zaterdag 2 juli 2016

7 Boeken die ik deze zomer wil lezen


Mag ik jullie allereerst even jaloers maken (of uitgelachen worden door de mensen die al een maand vakantie hebben) met het feit dat ik gister mijn laatste dag op de uni heb gehad van mijn eerste academische jaar. Wiehoee! Dat betekent dat ik ook eindelijk kan zeggen dat ik ZOMERvakantie heb (ik leg expres even de nadruk op zomer, omdat het voor sommigen wellicht niet helemaal duidelijk kan zijn). En in de zomer kom ik meestal veel meer toe aan lezen dan in de rest van het jaar: lekker buiten genietend van het zonnetje en natuurlijk de zeeën van tijd die je opeens hebt. Ik zal vast niet de enige hierin zijn. Daarom deel ik vandaag de boeken die ik van plan ben deze zomer te gaan lezen. 


De Vliegeraar Khaled Hosseini
Dit boek werd mij aangeraden door een vriendin. Ik kende de titel al wel: namelijk van de op het boek gebaseerde film die ik jaren geleden zag (The Kiterunner). Hoewel dit al lang geleden is en ik het exacte verhaal niet meer precies weet, is deze film mij nog altijd bijgebleven. Tijd om eens te beginnen aan dit mooie verhaal! Over

Eat pray love (eten bidden beminnen) Elizabeth Gilbert
Ook Eat Pray Love is, net als De Vliegeraar, al een aantal jaren oud. En ook van Eat Pray Love bestaat er een film, die geloof ik nog wel bekender is dan het boek. Hoewel ik, om de vergelijking met de vorige even rond te maken, de film dit keer niet heb gezien, ben ik wel heel benieuwd naar het verhaal! Het schijnt heel inspirerend te zijn, met wijze levenslessen. Soms zelfs een beetje zweverig, maar daar hou ik stiekem wel van. Deze gaat in ieder geval mee naar Mallorca deze zomer. Een heerlijk boek voor op het strand! Over 

On Top Anna Nooshin
Anna Nooshin kennen we natuurlijk allemaal (toch?!). De dame die één van de meest succesvolle online magazines van Nederland oprichtte en voor mij persoonlijk een echt stijlicoon is. Ze heeft sinds kort een nieuw boek uitgebracht, maar aangezien ik nog lang niet bijgebeend ben wat haar boeken betreft, begin ik mooi met haar eerste boek: On Top. Naast Anna's leven, ervaringen en weg naar de top vindt je hier ook veel tips en ideeën hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Ben benieuwd. Over

Huidpijn Saskia Noort
Geen vakantie zonder thriller, is mijn levensmotto deze zomer. Als er iemand van een beetje actie en spanning houd ben ik het wel. Want naast al die feelgood romans vind ik zo'n spannende pageturner ook wel even lekker! De samenvatting van dit boek trok mij wel aan. Een 'luchtig' boek, maar toch met voldoende spanning om een hele vakantiedag mijn adem in te houden en hem in één ruk uit te lezen. Over

Triggers Marshall Goldsmith
Als je mijn boekenplank al eens hebt gezien (en na het bovenste plaatje waarschijnlijk iedereen van jullie), dan weet je dat ik dol ben op non-fictieve boeken waar je ook nog eens wat van kan leren. Of het nou biografieën zijn, ervaringen van online influencers of succesvolle hardlopers, zolang ik er iets van kan leren en mezelf kan ontwikkelen vind ik het al heel interessant. Dit boek gaat daar ook over: Triggers is een boek over gedragsveranderingen en het de baas blijven van externe prikkels. Wees niet bang, ik kom niet als een hele andere Myrthe terug na de vakantie hoor ;). Maar wellicht een klein stukje vindingrijker. Over

Zo lang er leven is Hendrik Groen 
Het eerste boek van Hendrik Groen, Pogingen iets van het leven te maken, heb ik vorige zomer al verslonden. Het verhaal waar ik als enige boek in mijn 'leescarière' keihard om heb gelachen. Nu is er een vervolg! Zo lang er leven is. Over een bejaarde man in een verzorgingstehuis, die zijn hilarische ervaringen met zijn mede-bejaarden opschrijft in een dagboek. Ik kan niet wachten om ermee te beginnen! Over

Live Love Run Annemerel de Jongh
En als ik dan - na zes boeken - nog wat tijd over heb, dan wil ik dit boek van Annemerel heel graag lezen. Blogster Annemerel volgde ik al heel erg lang op de voet (woordgrapje!!!), waarin ze haar verhalen van haar eerste marathons mooi beschreef op haar blog. Ik heb ooit een tijdje fanatiek gelopen, maar was er op een gegeven moment zo klaar mee. Annemerel wakkerde toen een soort verlangen aan om ooit in mijn leven toch ook zo'n marathon te lopen (liefst in New York, maar laten we niet te hard van stapel lopen hè). Ik denk dat zij vervolgens als geen ander mij met haar ervaringen, tips en hardloopschema's goed kan inspireren om straks, na de vakantie, een nieuwe looppoging te starten. Over
SHARE:

2 opmerkingen

  1. Wat een lijst zeg! Huidpijn wil ik zelf graag ook nog eens lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ja ik hoop dat ik er allemaal aan toe kom. Wat leuk! Laat je me weten wat je ervan vond? X

      Verwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig