woensdag 4 januari 2017

De mooiste quotes uit gelezen boeken


Al jaren in de geschiedenis van mijn boekenwurm alter ego houd ik een lijstje bij van mooie uitspraken. Mooie uitspraken die ik tegenkom bij het lezen van boeken. Of het nou een markering is in mijn e-book, notitie op mijn telefoon of een ouderwetse vouw in het hoekje van de bladzijde. Zodra ik een mooie, grappige of inspirerende quote tegen kom sla ik ze op. Sinds kort heb ik ze allemaal opgeschreven in een word-documentje en bij het teruglezen van deze passages bedacht ik me dat het misschien - voor alle andere boekenwurmen onder ons - leuk is om eens een aantal mooie met jullie te delen. Bij deze!


Neem een Geit Claudia de Breij 
In Neem een Geit bundelt Claudia de Breij verscheidene wijsheden en levenslessen van verschillende imposante personen. Hoewel de reacties lovend waren, er genoeg grappige stukjes in staan en wijze lessen, vond ik hem een beetje tegen vallen. Het ging mij soms iets te veel over opvoeding, relaties, scheidingen en dat soort grote mensen zaken in welke fase ik mij nog niet helemaal bevindt. Toch heb ik flink moeten lachen en me laten inspireren door de volgende twee uitspraken. 


Eat Pray Love Elizabeth Gilbert
Eat Pray Love was ook zo'n boek wat al jaren op mijn to read lijstje stond en het beginnen eraan er maar niet van kwam. Ik geloof dat ik afgelopen jaar een begin maakte, en het einde is nog lang niet in zicht. Vrij moeilijk en traag, vind ik hem. Maar toch staan er nog een paar diamantjes in, zoals deze: Triggers Marshall Goldsmith 
Triggers is een zelfhulp-/managementboek waar ik pas geleden in ben begonnen. In die korte tijd heb ik al heel veel interessante lessen eruit kunnen halen, die voornamelijk relevant zijn voor management, leidinggeven, verandering en dat soort studierelevante dingen. Genoeg vouwtjes in hoekjes te vinden dus, maar voornamelijk draaien deze om hele theorieën of ervaringen van aantal pagina's. Net een tikkie te lang om hier te delen dus. Daarbij ben ik pas op de helft, dus wellicht in een volgende editie komt deze weer terug! Maar voor nu heb ik één interessante om met jullie te delen. Pogingen iets van het leven te maken Hendrik Groen 
Boeken waar ik hardop heb gelachen zijn bij mij op één hand te tellen. Pogingen iets van het leven te maken behoort tot één van die vingers. Wat staan hier genoeg geweldige quotes in zeg! Eén van dit soort gouden uitspraken: Het Geluks Project Gretchen Rubin 
Nog zo'n boek waar ik ooit in begon en nooit heb afgemaakt. Op de één of andere manier kwam ik er (nog) niet doorheen, maar ik ga hem zeker ooit wel weer oppakken. Want ook de volgende uitspraak weer is er ééntje die op mijn lijf geschreven is en mij enorm inspireert. 

 
Leef! Laura Maaskant 
Ik sluit af met een juweeltje van een boek vol met nog meer parels van prachtige uitspraken. Ik sluit me volledig aan bij alle quotes en kan mij hier helemaal in vinden. In Leef! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose 'kanker'. Een boek wat mij diep heeft geraakt, op persoonlijk vlak, maar ook wat betreft alle bijzondere uitspraken en wat betreft Laura's inspirerende persoonlijkheid. Echt een must-read voor iedereen. Inspireert als een gek. Tranen gegarandeerd, maar meer positiviteit ook zeker! 


SHARE:

1 opmerking

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig