zondag 26 juni 2016

Weekend Notes #10


In Weekend Notes bundel ik mijn favoriete mode, lifestyle, persoonlijke dingen en alles daartussenin wat in mijn hoofd popt en ik graag wil delen. Om het weekend plaats ik een verslagje met telkens vijf topics die mij de afgelopen twee weken hebben beziggehouden. Omdat er de vorige keer even geen weekend notes online kwam wegens een vrij volle agenda, deel ik vandaag geen vijf maar TIEN notities. Mijn agenda stond naast studeren en verjaardagen namelijk ook vol met leuke dagjes Amsterdam, Utrecht, shoppen en filmavondjes. Lees mee voor meer!

TRACK // Ik heb sinds een tijdje SoundCloud weer helemaal herontdekt. Ook al blijf ik wel trouw aan het fijne spotify, voor de nieuwe nummertjes en nieuwe artiesten is Soundcloud heerlijk. Ik ontdekte hier Kav Verhouzer bij deze fijne, zomerse mixtape, die ik maar blijf luisteren. Zet hem lekker aan terwijl je deze 'eindeloze' weekend notes leest.


BEHIND THE SCENES // Op facebook plaatste ik laatst een foto van hoe het er achter de schermen aan toe gaat tijdens het maken van outfitfoto's. Voor de facebookloze lezers onder ons (of degenen die mij nog niet supporten op facebook, klik hier om dat wel te doen!) even een kleine herhaling. Deze foto maakte ik tijdens een shootje van mijn lieftallige, knappe fotograaf en tevens kledingkapstok tijden het foto's maken en tevens allerliefste vriendje. Alle outfitfoto's die je op deze site kunt vinden zijn gemaakt door hem, en daar ben ik hem hartstikke dankbaar voor!

NEW IN //  Afgelopen weken plunderde ik mijn bankrekening om mijn zomergarderobe weer eens flink aan te vullen. En ik kan je vertellen dat dit goed gelukt is. Ik schafte een mooie spijkerrok aan, lichtblauwe blouse met off shoulder (ja mensen, ik ben weer eens om), een geweldig afgeprijste short met groene streepjes (!!!), een nog zo geweldig afgeprijst topje van de Monki voor maar liefst vier euro en een strandlaken met, hoe kan het ook anders, streepjes.


FILM // Ik kijk tegenwoordig niet meer zoveel films, in ieder geval veel minder dan ik zou willen. Afgelopen weken heb ik gelukkig nog wel wat van mijn imdb lijst weten af te strepen. Zo keek ik de spannende drama-film Eye in the sky. Leuk, maar viel mij, als actie en thriller junkie, wat tegen. Welke daarentegen een stuk spannender was, was prisoners. Een misdaadthriller over twee gezinnen waarvan hun dochters vermist raken en over een iets te clichématige detective. Ondanks deze cliché's toch een goede film. Een andere favoriet is Safe Haven, die ik al wel eerder had gezien maar ik leuk blijf vinden. Drama, romantiek en spanning in één! Gister maakten we daarnaast ook nog een begin in de film The King's Speech. Wegens een licht gebrek aan slaap de nacht ervoor bleef ik gedurende de eerste anderhalf uur niet helemaal wakker. Toch schijnt hij heel mooi te zijn en gaan we hem zeker nog even afkijken!

TO DO // Heb je een dagje vrij en valt het zonnige zomerweer toch nog wat tegen (welke gedachte niet heel zeldzaam zal zijn), ga dan eens een dagje naar de Hortus Botanicus! Ik bracht afgelopen week een bezoekje aan de hortus in Amsterdam en ik vond het veel leuker dan gedacht. Naast de botanische buitentuin vond ik vooral de grote binnenkas heel vet. Hier heb je namelijk allerlei klimaten - van een Zuid-Afrikaans bos, tot tropisch oerwoud tot cactus hemel - in één. Ook leuk voor regenachtige dagen!

BEAUTY // Onder het mom 'mijn bankrekening is nu toch al eenmaal leeggeplukt' en het feit dat het afgelopen week zomer is geworden (#opzoeknaargoedeargumenten) beloonde ik mezelf ook nog maar even met een vrolijk nieuw lakje. Al heel lang wilde ik graag een oud/zalm-roze kleurtje en om mijn favoriete nagellakmerk Essie trouw te blijven kocht ik afgelopen week In Stitches. Een kleurtje die in elk licht weer anders oogt en die niet alleen voor de zomer, maar ook voor andere seizoenen goed draagbaar is. Ik ben er dol op.

BEHIND THE SCENES // In het begin van dit jaar liet ik zien welke blogposts na een jaar lang bloggen het meest werden gelezen. Het leek mij leuk om dit keer eens een tussenstand te laten zien. Misschien heb je bepaalde artikelen gemist of vindt je het gewoon leuk om ze nog eens te lezen! Bij deze. Op nummer drie staat de tien outfits die je overtuigen om een flared jeans aan te schaffen. Eéntje die ik schreef toen ik nog niet in het bezit was van een dergelijk exemplaar, maar waar ik momenteel nog vaak inspiratie vandaan haal om een outfit met de flared samen te stellen. Op nummer twee vindt je de ook geliefde binnenkijker in mijn studentenstulpje. En op nummer één staat een recente, de outfitfoto's die de outfitpost niet haalden, blijkbaar vinden jullie het wel heel erg leuk om mij te zien blunderen. Top jongens, top.

HOTSPOT // Donderdag ging ik samen met wat vriendinnetjes een dagje naar Utrecht toe om het jaar gezellig af te sluiten met een shopsessie en een hapje eten. En wat is het toch een fijne stad! Zowat elke fijne winkel zit er en ook de gezelligheid aan de grachten en op de Neude is niet te ontbreken. Een winkel die ik echt helemaal geweldig vond was Hutspot. Dit was wel te merken aan het aantal kledingstukken wat ik in mijn pashokje had hangen (de lieve medewerkers boden aan het alvast op te hangen in een hokje zodat ik makkelijk verder kon kijken, service!). Ik ben al fan van die in Amsterdam, maar het filiaal in Utrecht mag er ook wezen! Super lief personeel en een geweldig mooie winkel. Sla hem niet over als je in de stad bent.

BLOGPOST // // De blogposts waar ik afgelopen weken het meest van genoot was die van bloglovin, die de beste tips van allerlei artikelen bundelde over hoe je zoveel mogelijk boeken krijgt verslonden deze zomer. Ik denk dat een boekenclub niet echt wat voor mij is, maar een reading list ga ik zeker maken. Ook droomde ik weg bij deze fantastische interieurinspiratie, ik kan hier echt meteen zonder twijfels intrekken. Een ander leuk artikel was die van Chicks Love Food, waar ze zeven leuke picknickrecepten deelden. Krijg meteen zin om deze snel in uitvoering te brengen! En als laatste genoot ik ontzettend van deze prachtige film van Paper Boats. Die meid kan filmen, echt waar.

HELP // Met de vakantie in zicht (waarbij we alleen handbagage hebben, sos. Op zich al een groot probleem) moet ik nu toch echt een mooi koffertje aanschaffen. En aangezien ik na een jaar lang van Wageningen naar thuisthuis reizen met twee - soms zelfs drie - tassen het zeulen een beetje zat ben, ben ik afgelopen week op zoek gegaan naar een mooie handbagagekoffer! En dat viel nog niet mee. De meeste kleurtjes zijn zo ontzettend saai en de meesten met leuke kleurtjes zijn zo ontzettend duur. Ik heb er inmiddels één besteld met een licht gewaagde poederroze kleur, maar weet nog niet of ik hem nou echt mooi vind. Daarom schakel ik jullie lezers even in, is het wat? Of hebben jullie nog betere alternatieven?

SHARE:

2 opmerkingen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig