maandag 8 augustus 2016

Recept | Zoete aardappelfrietjes met frisse dip


Na mijn bietjesrisotto, hummus, pompoensoep en hemelse nacho's heb ik zo'n beetje de meeste van mijn lievelingsgerechtjes op deze blog gedeeld. Toch mistte er nog ééntje die ongetwijfeld in dit rijtje thuis hoort. En hoe kan het ook anders dan dat het mijn lievelingsgroente bevat? Deze gezonde zoete aardappelfrietjes heb ik al een flink aantal keren gemaakt en elke keer probeer ik hem nog knapperiger, beter en lekkerder te fabriceren. En ik geloof dat ik de eindversie heb gevonden! Kijk snel verder voor het ultieme recept met een heerlijk fris dipje.  
Men neme voor twee porties   
 2 zoete aardappels 
 olijfolie
⟡ rozemarijn 
⟡ komijn
 paprikapoeder
 peper
 zeezout
voor de dip
 2 eetlepels griekse yoghurt
 1 limoen 
 1 teentje knoflook
⟡ komijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. De temperatuur hangt een beetje af van de dikte van de frietjes: hoe dikker je ze snijdt, hoe hoger. 
Was de zoete aardappels, maar dep hem helemaal droog zodat ze straks niet meer vochtig de oven ingaan (alles voor de knapperigheid!!!). Snijd de zoete aardappel in lange frieten en verdeel ze over de bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen en een beetje de ruimte hebben. 
Besprenkel licht met wat olijfolie en verdeel de kruiden, peper en zout over de zoete aardappel. 
Bak ze 25-30 minuten in de oven en keer ze halverwege nog een keer om. 

Ook al zijn de frietjes van zichzelf al heerlijk en ontbreekt er niets aan, toch vind ik het leuk en lekker om er nog een dip bij te maken. Als frisse tegenhanger van de wat vettere patatjes. 
Deze is heerlijk fris door de limoen gemengd met de Griekse yoghurt. Voeg naar smaak wat komijn toe en wat knoflook (onder het mom 'knoflook is altijd een goed idee') en je dip is klaar!
SHARE:

6 opmerkingen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig