jullie toonde en ik kan oprecht zeggen: hoe langer ik hier zit, hoe meer het mijn eigen plekje wordt. Na die foto's zijn er namelijk nog een aantal dingen bij gekomen (#shopaddict #oeps) en niet alleen dat heeft ervoor gezorgd dat dit steeds meer als mijn thuis voelt, ook mijn lieve huisgenootjes hebben hier aan bijgedragen. Het grootste 'ding' dat echter nog moest gebeuren was toch wel de grote, saaie, witte muur. Ik had er al wat lijsten aan gehangen om hem er niet helemaal verdrietig uit te laten zien, maar mijn droom was om er een mooie Gallery Wall van te maken: oftewel een muur vol met mooie lijsten en posters, als een echte gallerij. En ik kan wel stellen dat deze missie vandaag is volbracht. Kijk mee hoe ik dit alles in elkaar zette en hoe jij dit ook kan fixen!

STAP ÉÉN. INSPIRATIE OPDOEN 
Mijn beste tip om inspiratie op te doen is wellicht wel een voor de hand liggende maar het werkt zo fijn: pinterest. Hier vindt je de grootste verzameling mooie plaatjes en binnenkijkers. En ook als je een keer wat moois op het world wide web tegenkomt hoef je hem alleen maar te pinnen en dan heb je hem al bewaard tussen al je andere inspirerende plaatjes. Ik heb op mijn pinterest ook een pagina van huis en inrichting waar ik zonder twijfel genoeg gallery walls op heb gepind, dus ik zou zeggen begin daar eens als je nog inspiratie zoekt!

Het is heerlijk aan pinterest om elke mooie gallery wall te pinnen die je ziet, maar het moet straks natuurlijk nog wel een beetje één geheel worden. En, niet geheel onbelangrijk, het moet passen bij de rest van je stijl. Als je dit lastig vind, kijk dan eens naar kleuren in je kamer. Zijn het zachte kleuren? Ga dan ook voor posters met pasteltinten. Heb je veel blauw in je kamer? Laat het terugkomen in je gallery wall. Maar denk ook lekker andersom: als je alleen maar zwart wit hebt in je inrichting is het ook juist leuk om de aandacht te trekken met wat felle kleuren.STAP TWEE. TEKENEN: WAAR WIL JE DE POSTERS EN HOE GROOT (COMPOSITIE) 
Als je de juiste stijl en kleuren eenmaal voor ogen hebt kun je beginnen met het praktische gedeelte. Waar wil je welke poster precies hebben, hoeveel wil je er en in welke compositie? Ik heb het, perfectionistisch als ik ben, van te voren uitgetekend welke lijst ik waar ophang en hoe groot die ongeveer kan zijn, zodat ik goed uitkom. Met een heel licht potloodje kun je het zo makkelijk uittekenen. Je kunt dit natuurlijk ook op gevoel doen maar dan is succes niet gegarandeerd. 

Ook met de compositie van je lijstjes kun je veel variëren. Zo kun je voor een hele strakke compositie kiezen, of jusit alle verschillende maten door elkaar heen doen. Hieronder wat suggesties: 


STAP DRIE. SOORTEN POSTERS soorten posters

Dan ook één van de leukste stappen: posters shoppen. Kijk op marktplaats, leuke conceptstores, tweedehandswinkels of misschien zelfs op zolder om de mooiste posters uit te zoeken. Internet staat ook vol met gave webshops, zoals deze. Hier heb ik ook veel van mijn posters vandaan (wat nog geen makkelijke keus was, want poeh wat hebben ze veel moois).
STAP VIER. ACCESSOIRES accessoires

Met alleen posters en een plan is je gallery wall natuurlijk nog niet helemaal af. Je moet je posters natuurlijk ook nog ophangen. Dit kun je doen met alleen maar dezelfde lijsten, wat heel mooi kan zijn, maar ik heb zelf voor de speelsere variant gekozen: verschillende lijsten, washi tape, clip boards, etc. 
STAP VIJF. BOREN EN OPHANGEN MAAR! 
En dan, als allerlaatste stap, het ophangen! Kijk je handige vriend of vader lief aan om te helpen boren (of doe het zelf!) en de spijkertjes/schroefjes in de muur te doen. Nu is het super handig als je alles al met potlood op de muur hebt afgestippeld, zo niet dan zou je nu stap 2 even moeten herhalen en alles even mooi uit moeten meten. 

Nog meer tips 
⟡  Maak je muur eigen door er persoonlijke dingen aan toe te voegen. Dat hoeven niet per sé foto's of kunstzinnige uitspattingen/schilderijen van jouzelf te zijn (kan natuurlijk ook), maar denk ook aan quotes die je raken, dingen die je mooi vind. Ik vind de zee iets magisch hebben dus heb ik dat terug laten komen. En ik heb een Wine Guide opgehangen, omdat ik nou eenmaal van wijn hou. Tja.
⟡  Wissel posters en lijsten af om er niet op uitgekeken te raken en je muur spannend te houden. Het handige aan zo'n gallery wall is dat je zo een poster kan wisselen, of een lijst ergens anders kan ophangen. Wat een muur al meteen weer een hele andere aanblik geeft.
⟡  Ik kan hier natuurlijk oneindig veel tips geven, maar op de rest van het internet staat genoeg interssants en waardevols geschreven! Verwijs je graag door naar deze infographic, deze interessante post over hoe je mooie kunst vind voor aan de muur, en nog meer tips voor de perfecte gallery wall!

* Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Desenio

SHARE:

8 opmerkingen

 1. Zo'n wall vind ik echt onwijs gaaf, er is alleen niet echt ruimte in mijn kamer voor zoiets word gelijk veel te druk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is jammer! Maar zelfs in een kleine, drukke kamer kun je vast een mooi muurtje maken met rustige posters/foto's in beperkte kleuren :)

   Verwijderen
 2. Ik realiseer me dus echt net dat ik een muur heb waarop dit perfect kan. JOEPIE! Als ik terug ben na de zomer (ik ben in de zomer nooit zo veel in mijn kamertje te vinden) dan ga ik hier zeker werk van maken. Echt heel leuk, en fijne tips en ideeën! Liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh wat leuk Stella! Het is al zo leuk om te bedenken en te maken, ben benieuwd naar jouw resultaat :)

   Verwijderen
 3. Wauw, dat ziet er zó gaaf uit! Dit artikel ga ik bewaren voor het inrichten van mijn nieuwe kamer! :D

  BeantwoordenVerwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig