woensdag 28 december 2016

Winterse Gin TonicsNu oudjaarsdag op de loer ligt en de eerste oliebollen zijn genuttigd en flessen champagne in huis zijn gehaald, wordt het ook tijd om eens na te denken over een lekker drankje voor de jaarwisseling. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze winterse gin tonic (sowieso de beste cocktail die er is). Naast de vele zomerse varianten met limoen en zomerse vruchtjes, kun je namelijk ook flink variëren met meer winterse smaken. Kijk snel mee naar hoe ik mijn winterse gin tonic in vijf stappen heb samengesteld!1. Een tip die ik op de valreep nog even bekeek was de tip van Culy, die aanraadde om je glas in te wrijven met een takje rozemarijn. Nou was ik sowieso al van plan om er een vers takje aan toe te voegen, maar door hem in te smeren zou je inderedaad nog wat extra kruidig aroma aan je cocktail toevoegen!

2. Vul je glas als eerste met de nodige ijsblokjes. Een goeie cocktail is lekker koud en verfrissend, ja, ook hartje winter.

3. Officieel zijn de verhoudingen 1:3, oftewel één deel gin, tegen drie delen tonic (of andere sapjes). Het handigst is om de 'vloeistoffen' eerst met elkaar te mengen, en ze dan pas in het glas te gieten in plaats van andersom. Een echte cocktailshaker is aan te raden, maar met een fancy oldskool drinkfles van Tupperware zoals ik het deed gaat het shaken ook prima. De sapjes die ik gebruikte voor één cocktail waren (natuurlijk) gin (30 ml), 50 ml cranberrysap en 15 ml bloedsinaasappelsap. Een combinatie die ik na heel wat proeven had gemaakt en super lekker smaakte! Ik voegde hier nog 1 theelepel bruine suiker aan toe voor de zoetheid en 10 ml citroensap om hem iets frisser te maken.

4.  Na het mixje in een mooi glas te hebben geschonken, topte ik hem af met 50 ml tonic. Om hem zo bruisend mogelijk te houden kun je het glas en het flesje waaruit je de tonic schenkt iets schuin houden.

5.  Top je cocktail met wat leuke garneringen, die terugkomen in de smaken van je drankje. Zo gebruikte ik wat cranberry's en voegde ik nog een takje rozemarijn eraan toe. Staat nog even extra feestelijk!

+ Als klap op de vuurpijl - om even in New Years Eve termen te blijven - kun je ook nog eens champagne aan je gin toevoegen! Om hem nog even extra oud & nieuw-ish te maken. Ik heb hem niet geprobeerd, maar ik ben heel erg benieuwd hoe dit zal smaken!

Ik gebruikte tonic van Royal Club, Gordon's dry gin, Appie cranberrysap en AH Excellent bloedsinaasappelsap
  

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig