vrijdag 12 augustus 2016

Vakantie Notes #3


Deze vakantie blijf ik vrolijk doorgaan met bloggen, maar vervang ik mijn tweewekelijkse Weekend Notes door een Vakantie Notes. Aangezien het de hele vakantie toch een beetje weekend is bundel ik deze zomer mijn favoriete mode, lifestyle, persoonlijke dingen en alles daartussenin wat in mijn hoofd popt en ik graag wil delen zo af en toe, wanneer we daar zin in hebben. Want dat is natuurlijk waar vakantie om draait: lekker doen waar je zin in hebt. Afgelopen weken uitte dit zich voornamelijk in het jagen op koopjes, het slenteren door stadjes, het bingewatchen van series en films, het iets minder bingelezen van boeken en het uitproberen van receptjes.

BEHIND THE SCENES //   De creatieve ideetjes voor blogposts bleven even een tijdje uit bij mij, maar inmiddels heb ik alweer wat leuke dingen op de planning staan. Zo ben ik bezig met het vastleggen van mijn favoriete plekjes in Zwolle, heb ik allemaal nieuwe dingen en outfit ideeën om aan jullie te laten zien en ben ik weer veel in de keuken te vinden om receptjes in elkaar te zetten. Het komt er allemaal aan. Heb jij nog een verzoekje dan hoor ik het natuurlijk altijd graag!

ONDERWEG // Afgelopen week besteedde ik zowat mijn hele bankrekening aan de inhoud van de Asos sale afdeling. In de weet dat mama mee leest zal ik het precieze bedrag voor eigen veiligheid maar niet in het openbaar vermelden, maar ik kan je ervan verzekeren dat het vrij veel was. Zo zijn er maar liefst drie tops, een bretons-gestreept jurkje, een zachtroze pantalon en zes rokken onderweg naar huize Israël. Even een kleine verantwoording over dat laatste grapje: don't worry, in de zoektocht naar de ideale rok ga ik er maar ééntje uitkiezen hoor mensen. Of twee.

FILMS // Deze Vakantie Notes is de perfecte plek om nog een goeie film met jullie te delen. Omdat deze nou eenmaal niet onbesproken mag blijven. Ik las het boek ooit op de middelbare school bij Engels en deze sprong er verrassend genoeg tussen uit, tussen alle saaie en oninteressante Engelse literatuur. Het verhaal bleef mij altijd een beetje bij en toen ik zag dat er een film van kwam moest ik hem ook zien! Zo geschiedde. Room is een film over een jongen die samen met zijn moeder opgroeit op zo'n 10 vierkante meter, waar hij gevangen wordt gehouden. Ik vertel er maar niet te veel over, voordat ik van alles verklap, maar het is wel heel bijzonder om te zien hoe zo'n jongetje zo hierdoor kan worden beïnvloed.

UITPROBEERSELS | Het is je vast niet ontgaan dat ik graag nieuwe dingetjes uitprobeer wat koken betreft, met name in de vakantie wanneer ik goed kan profiteren van ouderliefs keuken, boodschappen, keukengerei en stiekem ook een beetje van afwashulp Papa (sorry pap, heel lief! :) (ik verras ze natuurlijk ook met het eindresultaat). Ook afgelopen weken bakte ik weer wat af. Zo maakte ik Shifra's simpele, maar overheerlijke Panzanella (perfect voor een drukke dag, of wanneer je geen zin hebt om te koken maar wel zin in een lekker, zomers gerechtje), gaf ik zelfgemaakte koekjes met heuze bloemetjes erin cadeau, fabriceerde ik een heerlijke klassieke pesto, passeerde een ricottataart met tomaatjes ook nog de revue en mislukte een artisjokkenfrittata gigantisch. Over dat laatste zal ik maar niet te veel uitweiden, maar zo zie je maar dat er bij deze amateur-keukenprinses ook wel eens wat mis gaat. Terwijl de keuken heerlijk rook en ik nog vrolijk foto's heb lopen maken van het gerechtje met alle foodstyling erop en eraan, kon ik vrijwel de hele pan weggooien. Niet. Te. Eten. Ik had de afschuwelijke foto's dolgraag met jullie willen delen, maar die zijn - hoe ironisch - op wonderbaarlijke manier door mij per ongeluk verwijderd. Misschien maar beter ook.

BOEKEN // Waar ik een maand geleden nog uiterst enthousiast over het world wide web verspreidde dat ik maar liefst zeven boeken op mijn to read lijstje had staan die ik allemaal deze zomer trachtte te lezen, moet ik bij deze de treurige tussenstand mededelen dat ik nog geen enkel boek van de lijst af kan strepen. En ik weet het, ik heb nog maar zo'n vier weken om flink wat verhalen te verslinden. Waar het precies aan ligt weet ik niet, maar ik weet wel dat het mij binnen nu en de komende drie weken niet gaat lukken om flink wat romans erdoorheen te jagen. Gelukkig heb ik al wel een poging gewaagd en ben ik begonnen aan De Vliegeraar, Eat Pray Love en De Chirurg van Tess Gerritsen (ik lees graag van alles tegelijk en door elkaar, vraag me niet waarom). Wanneer ik deze week op Ameland vertoef hoop ik nog wat uit te lezen, maar ik heb mij er inmiddels al bij neergelegd dat dit niet mijn verslind-zomer wordt en ik zet mijn kansen maar in op volgend jaar.

HOTSPOT // Het is alweer even geleden dat ik mij weer eens in mijn favoriete stad van Nederland 020 bevond. Samen met de schoonmama gooiden we er een winkeldagje tegenaan waarbij we onder andere de fijne Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk afstruinden. Hier ontkwam ook het fijne lunchzaakje Vinnies Deli niet aan ons. Ik kende hem nog niet, maar eigenlijk kun je er niet aan voorbij lopen want schattig dat 'ie is! Je kunt er zowel lunchen als een lekker kopje koffie of thee nuttigen. Ik kan je in ieder geval vertellen dat de carrot cake zwaar aan te raden is. Sla hem niet over als je in de buurt bent!

SERIE // Met dit verdrietige weer deze vakantie wat ik totáál niet gereserveerd had (vaarwel fietstrainingen, stranddagjes en windsurfdagjes), moeten we natuurlijk ander leuk tijdverdrijf vinden. Al snel kom je dan uit op series kijken. Momenteel ben ik alle afleveringen van Masterchef aan het bingewatchen en met 39 van de 48 op de teller wil dat al aardig goed lukken.

NEW IN // Afgelopen maand heb ik mij nog aardig ingehouden en maar een bescheiden aantal dingetjes gekocht voor hele zachte prijsjes. Maar dat betekent niet dat het niet onopgemerkt kan blijven, want ze zijn wel erg schattig! Zo kocht ik sinds lange tijd weer iets bij de H&M: een shirtje met stipjes. Ik merk dat ik langzaam een bescheiden liefde voor stippen aan het ontwikkelen ben en bij het shoppen zowat elk item met dit printje van de hanger trek. Dit simpele shirtje leek mij daarom een goed eerste verzamelstuk. Ook heb ik mijn eerste verjaardagscadeautje al gekregen: deze schattige cactusjes van de Dille & Kamille. Ik heb lange tijd afstand weten te houden van deze trend maar nu heeft Dille & Kamille mij toch overgehaald, want deze lieve kleintjes kon ik echt niet laten liggen. En de perfecte huisvesting heb ik ook al voor ze gevonden, maar dat laat ik je later nog een keer zien! Als laatste sloeg ik maar liefst twee leuke bandana's aan de haak bij de Episode die al lang op mijn verlanglijstje stonden. En het leukste van alles was dat ze - hou je vast - maar twee euro per stuk kostte (!!!). Je begrijpt dat ik mij moest inhouden om niet de hele mand leeg te kopen. \

ONDER DE RADAR // Dan zou je denken, na die eindeloze Asos bestelling en flinke aankopen zou dat kind wel eens genoeg hebben, maar nee hoor. Zo is mijn kamer bijna compleet maar wil ik heel graag nog een marmeren snijplank en een mooi rekje voor tijdschriften en boeken (zal ik wel nodig hebben als ik ze nooit lees weet je wel). Daarnaast beginnen mijn oortjes en mobielhoesje het te begeven en heb ik mijn oog al laten vallen op de mooie zilveren Happy Plugs.SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig