dinsdag 11 oktober 2016

Recept | Vistaco's met mango en zalm


De term 'comfort food' kan niet beter worden ondersteund door een goed stel taco's, fijn gezelschap en een lekker glas wijn. Oké, van dat laatste was misschien geen sprake want het was het begin van de week en we zijn verantwoorde studenten (op maandag tenminste), maar de rest was maandagavond zeker aanwezig. Deze heerlijke taco's zag ik al een aantal keer voorbij komen en ze vielen mij op omdat het net even anders is dan de gemiddelde taco die we gewend zijn: met seasoning mix gekruid gehakt en een zakje mexicaanse groentemix gehuld in harde chippies, wat overigens niet te eten is zonder een schoon bord en een rol keukenpapier. Deze versie bevat daarentegen mango, radijsjes, limoen, zachte ronde tortilla's (zoals ze ooit bedoeld zijn voor echte taco's) en de lekkerste gemarineerde vis die ik ooit heb gemaakt. Men neme voor 2 personen

2 zalmmoten à 450 gram (met huid is het lekkerst!) 
⟡ 1 mango
⟡ kleine tortilla's (bijv. 8 stuks)
⟡ 1 limoen
⟡ koriander
⟡ stuk of 6 radijsjes
125 gram crème fraîche

voor de dressing 

⟡ 1 theelepel bruine basterdsuiker
⟡ 1 theelepel zout
⟡ 1/2 theelepel peper
⟡ 1/2 theelepel komijn
⟡ 1 theelepel chili poeder
⟡ 1 1/2 theelepel rode peper
⟡ 1 theelepel oregano 

Bereiding

Maak de marinade en marineer de zalm hier voor tenminste twee uur in (een nacht marineren is het beste, dan krijg je heerlijk malse zalm! Mmmm). 

Bestrijk de zalmmoten met een beetje olie en leg met de huidkant naar beneden in een hete pan. De zalm zal langzaam vanaf de huid naar boven wit kleuren, wanneer dit voor 2/3 is gebeurd keer je hem om en bak je hem nog even op de andere kant totdat hij zowel van buiten als van binnen helemaal wit is (dit ging bij mij nog een beetje mis...). Je kunt ook even de deksel op de pan doen om het proces te versnellen. 

Snijd ondertussen voor de 'salsa' de mango in blokjes en radijsjes in dunne schijfjes. Verwarm de tortilla's kort volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Wanneer alles gaar en gesneden is komt het leukste werk: het vullen van de tortilla! Begin met wat zalm en wat mangosalsa, schep er een beetje crème fraîche op, knijp een beetje limoensap erboven uit en scheur wat korianderblaadjes naar smaak over de taco's. 


SHARE:

2 opmerkingen

  1. Mmm, goed idee om de vis eerst te marineren. Water loopt me in de mond bij de foto :)

    BeantwoordenVerwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig