donderdag 20 oktober 2016

Hotspots | 9 leuke eettentjes van de laatste tijd


Als je mij op instagram volgt of mijn tweewekelijkse Weekend Notes leest, dan weet je dat ik gek ben op eten, uit eten gaan en leuke hotspots ontdekken. Afgelopen maand(en) is dit dan ook veelvuldig gebeurd. Ik denk dat ik zo'n beetje drie keer zoveel uitgaf aan etentjes dan aan kleding en op een gegeven moment brak er een week aan dat ik wel drie keer bij iets anders aanschuif dan mijn eigen eettafel. Nou moet ik toegeven dat ik toen wel even op de rem moest trappen (en op water en brood moest leven), maar al die leuke etentjes geven natuurlijk wel weer leuke hotspotverslagen op! Zo ook deze post, waarin ik je negen van de leukste eetplekjes waar ik de laatste maanden ben geweest laat zien. Misschien heb je ze al eens voorbij zien komen in Weekend Notes en zeer waarschijnlijk op insta, maar er zitten zeker nog een paar verse hotspots tegen waar je ongetwijfeld wat aan hebt!

Pllek | De Plantage | De Plantage
Ter Marsch & Co | Picknick | Iveau
YuMe | Vinnies | Iveau
Happy Italy (Arnhem) ⟡  Oude Stationsstraat 14 ⟡  INSTAGRAM FACEBOOK SITE
Zin in lekker eten voor een extreem zacht prijsje? Dan zit je bij Happy Italy meer dan goed! Ik denk dat ik nog nooit zo goedkoop maar toch zo lekker heb gegeten. En aan de inrichting kan het ook zeker niet liggen. De portiegrootte trouwens ook niet. Nadat ik mijn buikje rond had gegeten en nog een halfvol bord had kreeg ik zo een doggybag mee waar ik nog twee keer heerlijk van heb kunnen eten. Kun je serieus bijna niet voor koken.
Ik at | Charcuterie plankje  Pasta Carettiera

De Plantage Amsterdam ⟡  Kerklaan 36   FACEBOOK SITE
Al eventjes geleden schoven mijn vriend en ik voor ons vier-jarig jubileum aan bij De Plantage in Amsterdam. Voor deze speciale gelegenheden besloten we de vaste burgertentjes en hippe dinerzaakjes even links te laten liggen en naar een wat chiquer restaurant te gaan. En dat hebben we geweten! Zo moesten we een aantal keer de menu-kaart google-en, omdat we niet precies wisten wat een consommé en een terrine forestière betekende, durfde ik niet mijn telefoon tevoorschijn te halen (behalve om even stiekem een instakiekje te maken van mijn heerlijke voorgerecht) en waren we licht in paniek toen we niet wisten waar we onze kauwgum moesten weggooien toen we aan de chique tafel plaatsnamen. Al met al was het wel een heerlijke avond en hebben we super gegeten. Voor een bijzonder dinertje kun je hier zeker aanschuiven!
Ik at | Salade met burrata en rode biet  Bavette met haricots verts, laurieraardappel, gepofte rode ui, merg en beurre de montpellier

YuMe Sushi & Grill (Deventer)  Boreelplein 52  FACEBOOK SITE
Voor een avondje onbeperkt sushi eten kun je mij altijd wakker maken. En ik denk dat ik daar niet de enige in ben. Een paar weken terug zat ik samen met vriendinnen te tafelen bij YuMe in Deventer. Een prachtig sushirestaurant met goeie sushi wat je van deze prijs kan verwachten. We hebben ons hier letterlijk vol gegeten. Ik denk dat wij zo'n beetje de hele menukaart gehad hebben. En nadat we tot de conclusie kwamen dat we echt niet meer konden, kwamen daar nog vier toetjes de man aan... Ik hoefde in ieder geval een maand niet meer te eten, dat snap je wel. Maar lekker was het zeker!
Ik at | Ongeveer de hele kaart

Pllek Amsterdam ⟡  TT Neveritaweg 59  INSTAGRAM FACEBOOK SITE
In de zomervakantie bezocht ik weer eens mijn lievelingsstad en herenigde ik even voor één vakantiedagje met mijn lieve vriendinnen uit Wageningen. We hadden heel veel plannen, maar belandden uiteindelijk bij het fantastische Pllek in Noord. Hier kun je heerlijk chillen op het stadsstrand of aan een tafeltje genieten van een citroenlimonade en een lekkere lunch.  Oprecht één van de betere plllllekjes in Amsterdam.
Ik at | Salade met burrata

Picknick Rotterdam ⟡  Pannekoekstraat 120  ⟡  INSTAGRAM FACEBOOK SITE
Een andere dag in de vakantie (nu lijkt het alsof ik de hele vakantie alleen maar heb gegeten, even voor de duidelijkheid: dat is natuurlijk niet zo) bracht ik met Abel een bezoekje aan Rotterdam. Een stad waar ik niet heel bekend ben, maar wat het juist nog leuker maakt om mooie zaakjes en leuke eettentjes te ontdekken!  Zo zit de Pannekoekenstraat er vol mee: Louen, Imagine by Kim, Ace & Tate, allemaal een bezoekje waard! En begint hier je maag te rammelen? Dan ben je bij Picknick aan het juiste adres! Heerlijk lunchen (Burrata!!) en ze hebben hier de lekkerste worstenbroodjes van Rotterdam. En dat kan ik bevestigen.
Ik at | Salade met burrata  worstenbroodje

DaMartini Wageningen ⟡  Kapelstraat 3  ⟡  FACEBOOK SITE
Op een druilerige zondagavond schoof ik samen met mijn ouders aan bij de Italiaan Di Martini aan de Kapelstraat in Wageningen. Even een snelle hap, maar wel een beetje gezellig, dat kan hier zeker! Heerlijke menu-kaart waar ik maar niet uit kon kiezen en super aardig personeel. Ik ben niet heel erg enthousiast over Wageningse eetgelegenheden, maar deze mag er zeker wezen!
Ik at | Tortellini met spinazie en blauwschimmelkaassaus

Ter Marsch & Co (Rotterdam) ⟡  Witte de Withstraat 70  ⟡  INSTAGRAM FACEBOOK SITE
Hoewel we die middag ons buikje al hadden gevuld met een heerlijke lunch bij Picknick, waren we nog lang niet uitgegeten. En aangezien de beste burger van Nederland (2015) in Rotterdam te proeven is, was de keuze natuurlijk snel gemaakt. En ik kan het niet ontkennen, de burger is letterlijk verrukkelijk. En een gezellige avond is hier ook gegarandeerd!
Ik at | De burgeresse   verse friet met truffelmayo, parmezaan en lookmayo

Vinnies Deli Amsterdam ⟡  Kapelstraat 3  ⟡  INSTAGRAM FACEBOOK SITE
Samen met de schoonmama gooiden we er in de vakantie ook nog even een winkeldagje tegenaan waarbij we onder andere de fijne Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk afstruinden. Hier ontkwam ook het fijne lunchzaakje Vinnies Deli niet aan ons. Ik kende hem nog niet, maar eigenlijk kun je er niet aan voorbij lopen want schattig dat 'ie is! Je kunt er zowel lunchen als een lekker kopje koffie of thee nuttigen. Ik kan je in ieder geval vertellen dat de carrot cake zwaar aan te raden is. Sla hem niet over als je in de buurt bent!
Ik at | Carrot Cake met walnoten

Iveau Burgers en Wijn Arnhem ⟡  Kleine Oord 78 ⟡ INSTAGRAM FACEBOOK SITE
Nog niet uitgeburgerd? Dan weet ik nog een leuk adresje voor je in Arnhem! In 2016 is namelijk deze zaak uitgeroepen tot de beste burger(tent) van Nederland. En ook deze smaakte meer dan goed, aldus burgerexpert Abel. Een heel gezellig zaakje waar je een hele fijne avond kunt hebben en weer naar huis kunt rollen...
Ik at | Tomaat mozzarella kroketjes  Zalmburger  Cheesecake van passievrucht met mangoijs en gemarineerde blauwe bessen


SHARE:

2 opmerkingen

  1. Ik ga die in Amsterdam eens in gedachten houden, want daar ga ik zondag naartoe

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeh altijd leuk! De drie in Amsterdam zijn door heel de stad verspreid (oost, centrum, noord), maar met alle andere leuke hotspots vermaak je je vast! X

      Verwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig