zondag 20 november 2016

Weekend Notes #15


In Weekend Notes bundel ik van alles over mode, lifestyle, persoonlijke dingen en alles daartussenin wat in mijn hoofd popt en ik graag wil delen. Om het weekend plaats ik een verslagje met telkens vijf topics die mij de afgelopen twee weken hebben beziggehouden. De afgelopen twee weken trok ik maar liefst vijf keer mijn hardloopschoenen aan, keek ik een heerlijke verslavende serie uit en vond ik de perfecte werkschoe... uhh hakken...
FAVORIETE LOOPRONDJE // Geloof het of niet, maar het punt waarop ik vier keer in de week liep (oké, afgelopen week schoot het er al een beetje bij in, maar daarvoor wel gewoon hoor!!!) is aangebroken. Na jaren van het ontwijken van mijn hardloopschoenen trok ik ze afgelopen jaar toch zo af en toe weer even aan. Was het niet even samen met iemand rennen, dan was het wel studie-ontwijkend gedrag en even de Wageningse berg op vluchten. Maar altijd gebeurde dit vrij doelloos. Toch heb ik altijd gezegd dat ik de marathon op mijn bucketlist heb staan (het liefst die in New York, onder het mom ambities...), maar ik stelde het begin altijd een beetje uit. Sinds kort ben ik er toch weer wat fanatieker mee begonnen! En ik zeg hierbij niet dat de marathon van Rotterdam volgend jaar op het programma staat, maar hier en daar een wedstrijdje van 10 à 15 km kan ik wel waarderen. Een begin moet er zijn natuurlijk! Aanschouw hier mijn favoriete hardlooprondje in Wageningen, die ik allemaal bijhoud op Strava. Een hele chille app waar de gemiddelde wielrenner (hiii!) terecht kan. Mijn lievelings telt maar zo'n 5 km dus is ideaal voor een korte (interval)loop, maar wel lekker intensief met inbegrip van het bergpad en prachtig bij een vroege zonsopgang met uitzicht over de uiterwaarden.
SERIE // Na het zien van de meest geweldige serie ooit Prison Break (maar ook Homeland, The Honourable Women en meer favorietjes) lijkt de top wat series betreft al bereikt te zijn en alle andere series die ik probeer in het niet te vallen. Ze kunnen nergens aan tippen en 9/10 kijk ik ze ook niet tot de laatste aflevering van het seizoen. Toch heb ik nu een serie gevonden die ik helemaal uit heb gekeken. In 13 keer 40 minuten wordt in The Whispers het mysterie van een buitenaardse kracht ontrafeld, die door middel van het befluisteren van kinderen de mensheid wil vernietigen. Ik moet je waarschuwen, het eng-en-niet-kunnen-slapen-gehalte is behoorlijk hoog. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je dit niet moet kijken op donkere avonden als je alleen thuis bent, een nacht niet kunnen slapen van angst gegarandeerd. Maar wel een dikke aanrader!

GEZOND TUSSENDOORTJE // Deze simpele, gezonde en lekkere energierepen behoren tot één van mijn nieuwe verslavingen! Met een havermoutje als ontbijt, een salade, eitje of ander gezond beleg als lunch en - mijn persoonlijke favoriet - fruithapje als avondsnack, krijg ik de nodige vitamientjes wel binnen. Toch vind ik tussendoortjes vrij lastig als het gaat om gezond eten. Vaak pak ik snel een appel, maar aangezien te veel fruit ook weer niet goed is en de teller soms bijna op zes stuks per dag staat, probeer ik te zoeken naar alternatieven. Koekjes of repen die zich voordoen als gezond maar ondertussen bergen suiker bevatten past natuurlijk niet binnen dat alternatief, evenals de peperdure vegan repen geen optie voor mij zijn. Dan maar zelf wat in elkaar zetten natuurlijk! Toen ik mijn havermout kookboek doorbladerde kwam ik een recept tegen, die ik inmiddels al een aantal keer heb uitgeprobeerd en ik ben enthousiast! Tijd om hem met jullie te delen:


TIP // Hoewel ik het zo goed mogelijk probeer te voorkomen, willen ze helaas toch nog wel eens voorbij komen: de vlekjes op mijn babyblauwe suitsuit-koffer. En laat dit nou net de ideale kleur zijn om de vlekjes een mooie prominente plek te bieden waarbij ze nog eens lekker opvallen. Niet helemaal het beeld wat ik voor ogen had toen ik mijn koffertje aanschafte. Tot afgelopen week, toen daar opeens een lichtje begon te branden. Wat nou als ik gewoon met een beetje make-upremover op een wattenschijfje over de vlek wrijf? En verrek, het werkte ook nog eens echt! En dat ook nog eens door de tonic van het huismerk van de Kruidvat. You can thank me later.

NEW IN // Tussen alle drukte door bracht ik afgelopen week toch nog even een kort shoptripje aan Arnhem. Ik móest namelijk echt nieuwe schoenen voor op werk kopen. Het liefst lekker warm en nog liever met zo'n lekker zachte teddy-voering binnen in. Na elke willekeurige laars in de H&M te hebben gepast en zelfs de schoenenafdeling van de Primark te hebben overleefd (ja ik leef nog), gaf ik het op. Tot we om tien voor zes tegen een schattig tweedehands winkeltje van het Leger des Heils aanliepen (Reshared heet het geloof ik). Na vijf minuten rondneuzen en een paar te hebben gepast liep ik de winkel uit met... Geweldig mooie, maar niet zo hele warme en al helemaal niet gevoerd met bont, rode hakken.... Mijn excuus voor deze schatjes is dat ze maar zeven euro waren (ja echt), maar mijn missie werkschoenen is dus wel finaal mislukt.
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig