woensdag 2 november 2016

Mijn lievelingssieraden

  
Als je mij kent, dan weet je dat mijn sieradenstash geen halve kast beslaat, of dat ik elke dag weer een nieuwe armband om heb. Sterker nog, mijn polsen en ringvingers zien er vrijwel elke dag hetzelfde uit, inclusief zilveren decoratie. Des te gekker dat ik hier nooit wat over heb verteld op mijn blog! Vandaag zal ik daar eens verandering in brengen en laat ik je mijn lievelingssieraden (oftewel mijn gehele collectie) zien.


Horloge Komono
Iets meer dan een jaar geleden kreeg ik dit horloge voor mijn verjaardag. Sindsdien komt het nog maar weinig voor dat je mij tegen komt zonder deze klok. Ik ben werkelijk vergroeit aan dit ding en al ver over de fase dat ik alleen maar op mijn linkerpols kijk om de tijd te checken. Zelfs als ik hem niet draag (wat dus vrijwel nooit gebeurd). Toendertijd zat ik nog te twijfelen of ik voor deze Rosefield ging, of mijn gevoel volgde en de Moneypenny van Komono zou vragen. Het blijkt maar weer dat de laatste wijsheid de beste is, want ik ben nog steeds zielsgelukkig als ik elk moment van de dag kijk hoe laat het is.

Zilveren armband Gekregen van tante 
Deze zilveren armband kreeg ik van mijn tante en nichtje, die ze kochten in een Arabisch land op reis. Het is een bijzonder sieraad, omdat mijn naam erin staat gegraveerd. Zowel in het Nederlandse alfabet als in het Arabisch, wat ik heel erg gaaf vind! Zo komt mijn achternaam er ook nog een beetje in terug.

Zilveren ring Lucardi
Afgelopen jaar besloten we als vriendinnen onze vriendschap te vereeuwigen in een mooi ringetje. Via Lucardi kozen we een mooie uit, wat dankzij onze jarenlange vriendschap geen uitdaging was om tot een unaniem mooi model te komen. Als je heel goed kijkt staat binnen in de ring '4 musketiers' gegraveerd, zodat we als we oud en vergeetachtig zijn nog steeds weten waar dat mooie sieraad vandaan komt. 

Ketting Brandy Melville
Naast al die cadeautjes en sieraden met de nodige emotionele waarde koop ik natuurlijk ook wel eens gewoon wat leuks. Zo kwam ik afgelopen jaar, toen ik voor het eerst een Brandy Melville passeerde, dit kettinkje tegen en was ik meteen verkocht. En daarmee de ketting ook. Ik was al een tijdje op zoek naar een mooie hanger, omdat het soms je top of trui net even meer afmaakt, en deze zilvere was daar perfect voor!

Gouden ring Mama's sieradenkistje
Toen ik laatst in het sieradenkistje van mijn moeder mocht grabbelen die vol ligt met allerlei glimmends wat ze zelf niet meer draagt, vond ik natuurlijk nog veel meer moois. Mama heeft voornamelijk een gouden collectie, waar ik zelf niet heel erg dol op ben. Toch zaten er een aantal mooie juweeltjes tussen en hoewel ze niet zilver van kleur zijn, vind ik de match met zilver helemaal niet zo heel verkeerd als ik in eerste instantie zou denken. Zo ook deze ring, die ze ooit van haar tante heeft gekregen en nooit meer droeg.

Gouden armband Mama's sieradenkistje
Ook mama's gouden armband mocht ik stelen. Op haar achttiende verjaardag kreeg ze, hoe typisch, een slavenarmband van mijn opa. Ze heeft hem vast nog jaren gedragen, maar nu - vijftig jaar later - mag ik hem mijzelf toe-eigenen. Ik hou van dat hele minimalistische, wat deze armband heeft. Dat zorgt ervoor dat je hem vrijwel altijd bij elke outfit kan dragen!SHARE:

2 opmerkingen

  1. Die zilveren band van je tante vind ik echt heel erg mooi, hoe leuk ook dat je naam erin gegraveerd staat! Super lief van haar om dat cadeau te doen :) Idem van je mama, sieraden hergebruiken vind ik echt iets moois. Teken dat sieraden nooit 'oud' worden :) Mooie collectie heb je! Liefs :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je reactie Silke! Vind ik ook! Waarom nieuwe kopen als er nog genoeg moois is? :)

      Verwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig