vrijdag 14 oktober 2016

Weekend Notes #13


In Weekend Notes bundel ik alles over mode, lifestyle, persoonlijke dingen en daartussenin wat in mijn hoofd popt en ik graag wil delen. Om het weekend plaats ik een verslagje met telkens vijf topics die mij de afgelopen twee weken hebben beziggehouden. Zo transformeerde ik mijn kledingrek van een zomer naar winter/herfst line up, keek ik een verdomd goeie film, draaide ik mijn lievelingsnummer van dit moment helemaal grijs, at ik de lekkerste pasta die ik sinds tijden heb gegeten en schoot ik hele mooie plaatjes voor een nieuwe 'rubriek' op Myrthei. Scrol helemaal naar beneden voor een kleine sneak peek, of lees natuurlijk eerst gerust mijn verslagje van deze week :) 

BEHIND THE BLOG //  Al anderhalf jaar lang laat ik te pas en te onpas mijn favoriete outfits en items zien. Maar laatst zat ik te bedenken dat ik genoeg leuke meiden ken met een interessante kledingstijl en garderobe. Meestal een heel andere stijl dan ik, maar dat leek mij leuk om dit ook juist daarom eens met jullie te delen! En wat is dan leuker dan dat zij, met een aparte rubriek, een speciaal plekje op Myrthei vangen? Vorige week schoot ik de eerste plaatjes van mijn twee knappe vriendinnetjes Marit en Semina. En ik kan je al verklappen dat er hele mooie foto's uit zijn gerold. Deze week staat de eerste op de planning, dus stay tuned!

GARDEROBE // Ik denk dat we het hier allemaal wel over één ding eens kunnen zijn, en dat is dat het deze week onmeunig KOUD was. Liep ik drie weekjes geleden nog doodleuk de collegezaal binnen met een bikini onder mijn blauwe Samsoe & Samsoe jurkje, moet dat nu gebeuren met mijn grijze tussenjas en dikke sjaal (van de Primark nog wel :/). Dat betekent weer koukleumen 's ochtends op de fiets, niet uit je warme bedje kunnen komen en geen Selected Femme broekjes, Steve Madden sandaaltjes of vlinderjurkjes meer. Goed, onder het mom van onze innerlijke optimist omarmen wil ik wel even een klein lichtpuntje in deze duisternis benadrukken: we kunnen wel weer onze favoriete kabeltruien en lievelingssokken aantrekken. Ik heb vorige week mijn kledingrek alweer ingewisseld voor de winter line up. En ik vond het wel grappig om het verschil te zien (bijna niets). Toch hebben een aantal topjes en jurkjes hun plekje moeten afgeven voor wat fijne truien en tops. Laat maar komen die winter! 


FILM // // Het is lang geleden dat ik een film bekeek vanuit een fijne rode stoel toekijkend naar een vijf meter breed scherm, maar potverdikkie wat is het toch leuk om naar de bioscoop te gaan! Ik was het even vergeten dat dit een stuk leuker is dan thuis filmpjes downloaden kijken (ook wel een stukkie duurder daarentegen). Afgelopen week zag ik in het levensgroot de film Sully, die fantastisch was. Super goede acteurs en een heel mooi (waargebeurd) verhaal. Even iets heel anders dan de ultraslechte Fifty Shades of grey die ik ook deze week poogde te kijken (ja ik weet dat ik 100 jaar achter loop wat betreft films), maar poh wat een slechte verhaallijn en acteerwerk. Helemaal met het voorgaande vergelijkingsmateriaal. 

TRACK // Zo heel vaak deel ik mijn muzieksmaak hier niet (want: smaken verschillen) maar op de één of andere manier kon ik dit geweldige nummer niet aan jullie voorbij laten gaan. Het ligt je of het ligt je niet, maar als het eerste het geval is dan: heel graag gedaan. Je zult hem helemaal grijs gaan draaien. RECEPT // Toen mijn vriend en ik afgelopen dinsdag wanhopig in de supermarkt stonden te bedenken wat voor lekkers we nou weer zouden gaan kokkerellen, schoot ons een bijzonder gerecht te binnen. Een pasta die mama kookte toen Abel voor de eerste keer bij ons kwam eten, en degenen met een soortgelijke ervaring onder ons snappen dat je deze maal nooit zal vergeten. Al helemaal niet als het werkelijk heerlijk is. Heel gek ook dat we het nooit meer hebben geprobeerd erna, daarom waagden we deze week een poging. En lékker jongens, man man. De saus doet het 'm, die bestaat namelijk uit sinaasappelsap en witte wijn (insert hearteyes smiley) wat een heerlijk, beetje zoetige smaak geeft. Het recept is niet heel makkelijk op internet te vinden maar komt wel érgens vandaan, maar ik vroeg mama nog eventjes na en die noemde deze: 

Tortellini met kip, mandarijntjes en goddelijke sinaasappel-witte-wijnsaus voor 4 personen
 450 gram kipfilet 
1/2 eetlepel paprikapoeder 
⟡ zout en peper 
⟡ 75 gram boter 
 1 teen knoflook 
 1 klein uitje 
 250 ml droge witte wijn 
 150 ml sinaasappelsap 
 1/2 kippenbouillonblokje 
 1 bekertje crème fraîche 
 1/2 eetlepel suiker 
 200 gram tortellini met champignon- of kaasvulling
 1 blik mandarijntjes 
 tuinkers 
Bak de stukjes kipfilet met wat zout, peper en paprikapoeder in een braadpan lichtbruin in wat boter. Haal uit de pan en fruit de knoflook en ui voor zo'n 3 minuutjes op middellaag vuur met de rest van de boter. Voeg nu (en dit is het goddelijke deel mensen) de wijn, sinaasappelsap, bouillonblokje toe, bak los met de aanbaksels van de kip en laat dit mengsel zo'n vijf minuten op middelhoog vuur inkoken. Bereid intussen de tortellini volgens de verpakking. Voeg dan de crème fraîche en de suiker toe aan de saus en laat nog even inkoken tot het geheel gebonden is. Proef of alles naar smaak is, maar kijk uit dat je niet meteen de hele pan leeg lepelt. Als hij lekker is kun je de kip toevoegen, bak die nog even mee en voeg dan ook de mandarijnpartjes toe. Het vocht kun je naar eigen wens en dikte toevoegen. Verdeel de tortellini over de borden en serveer de saus erboven et bon appetit! 


SHARE:

2 opmerkingen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig