vrijdag 20 januari 2017

De bestgelezen blogposts van 2 jaar Myrthei

Voor het gemak even dit geweldige jurkje aangetrokken en net doen alsof deze foto helemaal niet afgelopen zomer op mijn eigen feestje is gemaakt

Hoera! Mijn blog is jariiig. Bijna twee jaar geleden haalde ik het gekke idee in mijn hoofd om een blog aan te maken. Inmiddels 210 artikelen en heel veel ervaringen en vooral lieve lezers verder, ben ik er wel achter gekomen dat deze licht uit de hand gelopen hobby een hobby is waar ik nog steeds heel veel plezier uit haal. Nog steeds barst ik van de leuke ideetjes en maakt mijn hart een vreugesprongetje als iemand mij opeens aantikt dat ik dat wel leuk doe, dat bloggen. Ik word daar zo blij van altijd, dus iedereen, maar ook lieve vriendinnetjes, vrienden en familie, heel erg dank voor alle support! En op een verjaardag blikken we zoals op elke verjaardag even terug op het afgelopen jaar: welke blogposts zijn het best gelezen, welk recept is het meest geliked, welke outfit werd het meeste gewaardeerd? Je leest het allemaal in deze blogpost! 

Allereerst een kleine throwback en stats naar het afgelopen jaar. In 2016 werd mijn blog 37.344 keer bekeken, zijn er 333 reacties geplaatst, introduceerde ik een nieuwe, vrij goed gelezen rubriek Weekend Notes, sleepte ik mijn eerste samenwerking in de wacht, en werd ik ook eigenaresse van een eigen facebookpagina voor mijn blog. Hier haalde ik dit jaar zo'n 60% uit aan traffic en heel veel procent uit liefde en waardering. Nog steeds ben ik zo blij met alle support en natuurlijk jullie. Ik kan natuurlijk schrijven wat ik wil, maar zonder jullie lezers is mijn blog toch niet helemaal mijn blog. En daarom bedank en trakteer ik jullie op een paar favorietjes van het afgelopen jaar én een keileuke winactie. Lees snel verder voor meer!


Top 5 best gelezen artikelen 
❶  Mijn allerbest gelezen artikel stijgt er met kop en schouders bovenuit: het hotspot artikel van mijn favoriete plekjes in Zwolle. Niet alleen had ik zelf heel veel plezier in het rondstruinen door deze fijne stad en het ontdekken van nieuwe, leuke plekjes en hun eigenaren, ook jullie hebben dit massaal gelezen! Mede dankzij de zaakjes in kwestie die zo lief waren om mijn blogje te tippen aan al hun volgers, heeft ervoor gezorgd dat hij zo lekker bekeken werd! PS. Ik heb deze week nét weer een nieuw hotspot-artikeltje geplaatst, mocht je hem leuk vinden: check hem hier.
 Op nummer twee staat een vrij recente blogpost die nog nooit zo persoonlijk is geweest als hier. Een beetje eng, maar die persoonlijkheid werd wel gewaardeerd, blijkt! In mijn 'nieuwjaarsspeech' vertelde ik onder andere over mijn hoogte- en dieptepunten van 2016, wat ik leerde en wat ik het komende jaar nog meer ga doen. Kijk hem even terug als je hem hebt gemist.
 Ook deze post vol blunderoutfitfoto's viel in de smaak. Blijkbaar vindt iedereen het fantastisch om mijn mislukte - soms zelfs gênante - outfitkiekjes te zien. En dat zijn er nog wel veel. Het was al een behoorlijke klus om een selectie te maken uit al die gefaalde foto's, maar de allerbeste kun je nog één keer hier terugzien.
 Een post waar ik zelf heel enthousiast over was en nog steeds ben is het artikel waarvoor ik in samenwerking met Desenio een paar mooie postertje op mijn muur mocht plakken. Sowieso al, wat een eer! Maar nog leuker dat ik daar voor jullie iets op het wereldwijde web kon zetten. In dit stappenplan voor een perfecte gallery wall leg ik uit hoe je inspiratie op doet, een goeie compositie maakt, de leukste posters uitkiest en een finishing touch geeft aan je wandje. Een must-read ook al zeg ik het zelf!
❺ Waar mijn kiekjes in mijn eerste studentenstulpje al veel lezers binnensleepte, werd ook de binnenkijker van afgelopen jaar weer onmeunig goed gelezen. Afgelopen jaar werd ik namelijk het mooiste zolderkamertje van Wageningen rijker (en vijf hele lieve huisgenootjes!) en nog steeds ben ik trots op mijn stekkie en voelt dit echt als een thuis. Ik denk dat dat laatste zo belangrijk is bij je kamer, dat het echt je eigen plekje is met alle spulletjes die je zelf mooi vindt. Hoewel mijn jungle hoek inmiddels wel iets is getransformeerd (iets met plantjes en ze (niet altijd) in leven houden), heb ik het meeste nog behouden. Wel staart er nog een linnen dekbed op mijn verlanglijstje, maar voor de rest ben ik nog heel erg tevreden!
 Met precíes hetzelfde aantal weergaven een gedeelde vijfde plek voor mijn drie 'regels' voor een gezonde levensstijl. Alhoewel ik, zeven maanden later, nog steeds niet ben getransformeerd in een fitgirl, heb ik al wel jaren een prima balans wat betreft sporten, eten én ook nog een beetje genieten. Ik schreef dit artikel een half jaar geleden en sta er nog steeds honderd procent achter (al is dat drie keer per week hardlopen inmiddels wel gelukt, YES!).


Best bekeken outfitpost
De meest bekeken outfitpost is geschoten over de grens, namelijk in het mooie Antwerpen. Samen met mijn ex-vriend brachten we de laatste heerlijke nazomer daagjes door in de Belgische stad en bezochten we de mooiste plekjes. Eén van die mooie plekken was het Felix Pakhuis, een prachtig, historisch pand wat vroeger diende als - hoe kan het ook anders - pakhuis en wat momenteel fungeert als restaurant en bar in de hippe wijk 'T Eilandje (wat sowieso overstroomt (woordgrapje) van de mooie eettentjes en fancy cocktailbarretjes). In de iets rustigere passage in het pand schoten we met de ondergaande namiddagzon foto's van mijn outfit: een korte, gestreepte crop top van Missguided, sandaaltjes van Steve Madden en een babyblauwe blousejurk van de Samsoe&Samsoe die ik bij gebrek aan meegenomen leuke rokjes omtoverde in een rok. Hoewel ik de meeste outfits vooruit plan om te fotograferen, was dit een spontane outfit op een spontane prachtige plek. En die simpelheid en spontaniteit werd gewaardeerd, blijkt! Maar liefst 297 keer werd de outfit bekeken, kreeg ik 6 lieve reacties en 6 likes op facebook.


Best gelezen recept 
Ik ben blij om te zien dat met haar 207 pageviews mijn best gelezen recept het recept is waar ik, van alle 29 recepten die ik de afgelopen twee jaar plaatste, het meeste tijd in heb gestoken en vooral ook het meest trots op ben. Een gerechtje dat helemaal is bedacht en 'gebrouwen' door mijzelf, waar het idee ontstaan is in - again - Antwerpen, en mijn lievelingsingrediënten bevat: een lekker desembroodje, (spread van) zelf geroosterde paprika, burrata en natuurlijk de kers op de taart: de bloemetjes! Het hele verhaal en recept lees je hier. Vrolijk Lunchbroodje


Best gelezen Weekend Notes
Zoals ik al zei riep ik begin dit jaar ook een nieuwe rubriek in het leven van Myrthei: Weekend Notes. Een tweewekelijks artikel waarin ik mijn persoonlijke lievelings van de afgelopen twee weken over mode, hotspots, lifestyle, serie-, film-, muziek- en boekentips, kleine receptjes, inspirerende blogjes, persoonlijke behind the scenes schrijfsels en alles daartussenin wat in mijn hoofd popt en ik met jullie wil delen. Ik vind het heerlijk dat ik eens in de zoveel tijd een plekje op mijn blog heb gecreeërd waar ik zo af en toe even wat kleine (soms persoonlijke) dingetjes kan plaatsen. Eigenlijk is er in die 12 maanden geen steek veranderd en blijft het een succes op mijn blog, zo ook deze Vakantienotes, die ik vanwege de zomervakantie even creeërde met extra veel topics. Hierin deel ik onder andere een feestelijk receptje, een paar errrg leuke hotspots in Rotterdam, een chille zomerse afspeellijst die in de winter eigenlijk ook nog steeds heerlijk is en een paar fijne blogs om te lezen.


Persoonlijke favorieten 
Dan heb ik natuurlijk ook nog wat persoonlijke favorietjes!
 Mijn nummer één favoriet zijn toch wel de hotspot-artikelen. En dan met name die van de uitgebreidere (city) tripjes, naar Berlijn en Antwerpen bijvoorbeeld. Ik steek er altijd veel tijd en energie in (vooral in het uittesten van de kekke eettentjes natuurlijk), maar ik haal er dubbel en dwars zoveel voldoening uit. Al is het alleen voor mezelf een fijn overzichtje van de vakantie of van leuke plekjes om in de toekomst nog eens te bezoeken. Nog steeds lees ik ze af en toe met veel plezier terug!
 Mijn persoonlijke, favoriete outfit mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Ik ga dan toch wel voor de favoriete zomeroutfit, natuurlijk! Door de prachtige locatie van de Thorbeckegracht, lichtgebruinde huid, lievelingsrok, simpelheid en de fijne vibes die verpakt zitten in de foto.
 Een recentelijke foodpost waar ik stiekem een beetje trots op ben is de guide hoe je het perfecte kaasplankje samenstelt. Als ultieme kaasliefhebber en werknemer in een kaas- en notenzaak móest ik dit artikel ooit wel een keer schrijven en ik vond het heerlijk om te doen. Om voor mezelf even alle do's en don'ts op te schrijven én mijn eigen perfecte kaasplank te proeven natuurijk! Nieuwsgierig? Check hem dan nog even!


Zo dat waren ze! Op naar het volgende jaar! Dat hier nog maar vele leuke posts op mogen verschijnen!!! Wat is/zijn jou favoriete artikelen?

PS. Vanwege mijn mini blogjubileum/verjaardag trakteer ik jullie lieve volgers op een hartstikke leuke WINACTIE <3. Een beetje van mij, maar vooral een beetje voor jullie en jullie support!


Op facebook plaatste ik al even geleden wat foto's van deze toffe lightbox. Misschien ken je hem wel, de hype van nu: een lichtbox waar je zelf teksten in kunt maken en leuke boodschapjes kunt achter laten voor jezelf of voor je lovie. En het leukste van alles is dat hij ook nog eens licht geef! Je maakt kans op dit schatje door hieronder te reageren wat jóuw favoriete post is en het bericht op mijn facebook en even mijn pagina te liken (mocht je dat nog niet gedaan hebben) (foei!!!). Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reacties!
SHARE:

4 opmerkingen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig