zaterdag 9 juli 2016

Vakantie Notes #1


Ik liet het hier al eerder deze week weten, maar voor mij (en voor vele anderen binnenkort) is het vakantie!! Zomervakantie, vrijheid, zon, genieten, niks doen, reizen, tripjes, en nog heel veel meer. Deze vakantie blijf ik vrolijk doorgaan met bloggen (waarover zo meer), maar vervang ik mijn tweewekelijkse Weekend Notes door een Vakantie Notes. Aangezien het de hele vakantie toch een beetje weekend is bundel ik mijn favoriete mode, lifestyle, persoonlijke dingen en alles daartussenin wat in mijn hoofd popt en ik graag wil delen zo af en toe wanneer we daar zin in hebben. Want dat is natuurlijk waar vakantie om draait: lekker doen waar je zin in hebt. Afgelopen week begon ik dat al een beetje in mijn routine aan te passen: zo kocht ik nu nog meer mijn portemonnee leeg en besteedde dit aan een mooie galajurk, bracht ik samen met mijn vriend een bezoekje aan het mooie Rotterdam en maakte ik fancy ijsblokjes en een heerlijke salade.
BEHIND THE SCENES // Zoals ik al zei blijf ik deze zomer lekker door bloggen. Het is tenslotte een hobby en met wat extra vakantietijd heb ik genoeg inspiratie om deze weken lekker te posten. Wel plaats ik gewoon wanneer ik er zin in heb (doe ik altijd, maar nu nog even extra!) en plaats ik na de vakantie nog even een update artikel met alles wat deze vakantie heb geplaatst. Het zou zonde zijn van de moeite als jullie het niet kunnen lezen.

RECEPT //  Als je mij op snapchat volgt (myrthei), kon je mijn experimentje al bekijken. Ik probeerde namelijk dit leuke idee van de Dille & Kamille uit: ijsblokjes gevuld met stukjes fruit en eetbare bloemen. Ik trok de tuin in om wat bloemetjes en kruiden te plukken (denk aan lavendel, munt, bieslookbloesem, dille) en vulde ijsblokjesvormen met water, kleine stukjes bevroren fruit en natuurlijk mijn vangst. Een paar uurtjes in de vriezer en je fancy ijsblokjes zijn klaar! Perfect voor feestjes en dinertjes, om je water even net wat op te fleuren!

HOTSPOT // Afgelopen week bracht ik met Abel een bezoekje aan Rotterdam. Een stad waar ik niet heel bekend ben, maar wat het juist nog leuker maakt om mooie zaakjes en leuke boetiekjes te ontdekken! Rotterdam zelf vond ik heel gaaf, het is heel groot en ruim en de gebouwen zijn heel mooi modern. Iets héél anders dan het knusse Amsterdam, maar ook wel eens leuk! Alleen al om doorheen te wandelen een geweldige stad, maar natuurlijk ook om te winkelen! In Rotterdam is namelijk zo'n beetje elke bekende winkel waar je sowieso naartoe wilt (Weekday, Pull & Bear, Cos, Urban Outfitters, Monki), maar ook veel schattige zaakjes. Zo zit de Pannekoekenstraat er vol mee: Louen, Imagine by Kim, Ace & Tate, allemaal een bezoekje waard! En begint hier je maag te rammelen? Dan ben je bij Picknick aan het juiste adres! Heerlijk lunchen (Burrata!!) en ze hebben hier de lekkerste worstenbroodjes van Rotterdam. Verder is er ook een Samsoe&Samsoe in de buurt en genoeg andere leuke barretjes en café'tjes. Maar als je moet dineren en je hebt zin in burgers: dan móet je naar Ter Marsch & Co. Hier verkopen ze namelijk de lekkerste burger van Nederland, en ik kan het bevestigen. Heer-lijk.

CULTUUR SNUIVEN //  Ik vind het jammer dat ik zo weinig musea bezocht, want ik vind het zelf altijd wel leuk. Dat was zeker het geval bij museum Boijmans van Beuningen die we ook in Rotterdam bezochten. Van 15e eeuwse kunst, tot de Gouden Eeuw tot moderne kunst. Er staat van alles. Ik vond zelf de installaties het gaafst. Met name het labyrint (wat eigenlijk mega creepy was maar wel heel leuk) en Yayoi Kusama met zijn spiegelkamer vond ik heel vet. Ook 'Notion Motion' van Eliasson was heel vet: een aantal mega-installaties van lichtprojecties die de wisselwerking tussen licht en water op een bijzondere wijze tonen. Moet je gezien hebben!

FEESTOUTFIT// Gister was het gala en man, man, wat was het weer een geslaagde avond! Ik hulde mezelf in een prachtige overslag-jurk van Topshop (naar menig twijfelkonteren en afwegen) en was zeer tevreden over mijn look in combinatie met de hakken van Dorothy Perkins en een clutch van Asos. Stond extra mooi naast mijn knappe vriend in pak :)

MUZIEK // Speciaal voor jullie, mijn lieve lezers, stelde ik deze week een afspeellijst samen voor de zonnige momenten. Of voor de momenten die nog iets meer zon kunnen gebruiken. Deze lijst is een mix van fijne house/deephouse nummertjes van het afgelopen jaar en recenter. Zet hem aan in de auto, op het strand, voor het stappen of in het vliegtuig en kom heerlijk in de zomerstemming.

 

RECEPT // Ik vul deze eerste Vakantie Notes gewoon even vrolijk aan met nóg een recept. Gewoon omdat het kan, omdat lekker veel koken en experimenteren in de vakantie kan! Dit is een watermeloensalade, die lekker is bij de barbeque, maar ook heerlijk als lunch. Meng wat watermeloen, aardbei, feta, rode ui, munt en eventueel nog wat basamico-azijn door elkaar en klaar!

BLOGS // Vakantie plus regenachtig zeik weer betekent heel veel bloggen en blogjes lezen!!! Ook ditmaal weer een aantal leuke linkjes voor je op een rijtje gezet: zo vond ik de party food portion size inforgraphic echt een uitvinding, en ontdekte ik ook de geweldige blog van Lets Talk Evergreen (die foto's!!! Smelt). Dit artikel van Marlous is zeker even het lezen waard en omdat vakantie niet alleen maar om chillen en stilzitten gaat, maar ook keurig bezig zijn met na de vakantie nog twee handige posts: de eerste van Streets Ahead die handige tips geeft voor je CV, perfecte bezigheid voor in de vakantie, en de tweede geeft tips voor het perfectioneren van bedrijfsemails. Niet alleen voor mij als blogger (en misschien andere bloggers onder ons?) heel nuttig, maar ook als student en commissielid waar ik ook in contact ben met vele bedrijfjes.SHARE:

2 opmerkingen

  1. De ijsblokjes zien er zo goed uit! Ga ik ook eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig