zondag 28 augustus 2016

Vakantie Notes #4


Afgelopen vakantie verving ik mijn tweewekelijkse Weekend Notes door een Vakantie Notes. Aangezien het de hele vakantie toch een beetje weekend is bundelde ik deze zomer mijn favoriete mode, lifestyle, persoonlijke dingen en alles daartussenin wat in mijn hoofd popt en ik graag wil delen zo af en toe. Nu aan de vakantie bijna weer een eind is gekomen post ik bij deze de laatste Vakantie Notes van deze zomer. Met genoeg tips, links en persoonlijke dingetjes die ik tegenkwam de afgelopen weken. Weken waarin ik onder andere genoeg feest vierde, ten gevolge van introweken, een dorpsfeest hier en daar en mijn verjaardag, die ik dit weekend heerlijk uitgebreid vierde. Lees gezellig mee hoe ik dat deed en nog meer!


BEHIND THE SCENES (AFTER VAKANTIE UPDATE) // Na twee maanden is het einde helaas al bijna weer in zicht en zal op maandag 5 september het zware studentenleven weer beginnen (ik overdrijf,  heb het hartstikke prima). Toch zal ik de vakantie wel missen, het heerlijke niets doen, zonder continu een ellenlange to do list op je te hebben liggen wachten, zo snel als je kunt je zomerjurkje verwisselen voor een bikini om flink wat vitamine D te vangen zodra de zon ook maar even om de hoek kwam kijken - die overigens verrassend vaak nog om de hoek kwam kijken (waarvoor dank weergoden), spontane dagjes naar Amsterdam, Wageningen, of de dichtstbijzijnde verkoelende plek, (tent/dorps)feesten en stappen totdat je erbij neervalt (wel te zien aan mijn semi-gekrompen oogjes op de verjaardagskiekjes), om vervolgens weer lekker te chillen onder het genot van een flinke bingewatch-sessie van Masterchef of van alles onder het genot van een glas rosé en een borrelhapje, gewoon omdat het allemaal kan in de vakantie en je je even helemaal nergens druk om maakt - ook niet om je summer bikini body, omdat je inmiddels toch al veels te laat bent. En waar ik ook onmeunig van heb genoten: lekker door blijven bloggen, niet omdat er iets moet (want is het al die effort überhaupt wel waard voor iedereen die op vakantie is en mijn met-moeite-en-energie-ingestoken-blogposts zal missen?), maar vooral omdat het lekker kon, omdat ik er zin in had, en omdat ik het zo intens leuk vind om lekker ideetjes te bedenken, outfits te schieten, receptjes uit te proberen, foto's te maken en alles lekker weg te tikken. Ik geniet er ontzettend van en weet na deze vakantie dat ik vrolijk door blijf bloggen! LEES VANAF HIER VOOR WIE GEEN TIJD HEEFT VOOR GEVOELIG GEBRABBEL Wat ik eigenlijk wou zeggen  voor degenen die twee maanden lang volledig vakantie hebben gevierd en geen blik op mijn blog hebben gewerpt (wat ik jullie natuurlijk kan vergeven) is; dit zijn alle artikels die je de afgelopen 6 weken hebt gemist:
2 juli  7 Boeken die ik deze zomer wil lezen 
9 juli  ⟡ Vakantie Notes #1
12 juli  De 8 beste tips bij het inpakken van een koffer voor een korte trip 
15 juli  Outfit | De Off Shoulder top die ik 24/7 draag 
18 juli  Recept | Simpele, frisse, marmer citroencake 
22 juli  5 fijne, zomerse stapoutfits 
25 juli  Vakantie Notes #2
2 augustus  Outfit | mijn favoriete zomeroutfit 
8 augustus  Recept | Zoete Aardappelfrietjes met frisse dip 
12 augustus  Vakantie Notes #3
17 augustus  Outfit | Pyjamacomfort 
23 augustus  Hotspots | 10 Favoriete plekjes in Zwolle 

SHOPPING // Afgelopen week behoorde dit moment toch wel weer tot één van de hoogtepunten van de maand: de jaarlijkse Ikea catalogus viel weer op de spreekwoordelijke deurmat. En wat een feestje vind ik het altijd om hier doorheen te bladeren en nog meer inspiratie op te doen. In deze uitgave deden ze heel veel meer met eten (en tafelen). En laat ik dat nou ook net fantastisch vinden. Ook werd ik weer eens verliefd op heel wat mooie dingetjes (deze Kullaberg bureaustoel bijvoorbeeld, met bijpassende tafel, of deze schommelstoel, dit schattige salontafeltje en deze mooie zwarte vaas)

PERSONAL // Vrijdag 26 augustus vierde ik mijn 19e verjaardag. En hoewel ik - hoe ironisch - zo'n vier jaar van mijn leven heb verloren en er tienduizend grijze haren heb bijgekregen wegens verjaardagsstress (perfectionistisch alter ego in mij wilde álles goed en perfect hebben en het iedereen naar zijn zin maken), heb ik een fantastische verjaardag gehad en ben ik ontzettend verwend door iedereen. Vrijdag kwamen er de hele dag door allemaal lieve mensen, waardoor ik mij al meteen helemaal jarig voelde. 's Avonds heb ik lekker gekookt voor vriendinnetjes en aansluitend hield ik een feestje voor nog meer lieve mensen. Inclusief gin tonics. Niet geheel onbelangrijk. We feestten door bij Stoppelhaene, waar we een geweldige avond hebben gehad. Vanochtend kwamen er nog meer goede vrienden van me langs om te proosten op mijn verjaardag onder het genot van heerlijke hapjes. De hapjes bestonden uit allerlei lekkers die ik binnenkort ook hier met jullie ga delen!

RECEPT // Na wat wikken en wegen wat ik vrijdag zou gaan kokkerellen voor mijn verjaardag (bbq'en, pizzarette, hapjes, buffet, of toch bbq?) heb ik besloten gewoon mijn allerliefste lievelingsgerechten te maken en die lekker op te smikkelen. Het pakte wederom goed uit! Ik maakte een heerlijke salade van watermeloen, feta, aardbeien en wat balsamico azijn, mijn favo food: risotto, met bietjes en spekjes (klik hier voor het recept) en daarbij de recent online gezette zoete aardappelfrieten. In eerste instantie had ik mijn lievelingscouscoussalade er ook nog bij bedacht, maar ik was blij dat ik dit toch heb weten te schrappen. Er was al meer dan genoeg!

FILM // Ik keek deze vakantie way too weinig films dan ik had beoogd, maar er was er ééntje die al een tijdje op mijn watchlist stond en die ik hier eindelijk van af kan strepen: The Walk. Een waargebeurd verhaal over een koorddansartiest in de jaren '80/'70, die zijn droom achterna gaat door een koord te spannen tussen de 415 meter hoge twin towers (world trade center) en hier overheen te lopen. Of het hem lukt? Je zult het zien in deze film. Klamme handjes gegarandeerd.

BLOGLOVIN // In deze laatste Vakantie Notes grijp ik nog even de kans om mijn favoriete vakantie gerelateerde blogjes die ik de afgelopen weken tegenkwam met jullie te delen. Allereerst: een heerlijke salade van het beste van de zomer, een fijn reisverslag van Lyanne door Italië, 8 DIY's die je nog even snel kunt maken voordat de zomer eindigt van A Cup of Life, . En met het oog op de studie die binnenkort weer gaat beginnen, vond ik het artikel over de do's en don'ts van netwerken ook wel heel interessant. Sowieso zijn de blogs van bloglovin een feestje om te lezen, net zoals die met genóeg tips voor goeie documentaires (mij lijken Inside Pixar, Miss Representation en Girl Rising heel erg vet!), die je nog net even kunt kijken om flink wat kennis kunt bijspijkeren voordat het echte leven weer gaat beginnen.

HELP // Misschien nog wel het allerleukste aan de laatste (aftel)week voordat de vakantie eindigt is dat ik nog op vakantie ga! Samen met mijn vriend Abel trein ik morgenochtend naar ons buurlandje waar we vier dagen in een spotgoedkope Airbnb in Antwerpen vertoeven. Waardoor we ons geld dubbel zo veel uitgeven aan lekker eten, leuke dingen doen en heel veel shopsessies. Want dat kun je in Antwerpen, heb ik vernomen. Als jullie nog meer tips hebben voor leuke tentjes, winkeltjes of bezienswaardigheden, zijn die meer dan welkom!

UPCOMING // Om deze laatste Vakantie Notes af te sluiten, kijk ik nog even naar mijn blogplanning. Waar ik alweer heel veel leuke dingetjes in heb staan. Zo maak ik natuurlijk weer een lijstje van ons tripje naar Antwerpen, waar ik vast en zeker wat mooie outfitplaatjes zal schieten, heb ik genoeg receptideeën in mijn hoofd (verzoekjes mogen hier!!!) en zit er een hele leuke samenwerking aan te komen. Ik heb er in ieder geval zin in!

Samsoe & samsoe jurkje
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig