zaterdag 4 juni 2016

Weekend Notes #9


In Weekend Notes bundel ik mijn favoriete mode, lifestyle, persoonlijke dingen en alles daartussenin wat in mijn hoofd popt en ik graag wil delen. Om het weekend plaats ik een verslagje met telkens vijf topics die mij de afgelopen twee weken hebben beziggehouden. Afgelopen weken maakte ik een nieuwe variant op hummus, gooide ik het (bijna) duurste kopje thee ooit over mijn laptop, spotte ik een leuk item en had ik heel veel zin in een festival waar ik morgen naartoe ga.


BEHIND THE SCENES // Op het moment dat je dit leest ben ik hoogstwaarschijnlijk vreugdedansjes aan het doen op Amsterdam Open Air. Ik heb lang uitgekeken naar deze dag vol leuke muziekjes en vrolijke mensen. Wel met veel bloed, zweet en tranen een kekke outfit uitgekozen, maar dit is hem geworden (waarschijnlijk dat ik hem hierna nog eens tien keer verander maar dit is de concept versie):

TIP // Als ik één ding moet noemen wat ik afgelopen week heb geleerd dan is dit het wel: thee en laptops is een slechte combinatie. Vooral als je extreem gehecht bent aan je laptop zoals ik. Het gebeurde vorige week: ik liet een kop thee vallen over mijn laptop. Dit is al niet heel snugger van mijzelf, maar het allerdomste komt nog: ik zette mijn laptop aan om te kijken of hij het nog deed. En als er één ding is wat je niet moet doen wanneer je laptop in contact is gekomen met water is dat ding weer aandrukken. Na heel veel drogen deed mijn geliefde laptop het godzijdank weer, met oneindig veel dank aan de allerbeste buurman die er is. Vanaf nu drink ik mijn kop thee met minstens twee meter afstand van de pc. En in de hoop dat jullie wel zo snugger zijn, maar ik toch nog wat andere laptops hiermee kan redden deel ik deze gouden tip ook maar even met jullie.

SHOPPING // Een tijdje geleden tagde iemand mij op instagram in een account van een hele schattige webshop. Tussen alle foto's van armbandjes, tasjes en andere schattige sieraden die mij eigenlijk niet heel erg aantrokken hadden ze één item waar ik compleet verliefd op ben geraakt. Het is een patch van een hartje, en niet zomaar een hartje, maar het ultieme Comme Des Garcon play hartje. Voor wie dit geweldige merk mijn zijn ultieme streepjesshirts en witte tee's niet kent: schaam je! Een streepjesshirt van CDG staat al jaren op mijn verlanglijstje, maar bij gebrek aan winsten op de loterij liet ik hem telkens nog maar links liggen. Nu is er een veel betaalbaardere optie: naai/speld deze patch gewoon op je mooiste (cheape) streepjesshirt en je hebt net zo'n mooie trui als een echte Commes Des Garcons! <3

RECEPT // Ik ben een liefhebber van lekkere hummus en deelde al eerder mijn favoriete variant op m'n blog (klik hier als je deze nog niet kent). Maar sinds vorige week heb ik er weer een nieuwe favoriet bij die ik aan dit rijtje kan toevoegen: de hummus met rode biet! De basis is in principe exact hetzelfde als het eerdere recept, maar verving ik alleen de zoete aardappel met (voorgekookte) rode bietjes. Wederom een heerlijke (en gezonde!) dip bij de borrel op een stokbroodje, als snack op een rijstwafel of tussen de middag op brood. Hoe simpel kan het zijn?
Laat 500 gram voorgekookte bietjes, 400 gram kikkererwten, twee teentjes knoflook, olijfolie, zout en peper, wat citroensap en een theelepel komijnpoeder draaien in de keukenmachine tot de hummus lekker smeuïg is. Proef en voeg naar smaak nog meer olie/citroensap/kruiden/specerijen hieraan toe. 

BLOGPOSTS // De beste blogposts die ik afgelopen weken tegenkwam waren de post hoe je kokosnootolie om maar liefst acht manieren kunt verwerken in je beauty routine (acht!). Zelfs als nagelriemolie of tandenbleker doet kokosnootolie het goed. Ook deze 7 tips om langer te kunnen genieten van bloemen vond ik als 's werelds slechtste plantenverzorgster erg nuttig. Die tip van het muntje heb ik meteen doorgevoerd in mijn vaasjes. En als laatste leestip nog een leuke kookblog die de meest schattige naam ooit draagt: lepeltje liefde. Er zijn zoveel kookblogs in blogland en eigenlijk lijken ze allemaal wel een beetje op elkaar vind ik, maar deze onderscheidt zich echt door de aparte originele recepten, de fijne klassiekers en de nodige dosis liefde (vandaar de naam!!!) in de blogposts. Mijn lievelings die hoog op mijn to bak lijstje staan? De venkelsalade met aardbeien en kruidensinaasappelricotta, de rabarbercompote met aardbei en de gefrituurde paardenbloemen in kikkererwtenbeslag
SHARE:

4 opmerkingen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig