dinsdag 12 juli 2016

De 8 beste tips bij het inpakken van een koffer voor een korte tripOp het moment dat je dit leest zit ik waarschijnlijk al te vertoeven aan het witte strand van Mallorca, enigszins ontladen van de opgedane inpakstress. Kennen we allemaal wel toch? Het inpakken van een koffer: wat neem je mee, wat laat je thuis en misschien nog wel het belangrijkste: hoe krijg je het allemaal in dat piepkleine koffertje. Want in the end is de koffer van een vrouw natuurlijk altijd veels te klein en de kleding- en paklijst altijd veels te lang. Nou heb ik voor mijn vertrek wat research gedaan en de beste tips, samen met mijn beste tips gebundeld in deze blogpost. Ik ben zonder stress dit jaar vetrokken, jij nu ook?

Wat mee te nemen
 Check allereerst het weer van de bestemming en bedenk welke activiteiten er allemaal op het programma staan. Het heeft weinig zin om je favoriete skinny jeans mee te nemen als het de hele week 40 graden blijft en ook je tien bikini's op een sportieve wandelvakantie kun je beter thuis laten. Het spreekt eigenlijk voor zich, maar denk er toch altijd even over na! Bonus tip: er zijn genoeg apps die je mee helpen denken, PackPoint bijvoorbeeld. Je hoeft alleen je locatie, vertrekdatum, aantal dagen en geslacht in te vullen en hij maakt een hele paklijst voor je. Super handig! 
⟡ Een grote doek/sjaal is altijd een must om mee te nemen! Ideaal voor als het toch iets koeler wordt in het vliegtuig, als picknickkleed, strandlaken of als extra dekentje voor de net wat frissere nachtjes.
⟡ Zelf ben ik ook gek op cami topjes met dunne bandjes. Ze zijn heel veelzijdig: kunnen prima over je bikini naar het strand en ook perfect voor een chique etentje of een stapavond! 
⟡ Als je het echt niet meer weet kun je altijd nog de 5-4-3-2-1 regel toepassen: ga voor vijf tops, 4 'bottoms', drie jurkjes/jumpsuits, drie paar schoenen, twee setjes badkleding, twee tassen, één hoed, één horloge en één zonnebril. Dit past áltijd in een handbagage koffer en zo heb je zeker weten voldoende outfits voor een weekje weg! 


Cami Top van de Pull & Bear


Hoe in te pakken
 Een tip die ik al jaren trouw opvolg is het oprollen van je kleding. Zo kreukt het zo min mogelijk en dit schijnt nog meer ruimte te besparen. Nou weet ik niet of dat laatste echt werkt, maar beter dan opvouwen is het sowieso! 
 Scheidt de belangrijke, waardevolle spullen van je koffers om de nodige stress te besparen. Denk hierbij aan je identiteitsbewijs, tickets, telefoon, pinpas, camera en andere belangrijke dingen. Er kunnen toch nog altijd gekke dingen gebeuren om een vliegveld en dan is het wel zo fijn om deze belangrijke spullen bij je te hebben en te houden. Vorig jaar hadden wij nog de pech dat onze koffers bleven steken in Kenia, terwijl wij al gezellig waren gearriveerd in Tanzania. Dat verpest dan toch onmeunig je eerste vakantiedag, wat je kunt voorkomen door alle belangrijke spullen die je nodig hebt in je handbagage te stoppen. 
 Kies de juiste koffer. Ik schafte kort geleden nog een fijne handbagage aan van het merk SuitSuit. Kostte mij een aantal ribben, maar gaat waarschijnlijk jaren mee! Hij heeft een TSA-combinatieslot, waardoor je gedurende je trip je waardevolle spullen hier veilig in kan bewaren. En ook de inhoud van deze koffer is ontzettend handig: in het ene deel is er genoeg plek om alle kleding in te leggen en het andere deel bestaat uit vakjes waar je al het kleine spul in kan doen. En ook de waanzinnig gave kleur van de koffer mag niet onbenoemd blijven. Een echte aanrader!
 Een tip die ik laatst ergens las was om plastic tassen te stoppen tussen je kleding, om zo ook de kreuken en plooien te beperken. Extra handige bijkomstigheid: je hebt meteen tasjes voor boodschappen en voor je vuile was!  

SHARE:

2 opmerkingen

  1. Hele goede tips! Ik kan me nog herinneren dat ik vorig jaar zoveel kleding meenam en de helft niet aantrok. Dat overkomt me dit jaar niet meer haha, ik save deze post even. Dankjewel en een hele fijne vakantie! <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje Klaske! Dat heb ik inderdaad ook jaaaren gehad, zo zonde haha! Thanks, liefs!

      Verwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig