dinsdag 23 augustus 2016

Hotspots | 10 Favoriete plekjes in Zwolle

Pistache

De stad waar je al vanaf kinds af aan de winkelstraten afstruint op zoek naar de perfecte jeans, je eerste bh'tje koopt, je eerste kledinggeld uitgeeft en nooit zonder een ijsje genuttigd te hebben de stad weer verlaat. Het lijkt misschien saai na al die jaren waarin je alles wel een keer hebt gezien (die H&M en Vero Moda in ieder geval wel), maar dat maakt het des te leuker om toch op zoek te gaan naar de plekjes en winkeltjes waar je nooit naar toe gaat. Ik heb het over Zwolle, het lieve stadje die nog genoeg fijne plekjes heeft om je geld te spenderen aan mooie dingen, lekker eten of gewoon heerlijk te chillen. Inmiddels zijn dit wel mijn vaste spots geworden als ik een bezoekje breng aan de stad. Ik laat ze vandaag aan jullie zien!

Kootuur

Kootuur
  
Kootuur

Moonloft

Moonloft

Moonloft

Moonloft

Pistache

Pistache


Pistache

Pistache

Pistache
Spotted

Spotted

Spotted
Spotted


Kopen

Moonloft ⟡ Spoelstraat 32 | INSTAGRAM | FACEBOOK | SITE
Voor de tofste sieraden, interieuraccessoires en telefoonhoesjes (!) moet je echt bij Moonloft wezen. Dit schattige winkeltje aan de Spoelstraat staat vol met dingen die je alleen maar mee wilt nemen en niet meer terug wilt brengen. Check hun instagram voor nog meer pareltjes. Ik waarschuw je alvast.

Kootuur  Grote Markt 2 | INSTAGRAM | FACEBOOK | SITE 
Kootuur is inmiddels al een begrip in Zwolle. Deze prachtwinkel heeft hele mooie merken en ontzettend aardig personeel. Het was alleen jammer dat ik hier niet net een dagje later kwam, want afgelopen vrijdag is namelijk de nieuwe Kootuur x Minimum winkel geopend! Dat belooft ook weer alleen maar heel erg gaaf te worden.

Spotted  Sassenstraat 43 | INSTAGRAM | FACEBOOK | SITE 
Hoewel ik hier nog maar een paar keer ben binnengestapt, behoort Spotted ook zeker tot mijn Zwolse favorieten. Gelegen aan de Sassenstraat ligt deze mooie winkel vol met toffe merken (Nümph, Anna + Nina, Modström) en, niet geheel onbelangrijk, je wordt hier ook erg vriendelijk geholpen.

Pistache  Eiland 9 | INSTAGRAM | FACEBOOK | SITE 
Pistache is nog een favoriet van me. Trek hier even de tijd voor uit, want deze immense winkel staat vol met mooie spulletjes. Van racefietsen en regenjassen, tot kookboeken en cactussen, je vindt het allemaal bij Pistache. Naast verliefd worden op het assortiment kun je hier ook snoepjes kopen van Snoeptastisch, je haar laten knippen in de kapsalon of een kopje koffie drinken in de lunchhoek beneden.

Nog niet uitgewinkeld? Neem dan ook een kijkje bij Loft voor de tofste interieurspulletjes, of bij de Sissy Boy, Friday, Sostrene Grene, Dille & Kamille die zich ook in Zwolle bevinden, en breng beslist een bezoekje aan de mooiste boekhandel van de wereld Waanders in de Broerenkerk.

Villa Suikerberg

Ingeburgerd

Pistache

Salute

Horeca

Brasserie Jansen ⟡ Nieuwe Markt 14 | INSTAGRAM | FACEBOOK | SITE 
De beste lunch nuttig je zeker weten bij Brasserie Jansen, onder het genot van een lekker kopje koffie of thee met uitzicht op de mooie Nieuwe Markt die gevuld wordt met sfeer en gezelligheid zit je hier hartstikke goed. Aan het toffe interieur kan het in ieder geval ook niet liggen.

Ingeburgerd  Nieuwe Markt 25 | INSTAGRAM | FACEBOOK | SITE 
Nog honger gekregen na zo'n lange dag? Plof dan neer bij Ingeburgerd, waar je de allerlekkerste en allerleukste burgers krijgt voorgeschoteld. Voor weinig geld kun je je buikje al goed vullen met een goeie burger, lekkere frietjes en een koud biertje.

Villa Suikerberg ⟡ Potgietersingel 1a | FACEBOOK | SITE 
Nog een leuke plek om lekker te lunchen of dorst te lessen is Villa Suikerberg. With a View, want dit schatje bevindt zich aan de rand van de binnenstad, gegrensd aan museum de Fundatie met uitzicht op de stadsgracht. Kijk op de doordeweekse ochtenden even door de bejaarden heen, want die komen hier ook maar al te graag. Verder is het een heerlijk tentje!

Nog niet uitgegeten? Vul je buikje met de goedkoopste pizza's bij De Plataan (pizza's voor zes euro heaven) of iets chiquer bij Italiaan Da Nini, neem een ijsje toe bij de lekkerste ijssalon van Zwolle Salute of drink een borrel en een borrelhapje bij Las Rosas.


Parkje Sassenpoort-Nieuwe Havenbrug

Parkje Kerkbruggetje

Plettestraat

Chillen

Parkje  tussen Sassenpoortbrug en Nieuwe havenbrug 
Bij mooi weer zit dit stukje Zwolle vaak vol met genietende mensen. Het is dus even zoeken naar een goed plekje, maar eenmaal gevonden zul je hier ook zeker genieten. Uitkijkend over de gracht inclusief langsvarende bootjes, met een beetje geluk en wind nog genietend van de spetters van de fontein, is dit dé perfecte plek om heerlijk te chillen.

Parkje ⟡ naast de Kerkbrug
Deze plek is iets minder populair, maar kan ook al snel gezellig vol zitten zodra de zon tevoorschijn komt. Vergeet je kleedje niet, en schoenen vooral wel, want lekker met de voetjes in de gracht en genietend van het weer is dit een ultieme hotspot voor in de zomer.

Plettestraat
Haal je een ijsje bij Salute? Nuttig hem dan op dit mooie plekje! Vlak naast Salute, loodrecht op de Diezerstraat, zit een mooi paadje gegrensd aan de Thorbeckegracht. Waar je al uitzicht hebt over de mooie gracht en aangrenzende grachtenpandjes, verzeker ik je erop dat je ijsje nóg lekkerder gaat smaken!

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig